Скочи на садржај

BOJKOT!

25/02/2014

Слика

 

Izbora, za mene, nema. Evo zašto.

 

1. Da sam Nemac i da je ovo 1934. godina – ne bih podržao Hitlera. Dakle, danas ne podržavam Vučića. Znam, poređenje nije prikladno. Hitler je nemački narod uveo u patologiju s iskrenom verom u ispravnost svojih odluka, Vučić to radi iz trivijalnih razloga, motivisan samo pohlepom. U praksi, nema razlike. Obojica su izvršili puč u državi, prigrabili svu vlast, pogazili ustav i zakon, zaustavili proces demokratizacije društva i zaveli diktaturu, eliminisali ili zastrašili političke protivnike, preuzeli totalnu kontrolu nad medijima, kreirali atmosferu straha, jeftinim markentinškim trikovima opsenili prostake i sve podanike osudili na beznađe i očaj.

I na vrhuncu moći Vučić ne može bez hitlerovskih metoda tiranije: vlast je iz institucija izmestio u svoj vinski podrum, zloupotrebom pravosuđa progoni svakog ko mu se zameri, a upotrebom osuđenih mafijaša režira predstave u kojima se ruga mrtvim žrtvama svojih prošlih avantura.

No, nije on, krivi su lažovi koji suicidno podržavaju diktaturu.

Glas za Vučića predstavlja:

– Uvredu za sve Srbe izbegle iz krajeva istočno od Karlobaga i Virovitice, koje je pozivao da ratuju protiv ustaša, njegovih novih prijatelja;

– Optužbu za genocidnost svih bosanskih Srba koje je gorljivo nagovarao da ubiju sto muslimana za jednog Srbina;

– Rušenje Visokih Dečana i Gračanice, koje je tuđim životima „branio“ od svojih sadašnjih saveznika iz UČK i NATO-a;

– Ismejavanje Milice Rakić, trogodišnje devojčice koja je ubijena bombom koju je naručio Vučićev lobista Đulijani;

– Još jedan metak u grob Slavka Ćuruvije, čiji progon je predvodio tadašnji ministar informisanja;

– Novi atentat na Zorana Đinđića, čiju smrt su priželjkivali i najavljivali Vučić i Tomislav Nikolić;

– Izdaju predsednika, prijatelja, kuma i brata Vojislava Šešelja, kome je život uništen jer je radio i govorio isto što i Vučić;

– Poništenje presude i oslobađanje Stanka Subotića Caneta, koga je aktuelni vladar optuživao za šverc duvana i droge, kao i za monstruozna ubistva;

– Opstanak na slobodi Bogoljuba Karića, koji godinama beži od odgovornosti za pljačku više od 60 miliona evra, a čijem bratu i supruzi Vučić obezbeđuje poslaničke mandate;

– Oprost grehova Velimira Ilića, čiji najbliži saradnici robijaju zbog korupcije, a koga je i Vučić nazivao banditom i šefom putarske mafije;

– Političko preživljavanje tragi-komičnim marionetama poput Aleksandra Vulina, ljubimca Mire Marković, mucavog eks-turbo-Srbina Milovana Drecuna i nesrećnog Marjana Rističevića;

– Veštačko disanje zombiju Vuku Draškoviću i novu najezdu bjelopoljskog plemena Bošković na beogradske stanove i poslovni prostor…

Ko može, neka glasa za taj politikantski kartel. Ja ne mogu i neću.

 

2. Logično, trebalo bi glasati za Demokratsku stranku, najveću i najuticajniju opozicionu organizaciju. Da, tako misle svi koji su zaboravili da je Dragan Đilas pretvorio DS u nezvaničnu filijalu Srpske napredne stranke, a sebe u Vučićevog najkorisnijeg saradnika.

Prvo, da Đilas nije podržao Vučićev i Nikolićev puč u SRS, oni bi i danas predvodili radikale, zaklinjali se u Šešelja, žestokom retorikom branili Kosovo do poslednjeg Srbina, evropskom tepihu pretili srpskom rupom, odnosno ruskom gubernijom, a sve to daleko od vlasti.

Drugo, da nema istine u vučićevskim optužbama protiv Đilasa za korupciju i kriminal, predsednik DS-a suprotstavio bi se diktaturi i vratio poverenje bar milion bivših glasača.

Za Đilasa, ovakvog, glasaće i Vučić, njemu je najpotrebniji.

 

3. Kad bi Demokratska stranka Srbije znala da su raspisani vanredni parlamentarni izbori, možda bi zaslužila glas. Nažalost, amiši iz te stranke za sve greške režima optužuju isključivo Ivicu Dačića i Tomislava Nikolića, ne primećujući da postoji nadrealni subjekt PPV. Vojislav Koštunica bi pre priznao da se preziva Damjanović, nego što bi izgovorio ime Aleksandra Vučića.

Takav, Koštunica predstavlja opoziciju samo naivnim glasačima DSS-a, koji će mu, pretpostavljam, omogućiti da opet, i kriv i dužan, preskoči cenzus.

 

4. Za Ivicu Dačića ne bih glasao ni da mi pokloni blekberi telefon, onaj Bananin. Ni za Bajatovićevu mesečnu platu od 35.000 naših evra. Čak ni za kofer, onaj koji, kako glasi u presudi, ne postoji iako je utvrđeno da se u njemu nalazilo nečijih 700.000 evra.

Punih 20 godina svi antislobisti – od građana Srbije, preko bivše braće iz SFRJ, do NATO zlikovaca – pokušavali su da unište Socijalističku partiju Srbije. Da bi je oterali u prošlost uvodili su sankcije, bombardovali, osnovali preki sud u Hagu, kidnapovali predsednika Miloševića, ubili ga i ponizili sahranom pod lipom u požarevačkom dvorištu. Sve im je bilo uzalud, SPS je preživeo. I još bi da Bili Montgomeri nije pozvao Dačića na kanabe i objasnio mu značaj reformi i distanciranja od prošlosti. Novi lider SPS-a mu je odlučno odgovorio: „Yes, show me the money“. Rešen problem. Više nema SPS-a, sad je to odeljenje za logistiku mafijaških klanova.

Dakle, Dačić od mene neće dobiti glas. Najviše što bih mogao da učinim za njega, u ime bivšeg poznanstva, biće da mu pošaljem cigarete u zatvor, kad ga Vučić uhapsi. Dobro, možda bih mu poklonio i novi CD Halida Bešlića.

 

5. Ne čekam Šešelja, neću da glasam za SRS. Bez obzira na respekt prema njegovoj tragičnoj sudbini, pre bih odsekao ruku nego pomogao da u parlament uđe Ljiljana Mijoković-Mihajlović, kojoj želim da je i dalje progone aveti porodice Barbalić, čiji stan je otela. Naravno, to je samo jedan od milion razloga zbog kojih neću podržati radikale, ali nema smisla da ih nabrajam, neka i ovo objašnjenje ostane ispod cenuza, kao i SRS.

 

6. Većina mojih poznanika čije stavove smatram ispravnim rešeno je da glasa za Dveri. Logika je jednostavna – taj pokret nudi nešto novo, kvalitetnije, hrabrije i odlučnije.

Možda. Za definisanje stava, u ovom trenutku, nije bitan pedagoški primer dverjanskog raskolništva u Novom Sadu, gde su se njihovi favoriti otcepili i dali u najam diktatoru. Meni bitniji utisak ostavili su lični kontakti s pojedincima iz Dveri. Od njih desetoro, šestoro je mešetara, primitivnih manipulanata i parazita, koji samo traže zgodno mesto da se negde udenu. Dvoje ima određeni moralni kredibilitet, ali ne i spremnost za bilo kakvu konkretnu akciju. Poslednjih, ali najznačajnijih, dvoje izuzetno cenim, naročito starog matematičara s vrlinama i vrednostima kakve bih i sam voleo da posedujem. E, i taj profesor je, po meri dverjana, na listi niže rangiran od, recimo, Mile Alečković-Nikolić-Bataj, o kojoj mislim isto što i o radikalki Ljiljani MM. Zato, Dverima želim uspeh. Bez mene.

 

Za Mlađana Dinkića neka glasaju svi koji su dobili onih hiljadu evra. Listu Čedu Jovanovića neka podrže Čume, Bagzi, Đura Mutavi, Legija i ostali stari saborci, a mogu i Spasojevićeva i Šljukićeva udovica. Ti kriminalci, kakvi god bili – u pljačkama su bar nešto rizikovali, a mnogi i izgubili – bolji su od pripadnika klana Borisa Tadića, virusa koji je u odlučujućoj meri uticao da Srbija danas bude ovakva, razorena i apatična.

 

Na kraju, tek da se zna, ne podržavam ni zagovornike „belih listića“. Svi koji odustanu od odlaska na biračko mesto doprineće jačanju Vučićevog političkog kartela, bez prava da se kasnije kaju. Ali, nema veze, kajali bi se u svakom slučaju. Kao što ću i ja.

 

 

From → Uncategorized

23 коментара
 1. ljubica permalink

  Ja se nadam da ce Vucic osvojiti na izborima i 60% . I neka uzme koga god hoce za koalicionog ljubimca. I oprosticu mu sve grese svesne i nesvesne ali samo ako dovede na sud sve dobitnike 5. oktobra pocevsi od Pitica, Vlahovica, Djelica, Jovanovica, Sutanovca, Tadica, Petrovica, Djilasa, Dinkica , Pajtica i ostalih iz poslovnog kluba.

  • Веће су шансе да Вучић са некима од њих уђе у коалицију, него да их пошаље у затвор.

 2. Gordan permalink

  Gospodine Popoviću, zamolio bih Vas da detaljnije izložite svoj stav o Dverima, sa posebnim osvrtom na njihove najpoznatije predstavnike (Obradović, Glišić, Tvrdišić, Nogo, Alečković .. ). Mi iz provincije ih znamo samo iz medija. Vi ste čovek sa stavom, uz to veoma obavešten, pa bih voleo da ćujem Vaše mišljenje. Toliko puta su me, do sada, prevarile reći. Ne bih želeo da me opet budem prevaren. Ako Vas ne mrzi, napišite koju reč, ako ne, opet dobro. Pozdrav Gordan.

  • Gordana D. permalink

   Dok ne dobiješ odgovor od Popovića biću slobodna da uskočim sa par reči i unapred naglašavam da se radi o mom slobodnom mišljenju na koje niko nema uticaja do same logike…subjektivne , naravno.
   Neću da komentarišem pobrojane ali krenimo od predvodnika tj. Obradovića i Glišića. Dovoljno je malo progooglati , potražiti biografije dotičnih bez fotošopa i doterivanja i utisak se svodi na onu staru : svi su isti, sa istog pojila se snabdevaju i isti nalogodavci ih plaćaju ( slobodno pretpostaviti o kojima je reč i svako će na kraju biti u pravu):

  • Gordane, kad bih baš morao da glasam, glasao bih za Dveri. Većinu stavova tog pokreta spreman sam da podržim.
   Međutim, ne moram da glasam, pa neću.
   Prvo, Dveri su, posle svog izbornog debija, pokazale da ne zaslužuju poverenje. U Novom Sadu, gde su prešli cenzus, njihovi kandidati su se otcepili i osnovali Treću Srbiju, filijalu Srpske napredne stranke. Dobro, možda je kukolj otpao od žita. Možda i nije. Možda bi, ako sad preskoče cenzus, i dverjanske starešine pristale na saradnju s Vučićem. Ne znam, samo naglašavam da nemam poverenja. Nadam se da grešim.
   Drugo, bez obzira na energiju koju pojedinci iz vrha Dveri ulažu u ovoj, kao i u ranijim kampanjama na lokalnom nivou, ne razumem potrebu da u pomoć zovu i angažuju islužene profesionalne patriote. Oslanjanje na „štake“ poput Borislava Pelevića, Mirka Jovića, Vladimira Kršljanina, a sada i Koste Čavoškog i, naročito, Mile Alečković smatram katastrofalnim potezom.
   Treće, meni najvažnije, većina kontakata koje sam imao s raznim Dverjanima na mene je ostavila loš utisak.

   PS
   Gordana D, nisam se bavio biografijama Obradovića i Glišića, već pomenuti razlozi dovoljni su mi za rezervu prema njima

   • Gordan permalink

    Hvala na odgovoru. Pratiću i dalje Vaš blog. Srećno.

 3. Kosa permalink

  A sta kazete za Sasu Radulovica? Ima li tu kakve nade ?

  • Ne verujem da Radulović trenutno ima dovoljno snage i mogućnosti ni da privuče ozbiljniju pažnju glasača, ali to za njegovo učešće na ovim izborima nije ni bitno. On je već uradio značajnu stvar time što je konkretnom kritikom diktatora Vučića počeo da razbija atmosferu straha. Dovoljno da mu se čestita.

  • ljubica permalink

   A ko zelite da usrecite i jos vise obogatite tajkune glasajte za Radulovica.

 4. пера permalink

  Радуловић?

 5. Gledano izvana, Radulović se čini kao mnoga bolja subverzija od „belih listića“. Bolje imati poštenu budalu u vlasti, nego korumpiranog genijalca.

 6. Gordana D. permalink

  Naročito je Radulović poštenjačina al’ zamalo…najbolje znaju upućeni u stečajnu mafiju i marifetluke gde je doskora bio car nad carevima.
  Mora da ga je moja pokojna baba instalirala na mesto ministra u ovoj nakaradnoj vlasti , a ne PPV sa kojim se sada šatro prepire i svađa preko medija.
  suma sumarum : zapušiti nos i ne izlaziti na nameštene izbore pa dok izdržimo …bez vazduha , države, dostojanstva , itd. Ja pametnije rešenje ne vidim.

 7. veroslava permalink

  gospodine Popovicu, kao dobro informisani i obazrivi novinar morali biste da znate da vam izvor za dveri ne sme biti izvesni n.janic iz svedske. sve sto taj g. govori je laz i prevara, a o njemu vam dosije mogu dati srbi iz kanade. to je covek krvavih ruku iz prljavog otseka za prljave poslove iz vremena staneta dolanca. njega je 2000. godine izvadio iz naftalina goran svilanovic kako bi lajao na najuglednija i najobrazovanija imena srpskog rasejanja. zato budite obazrivi i znajte da je sve sto taj govori neistina. on danas jednostavno vodi borbu protiv dveri. obratite se srbima sveta koji su posteni i oni ce vam reci ko je ko. s postovanjem, vera piletic (vera.piletina gmail.com)

 8. mark permalink

  Moze malo vise informacija o Dverima? Mislim kazete zasnivate misljenje na licnom utisku,na sta konkretno mislite,sa kime ste razocarani,sa kime niste? I sto? Malo vise informacija. Cinjenica je da danas Dveri su jedina opozicija Aleksandra Vucica,od ovih sto su ostali ispod crte do onih koji su u parlamentu nema nijedne stranke koja nije toliko protiv rezima.

  • mark permalink

   I da Kosta Cavoski koliko sam upucen u istoriju Dveri je negde od pocetka tu. Dok ostale pomenute Pelevic,Jovic…oni nisu ni ucestvovali na izborima zajedno sa Dverima.I koji je taj „stari matematicar“koga postujete?

   • Čavoški je bio upućen u istoriju mnogih stranaka.
    Pelević, Jović, pa i Vladimir Kršljanin bili su u koaliciji s Dverima pre dva-tri meseca, na izborima u Voždovcu, sve sa sloganom „Nova snaga Voždovca“. E, ako su oni nova snaga…
    Stari matematičar je bio na listi poslaničkih kandidata, ali, pošto je izuzetno skroman i pomalo nekomunikativan, ne mogu da ga javno prozivam.
    Da se razumemo, ne mislim loše o Dverima. Čak mi se čini da o Glišiću i Obradoviću imam bolje mišljenje nego oni sami. Za razliku od njih, smatram da im nije potrebna podrška „novih snaga“ poput nabrojanih i, naravno, Mile Alečković.

 9. mark permalink

  Bili jesu,ali jednostavno to je neka lokalna stvar koja je prosla kako je prosla. Sto se tice Mile ne znam sta njoj zameras,a voleo bih da procitam nesto o tome.Takodje si gore napisao da si o nekima stekao utisak da su karijeristi da jedva cekaju da se negde nekad sa nekim docepaju neke funkcije odnosno kako ti rece mesetari,paraziti. Voleo bih kao neko ko je glasac Dveri da znam malo vise o toj stvari,odnosno da vidim zbog cega je neko stekao takav utisak o njima.

 10. mark permalink

  Nisam skontao toliku averziju prema njoj…mislim kontam sta si napisao ali opet iz te jedne situacije sto bih rekao ne znam sta je toliko strasno.

  Nego hoce biti neki tekst o strukturama u danasnjim medijima? Mozda neki tekst o kuriru,informeru…? Kako se toliko utrkuju ko ce vise biti Vucicev medij? I da jedva cekam taj tekst o Dverjanima.

  • Tvoje navodno nerazumevanje averzije prema Mili Alečković-Nikolić uverava me da je moja rezerva prema dverjanima opravdana.
   Na isti način su reagovali radikali, koje je u vreme opisanog događaja podržavala Mila. Kao – nije važno što je ona profesionalni patriota, što se ne stidi da za jeftini lični marketing eksploatiše najteže nacionalne nesreće, samo neka bude s nama. Ista vrsta primera je i Čavoški. On je istovremeno bio predsednik Srpske liberalne stranke, podržavao radikale, sarađivao s Koštunicom i sedeo u izbornom štabu Nebojše Pavkovića, bliskog saradnika Bebe Popovića i Ljubiše Buhe Čumeta. Posle svega, ja ne želim na ulici da ga pozdravi, a ti si ponosan što on, takav, podržava Dveri.
   Vidiš, ja parazite ne delim na „naše“ i „njihove“.

 11. mark permalink

  Da me ne razumes pogresno,kontam apropo onog dogadjaja koje si opisao sta joj spocitavas,ali sa druge strane ne vidim da kroz taj jedan slucaj moze bilo ko da da takav konacan sud za nju.
  Takodje znas i sam da na listi za poslanike na svakom trecem mestu mora biti zena.

  Sto se Koste Cavoskog tice znam da je ugledan i postovan profesor,da ll je imao pogresnih odluka i nekih minusa sigurno da jeste,ali ne mislim da je to dokaz ne znam cega odnosno da je placenik,ovakav onakav.

  Generalno da zakljucimo ako je najveci problem u Dverima njih dvoje onda su Dveri i vise nego sto sam ocekivao.

 12. mark permalink

  Sad sam ispretresao biografiju Koste Cavoskog,uglavnom po onome sto sam video iako kad nabrojis tako taksativno stranke ili pokrete gde je bio blizak ispada da je covek koji olako menja misljenja ili jos gore olako se „prodaje“. Medjutim kad pogledas dublje,shvatis da je kroz sve te stranke gurao odredjene stvari i da nije neko ko se u njima previse menjao,odnosno ostao je prvi svojim stavovima.

  Takodje zamolio bih te da od obicnog glasaca Dveri.ne pravis takvu pricu eto sad znam da je moja rezervisanost opravdana i sl.
  Jednostavno ja pokusavam sto objektivnije da posmatram stvari,izmedju ostalog i ja imam odredjenu dozu rezerve,ali me ne sprecava da u ovom trenutku po Srbiju i diktaturu koja se uvodi na velika vrata,ne glasam za njih.

  Tako da jedva cekam taj veci tekst o Dverima i Dverjanima gde ces baciti svoje sumnje i rezerve na „papir“ pa da vidim i ja da li tu ima rezona ili nema :))

  Inace u poslednjih par dana otkad sam naisao na ovaj blog ubedljivo mislim da sam u najbrzem roku procitao skoro pa sve sto si pisao ovde.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: