Скочи на садржај

Vučićeva hajka na Sandulovića: Zločin u najavi

11/11/2014

nikola sandulović

Aleksandar Vučić je otvorio sezonu lova na Nikolu Sandulovića. Diktator je montirao optužnicu, doneo presudio i odredio kaznu.

Sandulović je stavljen u vrh vladareve liste za odstrel zbog dva krupna greha. Prvi, koji se ne pominje, nastao je u januaru 2014, kad je Sandulović podržao Vladimira Cvijana u suprotstavljanju samovolji predsednika Srpske napredne stranke, kao i u pokretanju Republikanske partije. Žestokom kritikom i objavljivanjem konkretnih primera Vučićevog diktatorskog stila rukovođenja strankom i državom, i to kao član Glavnog odbora SNS-a i narodni poslanik, Cvijan je prvi uzdrmao kavez gospodara Srbije. U demontaži naprednjačkog kartela, savetima i logistikom pomagao mu je Sandulović. Ipak, njihova saradnja nije dočekala ni raspisivanje republičkih izbora. Cvijan je, pod misterioznim i konvertibilnim okolnostima, nestao s političke scene, dok je Sandulović nastavio da širi mrežu republikanaca i remeti mir neprosvećenog apsolutiste Vučića. Upravo na taj način, verbalnim prepadom u Londonskoj ekonomskoj školi, Sandulović je napravio drugi, neoprostiv, greh.

U londonskom amfiteatru, uveren da ga čeka još jedan propagandni uspeh, Aleksandar Vučić se šokirao kad je u šestom redu video Nikolu Sandulovića. Još veći šok doživeo je kad ga je Sandulović javno suočio s optužbom da preti političkim protivnicima. Vučiću nije ostalo ništa drugo nego da, u skladu sa svojim vrlo ženstvenim nervnim sistemom, padne u histeriju. Svestan da mu je zločesti opozicionar upropastio predstavu kojom je hteo da fascinira lakoverne srpske konzumente režimskih medija, odmah je krenuo u osvetnički juriš. Udario je iz sve snage, koristeći najtuplja oruđa iz svog multimedijalnog i parapolitičkog arsenala. Kao ajkule kad osete krv, na Sandulovića su uvredama i klevetama nasrnuli najgori primerci prošlosti koja traje: Vladimir Beba Popović, Ljiljana Smajlović, Dragan J. Vučićević, Veselin Simonović, Aleksandar Rodić, Petar Luković, Nikola Samardžić, Vladimir Đukanović, pa čak i kukavni Aleksandar Martinović.

– Sandulović je obični roštiljdžija, kriminalac evidentiran još u „Beloj knjizi“, sitni diler, marioneta kojom upravljaju tajkuni, ljudska beda, bolesnik… – zaurlali su Vučićevi falangisti.

U satanizaciji nisu propustili nijedan detalj. Vrlo precizno, Beba Popović je opisivao žrtvu kao lažova koji nikada nije bio savetnik Zorana Đinđića. Eto, na istom mestu i na sličan način, kao što je Sandulović prekinuo predavanje Vučića u LEŠ-u, svojevremeno je grupa studenta iz Bosne izazvala incident prilikom nastupa tadašnjeg srpskog premijera Đinđića. U potrebi da naprave tu patološku paralelu između pokojnog i aktuelnog vladara, režimski mediji su mudro izbegli da podsete kako su zli bosanski studenti Đinđića provocirali velikosrpskim parolama koje su naučili od Vučića. Smajlovićka, glavna urednica „Politike“ i predsednica Udruženja novinara Srbije, u skladu sa svojim profesionalnim i moralnim kapacitetima, Sandulovića je nazvala probisvetom. Petar Luković je… Ma, nije vredno pominjanja.

Recimo da su svi vučićevci u pravu, da je njihov opis Nikole Sandulovića potpuno tačan. Pa, šta? Kakav god bio, Sandulović je pitao Vučića da li je tačno da mu je pretio smrću ako se ne povuče iz politike. U seriji medijskih istupa, posle londonskog spektakla, Sandulović je opisao pritiske kojima su izloženi on i njegova porodica. Prva pretnja je stigla od policajaca koji je tvrdio da mu prenosi Vučićevu poruku da se povuče iz politike. Sandulović je, kako tvrdi, odgovorio: „Neću da se povučem, a Vučić, ako ima za šta, neka me uhapsi“. Naravno, diktator mu je uzvratio još žešće: „Neću ja da te hapsim, uhapsiće te Teša“. Zoran Tešić Teša je osuđen na sedam godina robije zbog atentata kojim je 2010. pokušao da ubije Sandulovića. Uporedo s tim, prema Sandulovićevim rečima, Vučićev kum Petar Panić Pana dva puta je pravio sačekuše njegovoj ćerki.

E, o tome nema ni reči u srpskim medijima. Smajlovićka, verujem, ne bi ovako gorljivo branila Vučića kad bi neko zapretio njenom sinu Jasminu, Jašaru ili kako se već zove. Pretpostavljam da bi drugačije pisao i Pera S Onog Sveta kad bi sličnim atacima bilo izloženo njegovo čedo Stanko Subotić Cane.

Nadležni državni organi, pre svega policija i Tužilaštvo, nisu pokrenuli istragu i utvrdili koliko ima istine u Sandulovićevim navodima. Možda nemaju vremena, zauzeti su hapšenjem tviteraša i ostalih lajavaca koji na društvenim mrežama vređaju voljenog vođu. Ili su se, možda, stavili u službu diktatoru, pa prikrivaju njegove stare i sveže zločine, izvršene po istom receptu.

Kampanja, kakvu danas Vučić vodi protiv Sandulovića, viđena je pre 16 godina, kad je, u svom debitantskom nastupu u vlasti, progonio Slavka Ćuruviju. S drugih pozicija, ali s istim ishodom, žučno je učestvovao u kreiranju atmosfere linča Zorana Đinđića. Kad je Ćuruvija osuđen, u sred hajke, na pet meseci zatvora, predložio sam mu da beži iz Beograda. Nije me poslušao. Eno ga, već 15 godina leži na Novom groblju. Pošto se u Srbiji neke stvari nikada ne menjaju, sada predlažem Sanduloviću da se, gde god da se nalazi, ne vraća ovde, u tamni Vučićev vilajet. A ako se vrati, neka uloži svu energiju u političku borbu za oslobođenje od tiranije trenutnog gospodara života i smrti.

Naslovna 01 narudžbenicareklama

From → Uncategorized

One Comment
  1. darko permalink

    Gotovo većina naših vladara, u modernoj istoriji Srbije, bila je sklona apsolutizmu. Čak ni učeni knez Mihajlo, po mnogima najborazovaniji srpski vladar XIX veka, nije ostao imun na vlast. Ali, svi oni su makar nešto uradili za svoju državu i narod. Vučićev problem je što nije uradio baš ništa.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: