Skip to content

PATOLOGIJA MRAČNOG MLADOŽENJE

25/12/2013

ksenija twt

Od cara Dušana, preko Sulejmana, Tita i Slobe, ni o jednom svom gospodaru Srbi nisu znali više nego o Aleksandru Vučiću.

Porodično stablo je bogato i razgranato. Na prvoj grani je ime Kaina, onda mnogih drugih praistorijskih časnih Srbalja, koji su iz Edena, preko Stare Hercegovine stigli prvo do bugojanskih Čipuljića, a onda i u Beograd. Imao je samo dve godine kad je nekoj tetki Duci ispao iz naručja, pravo na glavu. Sa sedam godina pojavila mu se mrena na desnom oku, bez trajnih posledica, ali još pamti kako su mu se rugala deca zbog gaze ispod naočara. Sa 13, prvi put se zaljubio. U Zemunskoj gimnaziji je beležio samo petice, a nije bio loš ni u uličnim tučama sa starijim mangupima iz novobeogradskih blokova, među kojima su bili Peconi i Keka. Više od tih batina bolela ga je činjenica da zbog povrede kičme mora prekinuti s treniranjem košarke, a baš je odlučio da postane bolji od Dražena Petrovića. Zvezdin dres je zamenio navijačkim šalom. Prvi i poslednji put se napio u Bariju, slaveći evropsku titulu. S početkom rata, nije se proslavio. Borci vojvode Aleksića najurili su ga iz četničke jedinice u Ilidži. Nije otišao daleko, samo do Pala, gde se angažovao kao prevodilac i novinar. Nacionalistički nerv odveo ga je u SRS, gde je upoznao Šešelja i otkrio smisao svog života. I poslaničke mandate, direktorsku i ministarsku funkciju, stanove, automobile, pare, moć i nezaježljivu ambiciju. Usput, dobio je ženu Kseniju, novinarku bolju od njega, i decu, prestolonaslednika Danila i princezu Milicu. Sin je dobio ime po vladiki Danilu Krstiću, ekskluzivnom tatinom duhovniku, a ćerka po batajničkoj mučenici koja je stradala od NATO bombe. Peva, po sopstvenom priznanju, kao ekspres lonac, pleše kao hromi medved, čita sve što mu dođe pod ruku – nekada je preferirao dela prof. dr Vojislava Šešelja, a sada Maksa Vebera – odličan je šahista i somelijer, skroman je i pošten, u isterivanju pravde spreman je da ide do pretnji suicidom, bez obzira na stalne probleme s pritiskom i srcem. Drugi dolazak na vlast nije ga promenio. Svakog dana gostuje na svim televizijama, pune su ga novine. Hrabar je, ne bira protivnike, najavljuje hajke i hapšenja, zavodi tiraniju i medijski mrak u kome samo on sve jasno vidi: i Dačića u dilu s Bananom, i Cvijana s Miškovićem, i Tomu sa Sandrom.

On sve zna. I o njemu se sve zna. Samo ne – da li se razveo od Ksenije i ko mu je nova supruga.

Ko je Ksenija

 

Dobro, njegov odnos sa Ksenijom uvek je predstavljao misteriju s elementima horora, to nije novost. Da se on pitao, ne bi je ni oženio. Međutim, nije mu bilo druge, morao je da posluša tadašnjeg političkog oca. Uzalud je nestašni mladi radikal objašnjavao da ne voli stariju novinarku „Srpske reči“, kajući se što je zanemario značaj „Dureksa“, vojvoda mu je objasnio da je ženidba neizbežna; ko se nada uspehu u politici ne sme da seje decu kojekude. Naređenje je izvršeno u jednom novosadskom hotelu, sve s pevanjem i pucanjem. Ta atmosfera je obeležila ceo brak. Javno – idila. Tajno – bolje da ne opisujem, da se tekst ne pretvori u scenario za špansku seriju o maloletničkoj trudnoći, skrivenoj deci, lažima, preljubama, agresivnošću i sličnim detaljima koji opravdavaju smisao postojanja „Sigurnih kuća“.

U oktobru 2008. tabloid „Svet“ objavio je vest o Vučićevoj romansi s televizijskom voditeljkom Gordanom Juzbašić.

Dok je Ksenija u intervjuima objašnjavala da je „neće razvoditi Tadić“, Aleksandar nije krio ljubav prema Gordani, a ni mržnju prema političkim neprijateljima.

– Šta mediji mogu da napišu o meni? Da volim neku devojku? Da, pa šta? Što se ne bave Tadićem? Što ne objave ime njegove vanbračne ćerke ili one plavuše iz „Lutrije“ s kojom sada živi? – siktao je čak i pred suprugom, ali dobro pazeći da tadašnji predsednik Srbije ne sazna kako ga ogovara.

Trač o švaleraju nije se primio u medijima. Ksenija je nastavila da se predstavlja kao gospođa Vučić, a Juzbašićka je postala Vuksanovićeva.

Bujni novinarski talenat, prezentovan u novinama Danice Drašković, Ksenija Janković je žrtvovala zarad braka. Ostala je u medijima – na TV Pink i radiju „Fokus“ – ali pažnju javnosti doskora je privlačila na društvenim mrežama, zbog čega je i dobila status „uticajne tviterašice“.

Tu vrstu njenog angažmana pratio sam vrlo površno, nezainteresovan za primitivni politički marketing u službi bračnog druga i nacionalnog diktatora. Ipak, proletos nisam mogao da ne primetim zanimljiv cinizam s kojim je Zoran Živković, bivši premijer i demokrata, prekratio neku nebitnu ispolitizovano polemiku s Ksenijom. Jednostavno, zamolio ju je da se više ne predstavlja lažno.

Motivisan tom prepiskom, u nekom sporednom kontekstu, na Fejsbuku sam, slučajno, kao Vučićevu suprugu pomenuo izvesnu Tamaru Đukanović. Minut kasnije javio mi se jedan od diktatorovih kumova: „Grešiš, nemaš sveže informacije, Alek više nije s Tamarom, sad živi s nekom Marijom, PR-om Telekoma“.

Čuo sam i odmah zaboravio te informacije. Briga me za Džokerovu privatnost, moji problemi s njim su mnogo ozbiljnije prirode.

Ipak, pre dve nedelje, kad je Srbijom prostrujala glasina o ženidbi gospodarevoj, jedan prijatelj mi je skrenuo pažnju na Ksenijino oglašavanje na Tviteru:

– Nikada neću odustati od onoga do čega mi je istinski stalo. – Ne diraj me. – Ne kradi moje. – Ne ucenjuj. – Ne potcenjuj. – Ne varaj u igri. – Ne služi se prljavštinama. –

Zanimljiva serija sentenci koje mogu da se čitaju kao nasumice nabacane životne devize, ali i kao jednosmerne poruke određenom mladoženji. Meni je svejedno, ne upuštam se u analizu poslednjih poruka „uticajne tviterašice“ i nagađanja kome su namenjene.

Ko su Tanja, Tamara i Marija

СликаСлика

Aleksandar Vučić se, nepoznatog datuma, zvanično razveo od Ksenije. U subotu, 14. decembra, oženio se za Tanju Živanović. Ili Tamaru Đukanović. Možda za Mariju Bošković. Na svadbi je bilo više od 200 zvanica, među kojima je bilo pedesetak novinara, urednika i vlasnika medija. Naravno, bio je i kompletan vrh SNS-a, izuzev Vladimira Cvijana i Tomislava Nikolića. Veselje je održano u restoranu „Bašta“. Ili u „Domu Vojske“. Ili u nekom zamku u Košutnjaku.

Ne znam.

Poslednje pikanterije o intimnim detaljima iz života političara, koje sam zapazio u srpskim medijima, odnosili su se na Tadićeve vanbračne ćerke s rođakom jednog svog prijatelja, uglednog istoričara i diplomate, i bivšom direktorkom nekog javnog preduzeća. Da, video sam i fotografiju idilične moskovske šetnje Dragana Đilasa s košarkašicom Anom Dabović. O ženidbi cara Aleka nigde ni reči.

To je OK. Nije bitno, ne meni, da li se Vučić venčao ili nije, mnogo više me brine patološka potreba da se krije istina o tom događaju, bez obzira da li ga je bilo ili ne. Demonstracijom sile, koja je prinudila sve medije da žmure širom otvorenih očiju, diktator je sve građane pretvorio u ogledne primerke na kojima testira vlastitu moć. Mora biti da je prezadovoljan ostvarenim rezultatom.

Opet je uspeo da sudbine svih podanika izmesti iz normalnosti i svede na nivo haotičnih emocija. Prvi vladarski staž obeležio je eksploatacijom najprimitivnijih oblika nacionalizma i patriotizma, a sada, u drugom pohodu na Srbiju, kao najjače oruđe koristi – strah. Širenjem paranoje osvaja prostor za manipulacije i prevare mnogo ozbiljnije od besmislene svadbarske zavere. Od novinara, koji danas ne smeju da diktatora pitaju: „Čoveče, da li je tačno da si se oženio“, ne može da se očekuje da ga sutra pitaju da li je odgovoran za privrednu i socijalnu kataklizmu, za raprodaju države, za progon neistomišljenika i gušenje svih ljudskih prava.

U atmosferi koja je Srbiju 2013. identifikovala s Nemačkom iz 1933, svaki otpor ludilu, znam, izaziva realnu opasnost. Ovaj diktator, i to znam iz ličnog iskustva, voli da se sveti. Ipak, strah je iracionalna kategorija, vlast koja se na njemu zasniva neminovno srlja u nasilje. Ko ne veruje, neka pita glasače u Vrbasu, koji se još oporavljaju od povreda zadobijenih od strane kriminalaca u narandžastim kačketima; Srbe s Kosova, koje su uniformisani Vulin i žandarmi u civilu terali na izbore; ili Cvijana, koji trpi najbrutalniju medijsku satanizaciju. Dokazi torture koja traje i kojom se ovaj režim hrani nalaze se na sve strane – u Dačićevom koferu, na 160 diskova tajno snimljenih razgovora srpskog premijera i kuma internacionalnog narko-kartela, u sudskom rešenju o poništenoj presudi Canetu Subotiću za šverc duvana, u računima za hleb i mleko, u kleštima kojima radnici EPS-a seku struju nesrećnicima bez para, na kladioničarskim tiketima, jedinoj nadi većine Srba da će doći do novca za kupovinu hrane i lekova… Naravno, i u skrivanju istine o ženidbi gospodara Vučića.

Da sam znao kad i gde se venčava i da ga ne prezirem baš ovoliko, možda bih mu poslao poklon. Verovatno neku od mojih knjiga čiji je on glavni junak. Ili nešto prikladnije, neki modni detalj. Znam da bi mu od nakita najbolje stajale policijske lisice. Dok s njima ne bude okićen, Srbija će biti u zatvoru. Ovakva, bolje nije ni zaslužila.

Advertisements

From → Uncategorized

42 коментара
 1. Читајући овај чланак, сем података који су непроверљиви а интригантни, наслоњени на оне које и сами видимо (медијска блокада и непоштовање демократских принципа, тј.склоност ка притисцима до ивице насиља, па и преко тога на периферним деловима бирачког тела у гласачка времена) уочљива је по логици ствари друга ствар. Наиме свима је јасно да оваква медијска блокада није спроведена масним колачима. Ако овај аутор и поред свега тога на крају текста исказује отворену аверзију према Вучићу уз жељу да га види са лисицама на ручицама, сасвим је јасно да мора имати табор иза себе који га не оставља самог на брисаном простору, тј. на удару Вучићевих бригада свих врста, или је у питању тотално несрачунат човек склон крајњем хазарду у борби за медијску пажњу публике, или пак човек од поверења који пушта пробне балоне на медијско небо Србије, како би Вучко регистровао оне који би да се вину у небо качећи се на исте? Шта је од овога истина, не знам, казаће се само. Склон сам да верујем да је у Србији дозвољено све, сем кад су паре у питању. Е то је поље где лети перје и излећу шимењаци с ногу!!! – Озбиљна примедба аутору је, да је Војвода Алексић у почетку рата био анонимус, тако да Вучко није могао бити отеран од четника Војводе који тада није ни био то што сада јесте!!! Све најбоље у даљем раду вам желим, јер сте весник светла у медијском мраку којој год врсти од три наведене да припадате!!!

  • Radomire, sve ste u pravu.
   O Vučićevim lažima, prevarama, korupciji i ostalim zločinima napisao sam tri knjige, što dokazuje da prema njemu, kao i prema svakom drugom kriminalcu, imam averziju, iskazanu kroz želju da bude okićen lisicama.
   Da, ja sam totalno nesračunat čovek sklon hazardu, ali iza sebe imam tabor koji me čuva, a istovremeno Vučić u mene ima poverenje, odličan sam probni balon.

   No. da Vas pitam nešto. Da li ste oženjeni?

 2. Jovana permalink

  U pitanju je Tamara, znam iz pouzdanih izvora..

  • Rekla Vam je Ksenija?

  • сања permalink

   Мирко,да ли стварно верујете првој реченици.Дакле,развео се 14.11. ,a принову чека крајем априла сл.год.Можда не знате да трудноћа траје 9 месеци и 7дана.То је дете из швалерације,а пошто је нажалост настрадало,развео се и тај брак,јер је једини разлог за његово постојање нестао.

 3. Ovo prevazilazi okvire individualne patologije. Svuda u svetu postoje poremecaji i bolesti ali malo gde se njihovi nosioci zbog njih hvale, slave i odlikuju insignijama vlasti. Ova je patologija, dakle nasa, zajednicka. Pojavio se samo neko da nam je kroz svoju lepo prilagodjenu licnost (nama prilagodjenu) pokaze u ogledalu. Otuda slava Aleksandru Vucicu, jer nam je pokazao koliko smo lepi. A mi ovakvi kakvi smo opet, sve pogresno tumacimo, i propustamo shvatanje jedne ovakve epifanije. Umesto slave i hvale koji otvaraju oci, mi sikcemo i pljujemo nosioca ovog bozanskog krsta, povecavamo zitkost blata da bi kroz njega lakse propali i u njemu se bolje podavili.

  Sto se mene tice, fascinantna nije licnost A. Vucica vec je fascinantno kako je uopste medju nama ova licnost bila moguca. Poslednji fantastican primer i povod razmisljanju daje ovo neverovatno vencanje.

  Neko medju nama, poverovao je da je silom vlasti moguce ponistiti glavnu tehnolosku tekovinu moderne civilizacije, jednu celokupnu informativnu i komunikativnu eru zasnovanu na Internetu, i od publike sakriti jednu takvu besmislenu vest kao sto je ona o svom vencanju. (mada ne vidim kako bi neko i u uslovima mnogo primitivnijih medija i komunikacija mogao ovako nesto da sakrije) Da sakrije privatnu informaciju koja je i postala politicki znacajna samo i jedino usled pokusaja ovog prikrivanja i da u tome nadje brojne bespogovorne saucesnike u celokupnom medijskom sektoru jedne drzave slobode govora. A da je stvar postala politicki znacajna o tome vise nema nikakve sumnje. ( cak i da se istorijski i ne prisecamo bracnih pitanja nasih vladara koja su uzdrmavala njihove rezime u samom temelju – Kneza Mihaila i Katarine Konstatinovic, Kralja Milana i Kraljice Natalije, Kralja Aleksandra i Kraljice Drage)

  Prvo ona sada u ovom obliku postaje subverzivna, otvarajuci pitanje medijskog rezima na najradikalniji moguci nacin – mediji koordinisano odrzavaju jednu zaveru cutanja oko jednog pitanja o kojem je publika vec informisana, kao sto je i neminovno bilo da bude informisana, na alternativan nacin. Medijska kontrola dostigla je dakle tacku potpunog apsurda. Ono sto svi znaju samo mediji duzni da informisu ne znaju.

  Drugo, ako je neko bio toliko nerealan da poveruje, da se jedna ovakva informacija da sakriti kontrolom medija, ta njegova nerealnost nije se rodila juce, vec je morala da bude prekaljena na veoma bogatom iskustvu i uspesnoj praksi prikrivanja informacija. Sta je sve od nas do sada sakriveno ili drugacije formulisano – koje su tacno razmere naseg informativnog mraka?

  Uz zahvalnost A. Vucicu sto je dao mogucnost da se otvore ova pitanja u najradikalnijem mogucem obliku (jednom radikal uvek radikal), zelim mu srecniji novi bracni zivot.

 4. Marko Milošević permalink

  Pitam se šta bi bilo kad bi se neko bavio privatnim životom bilo koga od novinara..
  Tu bi se našlo nešto više od patologije.

  Ne razumem, šta koga ima da zanima više od funkcije koju Vučić obavalja?
  Bavljanjem ličnim životima javnih ličnosti je samo nemoć novinara da pronađe nešto konkretno i profesionalno.

  • Па када новинари и пронађу нешто КОНКРЕТНО и о томе НАПИШУ (профисионално), баш те личности на великим положајима, преко својих веза и везица, ЦЕНЗУРИШУ!!!

  • Pa Vucic je javna licnost. Naravno da se novinari bave i funkcijom i njegovim privatnim zivotom. To im je posao. I naravno da treba da znamo sve, jer ce u protivnom, o nasoj sudbini i o sudbini nase dece, odlucivati takav psihopata kao sto je on…

  • milivojebabic permalink

   Pa normalno Javna je licnost.Verovatno si uzivao gledajucikako Vucic spasava zavejano dete kod Stajiceva pa sto ti smeta slika Vuciceve mlade.

 5. milodan6 permalink

  Ово што пише Предраг Поповић о Вучићу је Лабудова песма у односу на писање Милована Бркића у ТАБЛОИД-у

 6. Random permalink

  U pitanju je Tamara Djukanovic,moja komsinica iz mesta Klupci,Loznica. Inace njih dvoje su u vezi par godina i Vucic je ovde veoma cest gost.

 7. stojan permalink

  Koje su razmere naseg mediskog mraka? Koliko je mrak napredovao od poslednjih izbora?Gde mi zivimo (zivotarimo) – Da li je ovo zemlja iz „Gospodara prstenova“ , gde mrak preti da prekrije celu civilizaciju?Pre nekoliko godina , pre no sto je dnevni list „PRAVDA“ ugasena, ova vest bi tamo sigurno bila objavljena uz mnostvo slika i komentara, iako je vlasnik te novine bio Vucic. Valjda je zato ta novina i ugasena.

  Voleo bih da cujem tvoj komentar o razlozima zbog kojih je taj list ugasen, tri dana po stupanju Vucica na presto.

  • Stojane, više od pola knjige „Istina o Vučiću“ posvećeno je priči o „Pravdi“ i o dešavanjima oko tog lista.
   Nema smisla da sad prepričavam, pročitaj knjigu

   • stojan permalink

    ok. hvala. pogledacu.

   • Nemoj samo da pogledaš, čitaj. Mogao bi i da dopišeš jedno poglavlje o svom iskustvu rada u tim tzv. novinama

   • Stojan Djordjevic permalink

    Prvo treba da nadjem knjigu. Imas li ti jedan primerak viska. A za pisanje – vrlo rado , ali ja sam pisac amater, meni treba urednik: – koliko?, sta naglasiti?, poenta? do kada da bude gotovo? I kad napisem kako da objavimo?

    2014/1/4 predragpopovic

    > predragpopovic commented: „Nemoj samo da pogledaš, čitaj. Mogao bi i > da dopišeš jedno poglavlje o svom iskustvu rada u tim tzv. novinama“ >

 8. lotar permalink

  Neozbiljno je da se supruga, koja god da je, PPV-a u jeku gromova,poskoka, i ostalih pitoreksnih akcija policije vozi u privatnom dzipu cije tablice znam napamet i laprda sa kim se krese ona i njen,sada vec bivsi,muz.

 9. lotar permalink

  Sto sad ljubav ima sa tim

  A zna se da je zbog cega je PPV okrenuo curak 2008. i napravio sa poremecenim grobarom SNS. Odgovor lezi u 3 nacelnika sa VMA koji su potpisali slanje bivse supruge PPV u Francusku i lecenje o trosku PIO fonda,dakle svih nas. Kako biti protiv zapada kada ti on leci suprugu i majku tvoje dece?!Toma nije imao kontrolni paket akcija pa je cekao PPV-a da se prikljuci sa svojim.

 10. zoka permalink

  Demonstracija moći PPV kroz cenzuru vesti o vlastitoj ženidbi, možda otvori oči narodu. Šta on ne radi što i vlast već decenijama nij eradila na ovim prostorima. Sve radi što bi svaki čovek ovog prostora uradio u vlasti, politici, braku, vaezama… Kakav narod takva vlast, nisam sigurna da zaslužujemo bolje i sumnjam da će neko drugi sem njih uči u skupštinu, mada bi htela, jer oni su zlo od goreg. Mada Milošević je vladao 2 decenije puštajući opoziciju da priča šta hoće.

 11. lelka permalink

  odlican tekst svaka cast da neko kaze nesto protiv spojeno prstog i sporogovornog diktatora. koja je to ljiga od coveka i kako se menja nema stav misljenje rezon samo da je na vlasti. da je sit nalickan i da s esvalerise e crna srbijo

 12. Mile permalink

  Vučić je govno!

 13. Vlada Maletic permalink

  Kopam danima da bih procitao „pikantne“ detalje svadbe PPV – malo toga sam pronasao, ali sam zato procitao mnogo tekstova i komentara o NJEMU i poceo da kopam. Ovaj tekst je svakako jedan od boljih, i pokazuje drugu stranu medalje tj. pravu stranu. Sa Vasim radom gospodine Popovicu se do sada nisam sretao, a i ako jesam toga nisam bio svestan. Mislim da ste hrabar covek (verovatno ste i Radikal koji je procitao kompletan Seseljev opus), a obzirom da slede izbori ciji je ishod izvestan moracete biti jos hrabriji. Svadaba je samo dokaz moci koju je uspeo da koncentrise PPV, 75% ljudi i ne zna da se gospodin ozenio i da saznaju od nekoga ili nece poverovati ili ce reci „pa sta ima veze“! A kada Staniji iskoci bubuljica na dupetu to je vest br. jedan. Kontrola koju on poseduje je neverovatna i zastrasujuca. Da li je moguce da smo zaboravili ko je i sta je Vucic i ko su njegovi politicki roditelji. Ljudi koji kazu da se Vucic promenio grese, oni koji kazu da je to isti, onaj stari Vucic takodje grese! Ovaj Vucic je gori i opsniji od bilo kog drugog Vucica, a tek treba da dostigne zenit i obavi domace zadatke koje je dobio od ko zna koga, Pogledajte primer Blic stripa krajem decembra u 2-3 navrata Vucic ima burmu na ruci, vec posle par dana burma je skinuta, a svadba koja bi bila sjajna tema za strip se i ne spominje. To su stvari koje moraju da uplase svakog svesnog gradjanina. Neka nam je Bog u pomoci.. Samo cu jos nabrojati neke od ljudi na vlasti da bismo videli ko nas vodi: Bacevic, Nikolic, Dacic, Ruzix, Krkobabic, Vucic, Ilic. Politicka splacina!!!!

  • Veči deo Vašeg komentara – potpisujem.
   U pravu ste, ovo je najopasnija verzija Vučića. Kad sam napisao prvu knjigu o njemu („Vučićev rečnik“) javio mi se Šešelj. – Dobro si pogodio prirodu Vučićevog ludila – rekao je. Nije bio u pravu. Vučićevo ludilo je metastaziralo i tek sada se vidi, posebno na primerima koje ste naveli.
   Niste u pravu samo u pretpostavci da sam radikal. Nikada nisam bio član nijedne stranke, nisam čak ni glasao. To, naravno, ne znači da nemam politički stav. Naprotiv.
   Nažalost, nisam pročitao sav Šešeljev opus, ali smatram ga jedinstvenom dokumentarnom građom koja može da bude od izuzetne koristi svakome ko želi da analizira dešavanja na savremenoj srpskoj političkoj sceni.

 14. Ogi permalink

  Da li će i ovaj članak sutra biti izbrisan? 🙂

 15. Za vreme studija sam radila kao novinar u Radio Index-u i VIN TV produkciji. Dok sam bila novinar Indexa pratila sam SRS. Poznajem Vucica dobro iz tog vremena. Meni je vec tada bilo jasno da on „ima problem“, da je „mracan tip“. Znam za „nesuglasice“ sa Ksenijom koja je nekada pre radila i u Indekx-u 202. Ne bavim se novinarstvom vec neko vreme, ali ne mogu da verujem kako se neki novinari koji su se predstavljali kao „nezavisni“ sada ponasaju. Oni Vucicu ne smeju da postave suvislo pitanje. Zapanjilo me je njihovo drzanje kada su uhapseni osumnjiceni za ubistvo Slavka Curuvije. Njegovom ubistvu prethodio je progon DT po tadasnjem Zakonu o infornisanju koji je potpisao tadasnji ministar Aleksandar Vucic. I sta sad? Niko ne sme toga da se seti, a komoli da pita.
  Posto sam arhitekta po profesiji (danas vrlo nesrecni jer nema posla), slusam nebuloze o izgradnji „Grada na vodi“ i ne mogu da verujem…Mislim da nikada niko nije toliko ponizio gradjevinsku struku kao Vucic. Svima je jasno da je to slikovnica za pred izbore. Ali, on javno obecava da ce da krsi zakone ove zemlje. Nikome ne objasnjava ko ce da finansira izmestanje pruge, zavrsetak izgradnje Prokopa, dovodjenje infrastrukture? Bez toga nema izgradnje. A koliko to kosta? Verovatno kao i sve ostalo. Ali to je samo delic price, pa necu da gusim. Meni je neverovatno koliko je taj covek sklon manipulacijama i do koje mere. On zapravo nema mere.

 16. Тамарицин Комшија из села Клубаца permalink

  И тако моја Комшиница Тамарица се удаде Е Па честитам јој удају сад јој и мама са места матичарке у селу клупцима може у Пензију. Иначе на свадби су биле и виђеније лозничке велможе у виду Јовице Тодоровића председника скупштине града лознице Наравно он и као комшија Од младиног тата Бране морао је бити присутан Вазда је ту било којекаквих званица али Виђенијих Питам се само Како је то тата Брано Ђукановић финансиски поднео додуше од скора је у пензији и то са звањем директора основне школе из клубаца па моћи ће да изгура све те активности око исплате свадбе и дарова!!!!!

 17. Ljudi,slazem se sa vecinom gore recenog,pa necu nista gnjaviti oko vec ispricanog.Ono sto je meni fascinantno u svemu je da ne mogu da nadjem nikoga slicnog ovom coveku.kao istoricar,svasta sam imao priliku da procitam,analiziram i sagledam neutralno,ali cini mi se da ovakve idividue nikada nije nije bilo u istoriji parlamentarizma.Mada se ovo danas vise ne moze nazvati parlamentarizmom.Srbija je svesno pala u narucje ove moralne kreature,i to je to,proci ce godine dok se od njega iscupamo.Vecina obicnog sveta(citaj glasacke masinerije) nikada nije shvatila kolike posledice je ostavio Milosevic i koliko ce one trajati,a jedna od posledica je i OVO sto nas je sad zadesilo,u vidu odjednom prosvetljenog i lekara opste prakse za sve probleme ove jadne i napacene drzave.Cak je i njegov imenjak Karadjordjevic imao vise morala,pa recimo nije odmah,kad je potrosio Svetozara Pribicevica kao politicara,eliminisao ga,nego ga je tek posle par godina prognao u Brus.A pribicevic mu je zavrsio veliki posao sa prvim razbijanjem Demokratske stranke,kako bi se priblizio Radicima da ih uvuce u rad parlamenta,sto bi Karadjordjevicu dalo legitimitet.OVO je gore od toga,on je u stanju da ljude gazi bez milosti,a secamo se valjda i hajke na Curuviju.Licno,mislim da su mu ruke krvave isto koliko Kuraku ili ko je vec povukao oroz,mada su po meni,njegove jos krvavije,ubice ne znaju na drugaciji nacin da misle i rade,i za to imaju hrabrosti,dok on laje,ali nema smelosti da ujede pa salje druge da umesto njega to urade.Necu vise da gnjavim sa tim,osim sto moram da kazem da sam zgrozen,posebno jucerasnjim zastarevanjem Kertesa,i posle toga komentarima Hitler-jugend ministra nepravde.Gadi mi se od svega,ali ne vidim mogucnost da se bilo sta promeni u neko dogledno i prihvatljivo vreme.Medijski mrak je ponovo dosao u Srbiju.

  P.S. ako ovo citaju cenzori i ostali podrepasi i njegovi dobronamerni prijatelji,zivim u Pozarevcu,predajem istoriju u srednjoj skoli,pa neka izvole da mi se jave,ako im nesto ili njemu nije jasno,bilo bi lepo da organizujemo javnu tribinu na temu medija i cenzure,jer ovde nikad cenzura nije prestajala,a slobodni novinari su znate valjda kako prosli.
  Bar se nadam da se secate,ja im nista nisam zaboravio,a jos nisam spreman ni da oprostim

 18. sladja permalink

  sta je vama ljudi!!!!? covek se razeo i ponovo ozenio, da li je to kriminal,mora li u zatvor zbog toga!? e bas svasta!!! lupate bre samo tako!

 19. katarina pajoviic permalink

  citam sada sve ovo i ne mogu da verujem sta se sve zna o aleksandru vucicu.ja sam jedna obicna zena i majka koja zivi u svedskoj vise od 30 Godina i nemam nikakve veze i dodira sa politikom,novinarima i piscima.htela sam samo reci da do veceras sam mislila da je taj aca neko i nesto i da ce srbiji i vojvodinu povesti na pravi put.najvise me je razocarao kad sam procitala da se razveo od svoje supruge ksenije i da je ostavio svoje dvoje zlatne dece,kcer milicu i sina danila zbog tamo neke tamare djukanovic iz loznice.posto sam veoma patrijahalnog vaspitanja a moja porodica je bog i batina za mene,ovo je potreslo sve moje dobre i pozitivne o aleksandru vucicu.ne znam koliko je istina i ovo da je milo Djukanovic njemu bio kum na svadbi i to procitah kod moje dobre prijateljice na njenom zidu na fejsu a koja je licno iz pljevalja,narod se tamo dole zapitao naprasnom putovanju mila za Beograd i koji je to razlog tako veliki bio.

  u napred se izvinjavam sto sam Ovako upala sa mojim komentarom,ali nisam mogla da odolim da kao jedna obicna osoba napisem nesto o ovome koje me je zgrozilo,razocaralo i ponistilo lepo misljenje o njemu.

  ps.ovo sam licno stavila i na stranici aleksandra vucica na fejsu na njegovoj stranici.

  s´velikim postovanjem katarina vrbaski pajovic

 20. Johng620 permalink

  I like this weblog so considerably, saved to my bookmarks. dfbkggefdfbd

 21. Johnc88 permalink

  Though it is true I enjoy your writing style, I don’t agree with your main point of view about this one. I do delight in your website nevertheless. kkedddabggdb

 22. Ако није веран породици и женама какав ће бити тек као политичар,Вођен жудњом за сукњама и самољубљем…

 23. kiki permalink

  Svaka ti čast!

 24. Mnogo zena za tako velikog radnika,realno koja zena bi to trpela a pritom i posten i,nisam ubedjen da Gospodar Aca nije pozadinac,zene su maska?!

 25. miki permalink

  Upravo zbog ove svadbe i zezanja na tu temu u vidu pevanja svadbarskih pesama celo jutro Daretu i Maretu je ukinuto Razgibavanje na radiju b92, odmah tog dana kad su napravili emisiju. Ili zbog toga, ili sto su najavili za sutrasnju emisiju da ce tema biti biografija A. Vucica.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: