Скочи на садржај

Ko je Zoran Bašanović, Vučićev najdraži kum

24/10/2013

Слика

Najkoloritnija osoba iz Vučićevog okruženja svakako je Zoran Bašanović, estradni menadžer, javnosti poznat kao prvi dečko folk dive Dragane Mirković. Za gazdu je obavljao osetljive zadatke svake vrste. Zainteresovan za politiku koliko i Vučić za teologiju, „Pravdu“ je koristio samo za ličnu promociju, a i to u minimalnim količinama. Retko, svega tri-četiri puta, donosio je diskove sa svojim fotografijama s nekih koktela, da čitaoci vide kako se druži s lepoticama iz kompanije „Miss YU“ i još lepšim Mićom Jovanovićem iz „Megatrenda“.

Iako sam mu dao do znanja da objavljivanje tih sadržaja nije problem, ne opterećuje novine, uvek je imao neki grč u komunikaciji sa mnom. Ko zna čega se sve naslušao o meni u Vučićevom stanu, pa je bio toliko stegnut i snishodljiv. Otkravio se samo prilikom jedne kasne večernje posete „Pravdi“. Doneo mi je tri CD-a, punih fotografija s nekog veselog hepeninga. Slučajno, oko mu je zapelo na primercima prvog izdanja sutrašnjeg broja, koji su stajali na mom stolu. Iznad loga, u vrhu naslovne strane šljaštala je najava za nagradnu igru koja je srećnom kupcu obećavala dobitak „Zastave 10“.

– Da li vi nameštate ovu nagradnu igru? – pitao je.

– Ne.

– Znači, zaista se u nekom primerku nalazi kupon sa „Zastavom 10“?

– Da.

– Da li ti, kao glavni urednik, znaš gde će biti taj primerak?

Malo mudriji od Rodnija, odmah sam shvatio gde vodi ova priča.

– Znam, ali ne smem da ti kažem.

– Brate, ne mora Vučić ništa da zna. Ti mi kažeš gde je, ja ću da ga kupim, naći ću nekoga ko će da podigne nagradu. Prodaću taj auto i podelićemo pare – odmah je ispleo celu prevarantsku kombinaciju.

– Neću ništa da imam s tim, ali, pošto si ti moj drug, reći ću ti da će se nagradni kupon naći u paketu „Pravde“ koji će stići na kiosk „Štampe“ kod „Ruskog cara“.

– Ozbiljno?

– Kažem ti. Doduše, taj kiosk se otvara u 5 ujutru, možda neko kupi srećni primerak pre tebe ili, opet, možda kupon ostane u novinama koje se ne prodaju.

– Ne, ne… Taman u to vreme ja krećem iz kafane, nije mi problem da odem do tog kioska i kupim sve primerke „Pravde“. Brate, delimo pare!

– Nećemo ništa da delimo, samo donesi dve flaše koka-kole, da počastiš redakciju.

– Može! – Sav veseo odmah je pojurio iz kancelarije, preko ramena dobacivši: – „Štampa“ kod „Ruskog cara“, a?

(Da li je Derek Bašanović našao srećku u novinama saznaćete ako knjigu ISTINA O VUČIĆU naručite na telefon 063 123 2702 ili e mail revolucija05@gmail.com)

Оставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: