Скочи на садржај

Kako je Vučić zaštitio Željka Mitrovića od Mire Marković

06/11/2013

Слика

Sredinom jula 2007. godine vlasnik „Pinka“ dao je intervju zagrebačkom „Jutarnjem listu“ u kome je redigovao vlastitu političku prošlost, distancirajući se od Miloševićevog režima i uloge u Jugoslovenskoj levici.

– Politiku sam koristio više kao kišobran nego što sam imao ambiciju da u njoj učestvujem ozbiljno. Potisnuo sam sećanja na Miru Marković, a Slobodana Miloševića sam u životu video jednom ili dvaput, na nekim koktelima. Učestvovao sam u dve političke kampanje, ali kao profesionalac. Prvi put 1996, za potrebe JUL-a, a 2000. godine sam imao više klijenata – rekao je Mitrović, naglašavajući da je imao „slabe vajde od Slobe“, pošto je 95 odsto svoje imovine stekao posle petooktobarskog poraza bračnog para Milošević-Marković.

Već sam zaboravio na Mitrovićev intervju, kad mi je stigao Mirin tekst „Socijalni i moralni ateist“.  Tekst joj je odličan i opširan, s pikantnim detaljima koji nadograđuju surovu retrospektivu političkih i drugih puteva jednog bivšeg druga. Zbog obima, odlučio sam da kolumnu objavim u tri dela. U petak veče, i pre nego što sam prošetao do Kolarčeve da kod kolportera kupim prvo izdanje „Pravde“, stižu signali za uzbunu.

Prvo stiže SMS Baneta Stojanovića, zvanog Lav, najbližeg saradnika Željka Mitrovića. Lav je, inače, opušten i prijatan lik, zube pokazuje samo na gazdinu komandu. Ton poruke strog i zvaničan, naglašeno nezadovoljstvo objavljenim tekstom, ali bez preterane dramatizacije. Nisam odmah odgovorio, neka ga malo popusti huja.

– Druže Pope, šta si to pustio protiv Željka? – sav cvrkutav, glumeći neobaveštenost, raspitivao se Aleksandar Vulin.

– Odlučila Mira da raskrinka sve vas, bivše saradnike.

– Jel?

– Da, da… U sutrašnjem broju demolira socijalnog i moralnog ateistu tvog kuma, u sledećem ne znam koga, a onda si ti na redu.

– Ozbiljno?

– Da, napisala je celu knjigu. Zvaće se „Medaljoni“. Zar ti to nije rekao Hadži Struja? On je izdavač.

– Ma, šta pričaš? Ništa mi nije rekao. Uh… Sad su me zvali Željko i Lav, pa rekoh da te pitam što su se toliko uznemirili…

– Reci im da se opuste, nije ništa strašno. Ako hoće da reaguju, odlično. Neka tvoj kum da intervju u kome će odgovoriti Miri. Dobiće isti prostor. Nije ni bitno šta će da priča, bar će mu slika biti lepša.

– Haha… To si u pravu! Hajde, pitaću ga, pa ti javljam.

Nikada se više nije javio tim povodom. I on je u „Pravdi“, u istom broju, imao kolumnu. Odličnu. Kad bi tekstove rasteretio preterane levičarske utopije, svaki bih sa zadovoljstvom potpisao.

Odmah posle Vulina počinje hot-lajn s pravim Aleksandrom, Vučićem.

– Da li te zvao Lav? – pita.

– Nije zvao, poslao mi je poruku.

– Mene je zvao nekoliko puta, nisam se javio. Nisam u Beogradu, nemam pojma šta hoće, ali pretpostavio sam da je nešto zbog „Pravde“.

– Da, iznervirali su se zbog Mirine kolumne. Analizirala je rane julovske radove Željka Mitrovića.

– Zaista? Kakav joj je tekst?

– Odličan.

– Hajde, i red je da konačno napiše nešto dobro. Dva-tri puta pokušao sam da čitam one njene budalaštine, ali nisam mogao. Šta je napisala za Mitrovića?

– Napravila je njegov psiho-profil. Nikada bolji tekst nije napisala.

– Nije ništa vulgarno?

– Eh, Mira da piše vulgarno?

– Da, da… Pa, što su se toliko uznemirili?

– Kako ne bi? Da ti napišeš bilo šta protiv Mitrovića, to ih ne bi pogodilo. Ne mnogo. E, kad bivša šefovica otkriva detalje iz saradnje, to je problem.

– Ko ih jebe! Lav će sigurno opet da me zove, neću da mu se javljam. Ako tebe bude zvao, pričaj s njim, smiri ih malo. Bilo im je super kad su sarađivali s Mirom, sad im ne odgovara da ona to pominje. Drago mi je da je konačno napisala nešto normalno… – rekao je Vučić.

(Kako je Željko Mitrović ipak naterao Aleksandra Vučića da izbaci Mirinu kolumnu pročitajte u knjizi ISTINA O VUČIĆU, koju možete da naručite na telefon 063 123 2702 ili na e mail revolucija05@gmail.com)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: