Скочи на садржај

Egzibicionizam profesionalnih Srba

22/11/2013

Слика

U normalnim narodima, normalni su i egzibicionisti. Šetaju noću parkovima i, čim im se ukaže prilika, iskaču pred usamljene gospođe, šire mantile i pokazuju šta imaju.

U Srbiji, egzibicionisti su mnogo morbidniji. Ne zadovoljavaju se genitalnim malenkostima, za ekstazu su im potrebne nacionalne i državne drame, naročito one s katastrofalnim posledicama. Na njihovu sreću, takvih prilika je bilo mnogo. Jedna od njih dogodila se 17. februara 2008, kad je Kosovo proglasilo nezavisnost. Istog dana, u redakciju „Pravde“, počeli su da mi se javljaju mnogobrojni profesionalni Srbi. Svaki je imao potrebu da raširi vaskoliko srpski šinjel i pokaže koliko je veliki nacionalista. Energični i uporni, kao da zaista veruju u to što pričaju, insistirali su da objavim njihove izjave i saopštenja u kojima oni, sa svim svojim integritetom, naglašavaju da je Kosovo kolevka srpstva, sveta srpska zemlja, itd.

Kad su me već smorili predsednici raznih nepostojećih partija i pokreta, vojvode Čubrilo, Gazivoda i Tamnavac, u kancelariju su ušli Mila Alečković ili Nikolić, s mužem ili šta god da joj je Iv Bataj. Doneli su saopštenje otprintano na A3 formatu. Mila mi je objasnila da je značajno da ga „Pravda“ objavi, sve s plemićkim grbom porodice njenog Iva.

– Dobro, objavićemo saopštenje – pristao sam.

– Da, ali preko cele strane – kaže ona.

– Može. Molim Vas da se dogovorite s direktorom marketinga, on ima cenovnik, ja ne znam koliko tačno košta oglas za celu stranu.

Ne umem da opišem njen šok. S mnogo mucanja, pokušala je da mi objasni važnost njihovog saopštenja, da bi, na kraju, ipak odustala i nabujalu uvređenost odnela iz redakcije.

Sad se kajem što joj nisam besplatno objavio to što je tražila. Da jesam, to bi videli Tači, Haradinaj i ostali albanski zlikovci. Snaga Milinih reči i krasota francuskog baronskog ili kakvog god grba, naterala bi ih da povuku deklaraciju o nezavisnosti, odjurili bi preko Prokletija da nikad više ne zaljuljaju kolevku srpstva. Ili, možda, ne bi to uradili.

U svakom slučaju, od tada nisam objavljivao marketinške besmislice profesionalnih nacionalista i patriota. Neka, kao sav normalan svet, šire mantile po mračnim parkovima. Za bolje nisu.

 

http://www.dverisrpske.com/sr/dveri-na-delu/4393-proglasena-lista-dveri-i-ostalih-patriotskih-organizacija-na-vozdovcu.html

From → Uncategorized

One Comment
  1. Marta i Marija permalink

    Baba joj je radila u posti, donosila je kuci prazne kalemove od papira za valjda telegraf ili takvo sto god, da joj se kci igra. Pisala je o tome majka joj Mira Aleckovic, koja je — iako komunistkinja — bila jedna gospodja u najpozitivnijem smislu te reci. Onako kao profesorke na Filoloskom 1960-ih ili stare apotekarice. A ova pacenica… tja…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: