Skip to content

HAG, HARADINAJ I SRPSKA PATOLOGIJA

29/11/2012

 

Sestre Srpkinje i sestre Srbi, umuknite više!

Da, Gotovina i Haradinaj su opaki krvnici, koji su lično učestvovali u etničkom čišćenju, genocidu i najmonstruoznijim zločinima nad Srbima. Da, Haški tribunal je antisrpski politički sud, koji je ustanovljen kako bi falsifikovanjem istorije krivicu za ratni raspad SFRJ prebacio isključivo na srpski narod i Srbiju.

Pa, šta?

Ako su, sestrice srpske, takve vaše procene tačne, što ste konsternirani šamarima iz Haga? Posle dvodecenijskog staža tog Tribunala, kao i ostalih institucija i centara moći koji su kreirali Srbiju ovakvom kakva jeste, zar ste očekivali nešto drugo? Pravdu? E, pravda se osvaja, za nju morate da se borite, morate da je zaslužite. Vi ste se sakrili iza parola kojima su vas izmanipulisali lažni nacionalisti i patriote, na bezbrojna poniženja odgovarali ste samo emocijama i licemernom kuknjavom, a, siguran sam, i danas pervezno uživate što vam je haška krivda dala povod da se busate u grudi srpske, junačke. Udrite, pljujte i proklinjite srboždere iz Evrope i Amerike, spaljujte ustaške zastave i žestokim saopštenjima recite svima da ste šokirani.

To je lako. Zato to i radite. Zato 20 godina (i mnogo duže, ali to je druga tema) odbijate da se suprotstavite prevarantima, koji su od vas stvorili amorfnu masu bez ideje, snage i volje za promenom. Da niste takve, shvatile biste da samo jaka i zdrava Srbija može da se odupre stanim pritiscima i haškim nepravdama.

Naravno, Srbija ne može da bude takva zato što ste vi, sestre Srpkinje i sestre Srbi, zaboravili da je Slobodan Milošević obavezao Srbijicu na saradnju s Haškim tribunalom, da je njegov režim omogućio transport prvih haških optuženika u „ševeningenski kazamat“. Jasno, sve Srbe koji su učestvovali u ratovima prepustio je na milost i nemilost Tribunalu iz ličnih interesa, da bi Evropljani i Amerikanci prestali da ga smatraju za „balkanskog kasapina“ i prihvatili kao „faktor mira i stabilnosti na Balkanu“. Oprostile ste mu što je „zapadne Srbe“ branio blokadom na Drini i dogovorima s Tuđmanom, koji su završeni etničkim čišćenjem Krajine. Srbiju, ojađenu sankcijama i uništenjem privrede, suprotstavio je celom svetu, stvarajući uslove za NATO agresiju. Deset godina je Albancima dozvoljavao da na Kosovu formiraju paralelne državne institucije, da bi, na kraju, omogućio okupaciju „svete srpske zemlje“. Za sve to vreme, Miloševićev režim je stvorio dve nedodirljive kaste – mafijašku i tajkunsku, neraskidivo prepletenu finansijskim interesima. Hiljade srpskih nesrećnika je na Kosovu ginulo ili bežalo kud koji, a režimski favoriti Bogoljub Karić, Miroslav Mišković i Predrag Ranković Peconi gradili su poslovne imperije, koje i danas uspešno sarađuju s firmama Haradinajevih i Tačijevih sponzora. Preko svega toga ste prešli i omogućili Miloševićevom nasledniku Ivici Dačiću da opet vlada, da puni kofere vašim parama i drži Srbiju u prošlosti koja traje. Da, verujem da je Haradinaj ubijao Srbe na Kosovu, ali, isto tako, pouzdano znam da su Dačićevi policajci cokulama, na sred beogradskog Trga Republike, ubili Ranka Panića. Dakle, licemerne sestre, što ste oprostili tu smrt? Zašto vam više smetaju albanski krvoloci od srpskih, i to uniformisanih, koji i danas „čuvaju red, mir i bezbednost“?

Zaboravili ste da je Zoran Đinđić mimo zakona i Ustava upravo Miloševića izručio Hagu, a saradnju s Haškim tužilaštvom iskoristio za obračune s domaćim političkim protivnicima, umesto da demontira surčinski mafijaški klan, koji su mu u društvo priveli njegovi najbliži saradnici.

Zaboravili ste da je Vojislav Koštunica u Hag, pod formom „prisilne dobrovoljnosti“, deportovao 19 optuženika, i da je njegov bezbednjak broj jedan, Rade Bulatović, pripremio hapšenje i izručenje Radovana Karadžića. Isti taj Koštunica je dao reč Kameronu Manteru, američkom ambasadoru, da nikada neće formirati vladu s radikalima „zato što bi ta vlada zastupala srpske interese na Kosovu i SAD bi je smatrala neprijateljskom“. Sada, pre nego što potpišete peticiju DSS-a o Kosovu, setite se da je Koštunica 2005, prihvatanjem sporazuma CEFTA, postao prvi srpski državnik koji je sklopio međunarodni ugovor s organizacijom u kojoj članstvo ima i nezavisno albansko Kosovo.

Zaboravili ste da je Boris Tadić, kao predsednik Srbije, posle osvajanja drugog mandata, u prvoj izjavi zaključio da „između Srbije i Hrvatske više ne postoji nijedna sporna okolnost“. I, bio je u pravu. Izbeglice su zauvek napustile Krajinu i Hrvatsku, imovina im je opljačkana, problema više nema.

Brutalnu hašku torturu nad Vojislavom Šešeljem, kao i zdrav nacionalni nerv većine radikalskog članstva, stečajni upravnici SRS-a koriste za promociju vlastite gluposti, nemorala i primitivizma. Posthumno, posle pada ispod cenzusa, organizuju proteste kako bi im ogorčeni Srbi dali veštačko disanje. Na odbranu „ponosa“ pozivaju smrdljivci koji u stranci stoje mirno pred kriminogenim Šešeljevim favoritima, otimačima tuđih stanova. Puni jakih reči o časti i obrazu, isti kreteni ćutke trpe kad im se naredi koje i čije tekstove smeju da čitaju na fejsbuku. I dalje, bez obzira na đurđevdansko izborno iskustvo, žele da tuđu nesreću eksploatišu zarad jeftinih političkih poene. Fuj.

Sestre Srbi, o političkom kartelu Aleksandra Vučića ne vredi ni govoriti. Vučićeve gazde su iste kao i Haradinajeve. A, vi ste mu dozvolile da dođe na vlast i da ratnu okupaciju, tokom koje je istog dana lelekao nad grobom Milice Rakić i useljavao u stan uzet od Srbije, pretvori u političku.

Sve ste zaboravili i oprostili beogradskim velmožama, nemate pravo da kukumavčite nad haškom nepravdom. Ako zaista želite da Srbija bude jaka, otkažite poslušnost prevarantima i, za početak, počnite da menjate sami sebe.

Glup predlog, a? Znam.

Advertisements

From → Uncategorized

4 коментара
  1. Све си у праву!

  2. Gordana D. permalink

    Samo da se podsetimo pre nego nekog od njih požalimo.

  3. Данко Б. Марин permalink

    Невероватно скрајнут текст , случајно га данас откријем и поставим на моју фејс хронологију и у неколико група – од 11 фејс дељења до овог броја за пар сати! Реаговали моји од Ванкувера до Русије … Убијањем истине , владају олоши другосрПијански – похвала аутору…

Trackbacks & Pingbacks

  1. ПРЕДРАГ ПОПОВИЋ: „СРБИ НЕ КУКУМАВЧИТЕ ВИШЕ- ОТКАЖИТЕ ПОСЛУШНОСТ ПРЕВАРАНТИМА…“ |

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: