Скочи на садржај

VUČIĆ, VUČIĆEVIĆ I HAJKA NA BRKIĆA

03/01/2015

informer 03.01.15.

Aleksandar Vučić je prespavao doček Nove godine, piše u „Kuriru“. Verujem u to. Čak, siguran sam da je spavao s Draganom J. Vučićevićem. Patološke izlučevine te strasne veze osvanule su u „Informeru“.

– Nezapamćen medijski skandal: Brkić traži UBISTVO VUČIĆA a Srbija ćuti – glavni je naslov na prvoj strani Vučićeve medijske fabrike laži, prevara i pretnji.

Kao dokaz monstruozne optužbe, DJV u tekstu citira deo kolumne Milovana Brkića iz poslednjeg broja magazina „Tabloid“.

– Već četvrt veka Srbijom haraju isti ljudi. Od Dačića, do Vučića, traje ista tragedija… Za sve ove godine, samo je Zvezdan Jovanović uzeo na nišan Zorana Đinđića, a upućeni kažu da je samo pogodio njegovog telohranitelja Milana Veruovića… Skotovi se množe, čas su dole, čas gore… Najgori među njima je, više nema sumnje, Aleksandar Vučić… Ministar unutrašnjih dela dr Nebojša nam je saopštio da je pomenutom Vučiću najmanje pet puta prećeno smrću. Nijednom nije opaljen metak. Makar radi zastrašivanja. Na Badnje veče pomolimo se Bogu da nam da snage i kuraži, da nam ne zadrhti ruka… I da se spasimo zla koje nam preti – napisao je Brkić.

U „Informerovoj“ poroti učestvovali su predstavnici novinarskih udruženja, izvesni analitičar opšte prakse i socijalistička moralna gromada Aleksandar Antić, za koga je sam Vučić vrlo uverljivo javno tvrdio da je „najgluplji lažov koga je u životu upoznao“.

Presuda je doneta jednoglasno: Zbog nepostojećih pretnji Diktatoru Drugorazvenčanom, Brkića treba spaliti. Čast da potpali lomaču pripašće piromanu DJ Vučićeviću.

Bez namere da budem Brkićev advokat, priznajem da se i ja često pomolim Bogu da mi da snage i kuraži da mi ne zadrhti ruka dok pišem o Vučiću i Vučićeviću.

Drhtavom rukom napisao sam i prosledio Tužilaštvu za organizovani kriminal 88 pitanja povodom istrage ubistva Slavka Ćuruvije. Sva pitanja se, naravno, svode na zahtev da se utvrdi odgovornost Aleksandra Vučića u tom zločinu, o kome danas glasno ćute UNSi NUNS, a naročito „Informer“. U tom dopisu, kao i u tri knjige o aktuelnom vladaru života i smrti, citirao sam Vučićeve pretnje osvetom Ćuruviji, koje su i ispunjene 11. aprila 1999. Podsetio sam, a to ću i dalje činiti, na Vučićevo ratno huškanje, kojim je, u nacističkom stilu, zahtevao da se ubije sto muslimana za jednog Srbina, što je, tri nedelje posle te izjave, i izvršeno u Srebrenici. Citirao sam i Vučićevu pretnju Zoranu Đinđiću, kome je, na ispraćaju Vojislava Šešelja u Hag, javno obećao da će ga „istrebiti kao gubu iz torine“.

Za razliku od Dragana J. Vučićevića, Vučića nikada nisam smatrao „Šešeljevom podguznom muvom“, nego autonomnim ratnim i posleratnim zločincem.

Opet za razliku od DJ Vučićevića, ne želim da sam pišem optužnicu i donosim presudu. Naprotiv, uveren sam da i Aleksandar Vučić ima pravo na fer i pošteno suđenje. Što pre, to bolje za Srbiju. Pa, neka mu u tom procesu DJV bude svedok, neka laže, vara i preti, sve će mu biti uzalud, njih dvojica ipak nisu jači od istine.

Istovremeno, spreman sam i da priznam dva svoja najveća novinarska greha. 1. Bio sam glavni urednik Vučićevih novina „Pravda“, i 2. Kad sam pravio redakciju „Nacionala“, za najbližeg saradnika izabrao sam Dragana J. Vučićevića. Ne znam koji greh je veći. Za oba se kajem. Jedan deo duga sam, smatram, otplatio s knjigama o Vučiću. Ostalo je da svedem račun s DJV. I hoću. Može samo da me spreči neka njihova presuda kojom bi me, separatno ili zajedno s Brkićem, Diktator i njegova stoka bezrepa spalili na lomači ili izrešetali kao Ćuruviju.

Na kraju, valja istaći vrlo pametnu „Informerovu“ opasku iz naslovne opreme presude Milovanu Brkiću – zašto Srbija ćuti!

E, tu je DJV u pravu. Srbija ne sme da ćuti, mora da se probudi i ustane protiv ovakvih medijskih smrtnih presuda koje Vučić štancuje protiv svih koji se ne plaše njegovog zla. Vreme je da se „teškim rečima“ Srbija oslobodi straha od siledžija koji objavljuju spiskove ko sme da živi, radi i misli. Dok se to ne desi, ni datum na „Informerovim“ poternicama neće biti tačan, umesto ovog 3. januara 2015, u skladu s nacističkom atmosferom koju vlast kreira, trebalo bi da piše 3. januar 1941. No, kad-tad, u Srbiju će stići 9. maj 1945, sa ili bez Brkića, „Tabloida“, mene ili nekog drugog protivnika naprednjačkog kartela.

KNJIGU PREDRAGA POPOVIĆA „ISTINA O VUČIĆU“ NARUČITE NA 063/123-2702

istina o vucicu_korice_dinexreklama

From → Uncategorized

18 коментара
 1. darko permalink

  Mada rizikujem da budem proglašen za bota, te razočaram one koji su se do sada slagali sa mojim mišljenjem, kazaću otvoreno da je Brkić ovoga pute preterao. Njegov tekst zaista deluje kao pretnja smrću, ili poziv na linć Vučića.

  Međutim… Ovde se završava sva empatija prema Diktatoru. I svaka dalja osuda Brkića.
  Batina ima dva kraja, kaže naš narod. Vučić je umislio da može batinati mile volje po Srbiji, već dve decenije, a da se njemu lično ne dogodi niša loše. Treba razumeti i Brkića, ma šta da je napisao, iz njega sada nije progovorio ni novinar ni glavni urednik, već – čovek! Čovek kome je svega dosta i koji već mesecima, sa svojim saradnicima, trpi torturu ovog režima. Magazin „Tabloid“ se zamerio mnogima od svog postojanja, ali je Vučić prvi koji je pokušao da ga uguši. On već ima iskustva u tim poslovima, do sada je u večna lovišta poslao nekoliko časopisa: „Evropljanin“, „Telegraf“ i „Pravdu“. Kada je neko bahat i sujetan, a uz to ima i neograničenu vlast, što je nezamislivo u bilo kojoj istinski demorkatskoj državi, onda je to gotova tragedija. Vučićev cilj je jasan: „Tabloid“ treba fizički eleminisati iz medijskog miljea, ukloniti svako sećanje na njega, dok bi ta egzekucija bila poučan primer za ostale medije. Istovremeno, to bi bila i pokazna vežba koliko su Vučićevi sejmeni spremni i sposobni da brane svoga Vođu.

  Bez obzira na šta ko misli o „Tabloidu“, a sebe prvog mogu uvrstiti među kritičare, teror kroz koji prolazi redakcija istog, nije zabeležen od devedesetih. Onemogućava se distriibucija lista širom Srbije, zatim je štampanje zabranjeno u nekoliko domaćih štamparija. Ni pokušaj štampanja u Republici Srpskoj nije prošao bez problema. U poslednjem trenutku, vlasnik štamparije se ljubazno izvinjava i otkazuje saradnju. Svi koji su trebali da kroz svoje mašine puste sledeći broj magazina, naprasno su imali „ozbiljnih“ tehničkih problema. Konačno, listi je nastavio da izlazi uahvaljujući saradnji sa štamparijom iz Crne gore. Ako ovo nije primer diktature, onda ne znam šta bi drugo moglo biti.

  Uostalom, setimo se ne tako davne prošlosti kada su Vučić i Nikolić, kao dva crna gavrana, priželjkivali smrt Đinđića. Setimo se Nikolićevih reči, upućenih tadašnjem premijeru, da je i Tito pred smrt imao problema sa nogom. Setmo se Vučićevih pretnji Slavku Ćuruviju. Obojica su danas mrtvi, obojica sahranjeni na istom groblju, i objica su imali iste neprijatelje. Koliko puta je javno Nikolić izjavio da mu nije žao što je ubijen Ćuruvija, te da ne vidi razlog da žali svakog pokojnika u Srbiji. Svaka njegova reč odisala je nenormalnom dozom cinizma i prostakluka, tako svojstvenog nekada drugom čoveku radikala, a na našu sramotu danas prvog čoveka Srbije.

  Pa pošto se Dragan I. Vučićević, crna mrlja srpskog novinarstva, tako revnosno bavi (tuđim) teškim rečima, predlažem mu da se i sam podseti nekadašnjih izjava svojih sadašnjih finansijera. Na kraju, Brkiću je ovo prvina, pukao čovek, ali njima nije. Oni su velemajstori medijskog linča, od njihovog svilenog gajtana teško je pobeći.

  • Da li je Brkić preterao ili ne, može da procenjuje svaki čitalac. Ili tužilac. Neko će steći utisak da su u tom tekstu iznete i pretnje.
   Međutim, pre toga, smatram, trebalo bi istražiti i kazniti one čije pretnje su se realizovale u praksi, a čije žrtve su sahranjene na Novom groblju.Sad se u istom stilu, u korist istog diktatora, vodi hajka protiv Brkića i „Tabloida“. I to preko „Informera“, pod kontrolom DJV, čoveka koji je već izmislio bezbroj napada na svog gazdu Vučića.
   Zbog svega toga, svim urednicima, novinarima i čitaocima „Informera“ želim što i Diktatoru Drugovenčanom

 2. ПОСТОЈЕ САМО БОЉЕ МАСКЕ И БОЉА ГЛУМА
  Док не прочитам “Таблоид“, не могу да верујем ни Вучићу, ни Вучићевићу, ни било ком другом, поготово не плаћеницима који користе одважност и луду храброст Бркића да би у тој ствари профитирали и масно наплатили хонораре од својих налогодаваца. Лично мислим да ће се и Вучићевић овајдити кад тад, али како то да је такав само Вучићевић? А остали нису??? Није ваљда. Хајде да у Србији набројимо десет потпуно самосталних, непоткупљивих, национално свесних, одважних, лудо храбрих, независних од туђих и личних опредељења, независних од политичких партија било на власти било у опозицији… Хајде да и у Европи нађемо њих 10 са наведеним карактеристикама. Нема их. Постоје само боље маске и боља глума, поготово у Америци. И шта се дешава? Сви вриште кад прочитају оно што их много заболи. Тако Вучић вришти на народ што неће одједном да се промени и одрекне се Косова као што је то он учинио, Бркић вришти на Вучића, Вучићевић на Бркић, а овде видим исто такво вриштање на Вучићевића. Полако, видећемо.
  Него, западе ми за око наводно убиство Зорана Ђинђића. Немам ништа против њега, али морам да кажем да сам увек имала сумњу поводом његовог наводног убиства. А ево и зашто. Да ли је било ко видео Ђинђића мртвог, онако баш мртвог и охлађеног, колико знам није, да ли је било ко то негде изјавио, колико знам није нико, да ли је конзилијум лекара потписао обдукциони налаз о смртном рањавању и смртном исходу председника Владе Србије, колико знам није, да ли је било који лекар било шта потписао у вези са његовим убиством, колико знам није, да ли постоји било каква слика односно фотографија са које може макар да се види тело које подсећа на мртваца, колико знам не постоји, да ли су га његови најближи видели мртвог, колико знам нису, јер нико од њих ни у једном од силних интервјуа то није ни споменуо, да ли је неко у било ком од безброј документарних филмова изјавио да га је видео мртвог, колико знам није, да ли му је опело читано по православним обичајима где се покојник види у отвореном ковчегу, није, јер је опело одржано са затвореним ковчегом? А можда је, бре, жив? А?
  Не секирајте се, браћо, сви се они на време нафатирају и обезбеде поколења. Па… да!
  Поздрав,
  Вукица
  04.01.2015. у 03.30 ч
  П.С. Ух, доста тога сам написала што неће да вам се допадне. Али нека, то је тест за вас да видимо да ли сте бољи или гори од Вучићевића

 3. stanislava permalink

  Da li bi Dragan J. V. mogao da se proseti koliko je teskih reci prema drugima upotrebio njegov (dez)Informer, koliko je poluistina i neistina servirao gradjanima Srbije? Cisto sumnjam. Toliko je bilo spinovanja, toliko obmana da je tesko zapamtiti. Informer je otisao toliko daleko da su falsifikovali intervje, poput Tadicevog iz 2012. godine, nakon izbora.

  Da li se seca dragi Dragan koliko je uvreda, kleveta i pretnji do sada izrekao upravo njegov list. A tek kolicina kleveta i pretnji koje su dolazile sa Vuciceve strane, pune dve decenije. Pozivi na ubijanje Bosnjaka, proterivanje Hrvata iz Srbije, ucutkavanje i prevaspitavanje nepodobnih sunarodnika… Spisak je poduzi. Nakupilo se gadosti tokom dve decenije, da je ne moguce sve pobrojati. I sada ti isti Vucicevi janicari, preletaci svih boja, toboze zgrozeni, lamentiraju nad jednim tekstom, napisanim iz besa, a od strane coveka ciju glavu hoce u zobnici da odnesu beogradskom dahiji Vucicu, kao dokaz vernosti. Fuj….

  • Boban permalink

   Informer je obicno djubre od novina. Vucicevic je slugeranja ovog rezima, koji bi nakon Vucicevog pada sa vlasti, morao odgovarati pred sudom casti svoje profesije. Pa sta ako se u Tabloidu koriste ruzne reci, ne vidim nista sporno u tome. Sve su to blage reci za one koji vec 25 godina unistavaju i pljackaju Srbiju. Koji su od jedne uzorne, bogate i postovane drzave, napravili dolinu gladi. Srbija spada medju prirodno bogate drzave, sa puno obradivog i plodnog zemljista, a zivimo kao da smo na nekom kamenitom ostrvu. Mogli bi biti balkanska Nemacka ili Japan, umesto toga mi smo na zacelju evropske privrede. I to ne smeta ni Vucicu ni Vucicevicu, nije smetalo ni onima pre njih, nego je glavna briga sta je napisao Brkic. Jedino mi nije jasno dokle ce ovaj narod cutati, kao da smo maloumni.

 4. darko permalink

  Dojadili su citavom narodu sa tim pricama o atentatima na Vucica. To je tako providna i bljutava sarena laza. Da li je moguce da toliko nemaju samopostovanja da se blamiraju takvim naslovima. Vucic nije uradio apsolutno nista od onoga sto obecava godinama, pa onda moraju da smisljaju takve price kako bi delovalo da on kao nesto radi za narod, te mu zbog toga kriminalci, tajkuni i opozicija rade o glavi. Mislim da je „Informer“ dotakao totalno dno tekstom iz maja 2014. godine u kome se navodi kako tajkuni i opozicija planiraju da udave Vucica u poplavama. Tada su rekli sve o sebi.

 5. zex permalink

  Vucicevic i Informer deluju u klasicnom staljinistickom maniru vecitog smisljanja spoljnih i unutrasnjih neprijatelja. Kao i svaki diktator, Vucic se plasi atentata i gubitka vlasti, ali za razliku od vecine diktatora, on atentate sam „organizuje“ kako bi sebi pridao vaznost koju nema. Od osnivanja kvazi stranke SNS do Brkicevog teksta, Vucic je „preziveo“ milion atentata, mada ni jedna od tih urbanih legendi nije dobila svog policijski ili sudski epilog. Atentati se svakodnevno pripremaju, a atentatora nema nigde. Vucic je jedini diktator koji informacije o mogucim zaverama dobija od dnevnih novina, i jedini ciju bezbednost „cuvaju“ te iste novine. Vucicevic i njegova (nap)redakcija izgleda da su efikasniji, informisaniji i bolje obuceni od nase policije. Pa nije dzaba Vucko svoje novine nazvao – Informer. 🙂

 6. darko permalink

  Konačno jedna lepa vest. Prva otvorena pobuna protiv režima, odnosno nelegitimne, samozvane gradske vlasti. Glas su digli penzioneri Begorada, zbog najavljene pljačke od strane BusPlus sistema. Sramno je da stari pokreću borbu, dok omladina ćuti, sedi po kafićima i i čeka da im neko drugi kroji budućnost.

  „Otpor, nećete nas u gasne komore“
  http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=01&dd=09&nav_id=944990

  Kao po običaju botovi su odmah krenuli u spin akciju, otvoreno vređajući stare i nemoćne, ali su se toj hajci prikljućili i kratkovidi omladinci (koji bi prvi u sebi trebali da imaju nečeg revolucionarnog), koji se ponašaju kao da su stari krivi što oni nemaju posla i perspektive. Čitao sam bezsmislene optužbe kako su penzioneri doveli na vlast SNS, iako prvi mogu da tvrdim da ne poznajem niti jednog penizonera koji je glasao sa Vučićev kartel. Omladina ne shvata da je došlo vreme borbe, da ovo više nije pitanje penzionera, već opstanka države i naroda. Režim otvoreno krši Ustav ove države. Gradska vlast je mimo svake procedure i prava odlučila da je nemanje karte u javnom prevozu prekršaj. a ko ne plati kaznu neće moći da izvadi ličnu kartu, saobračajnu dozvolu itd. Naprednjačka bagra donosi „zakone“ po svojoj volji. dok im Ustav sluši kao podmetač za kraću nogu od stola. Veliki broj penzionera idržava nezapolsenu decu i unuku, i kupuje mesećne i pojedinačne karte tim istim studentima i nezaposlenima. Koliko defetizma i kratkovidosti ima u ovoma narodu, pa ovi će komotno da vladaju još sto godina. Dobro je da neko digne glas protiv režima i gradske vlasti, a da smo svi pametni, kao što nismo, podržali bi njihove napore u borbi, da se snize cene svih karata. Nije fer otimati novac od stari, bolesnih i nemoćnih ljudi koji su decenijama radili da bi sada imali kakvu-takvu penziju. Nisu svi uživaoci astronskih penzija, veliki broj nema ni pola od toga, a moraće da kupuje mesečnu kartu. Još od Titovog vremena važi da stari imaju free prevoz, a to važi i u mnogim gradovima EU. Nisu penzioneri krivi što mnogi danas nemaju posla, što je država opljačkana. Moj otac je jedva stekao penziju (starosnu), pošto je zbog raspada SFRJ ostao bez posla, te je skoro 13 godina radio bilo šta da prehrani porodicu, a takvih je na hiljade u Srbiji. Sada im treba otimati, treba ih pobiti, tako ispada po mnogim komentarima. Obesna omladina i botovi, nisu ni svesni kako je bilo devedesetih. Cene svih karata moraju dole, jer je celokupan tarifni sistem nehuman, nepravedan i preskup. Građani se perfidno pljaćkaju.

  Mnogi mediji sramotno selektuju komentare, pa tako svuda dominiraju režimske parole i pohvale Vođi, čak, i tamo gde im mesto nije. Moj komšija, starac od 76 godina, nekako je sklepao komentar podrške ovom portestu, poslao je na portal b92, ali mu nije objavljen. Prepun rezignacije, upitao me je da li portal uređuju adminastratori ili članovi SNS. Šalu na stranu, medijski teror odavno vlada Srbijom. Na zahtev dragog dekice, objaviću komentar ovde, da makar neko pročita.

  „Niste sposobni da pokrenete proizvodnju (industriju), nemate stručnjake za oporavak privrede, sva vaša obećanja dragi naprednjaci ostala su na papiru, jer papir trpi svaku vašu laž. Vaša ekonomija je presipanje iz šupljeg u prazno. Onda ste se dosetili da bunite budžet tako što ćete otimati novac od sopstvenog naroda, putem neracionalnog i neopravdavnog povećanja raznih poreza, akciza, pdv-a, cene prevoza, smanjenja plata i penzija itd. Umesto reformi, dobićemo ekonomski kolaps, biće uništeno i ovo malo privrede i prometa. Imam 72 godine, penzioner sam već 4 godine, penzija oko 31.000din posle 32 godine rada. Izdržavam unuka studenta, dajem mu svaki mesec koliko mogu, jer mi sin ima malu platu, snaja trenutno nema posla. I sada vi meni tražite još i karatu da kupujem, pored toga što mi je penzija umanjena za oko 1.500din. Sramota! A da li znate da ja kupujem dobar deo hrane za kuću, plaćam polovinu svih mesečnih računa, kupujem lekove i pomažem unuku? Od čega ja da živim? Budite sigurni da se neću odazvati ovom sramnom apelu, a vaši mladi i obesni kontrolori neka me izbacuju ovako starog iz prevoza. Nema problema, preživeo sam Slobu, preživeću i vaš sistem, jer ničija nije do zore. Narod nema ‘leba da jede, a vi dižete cene. Zar niste prvi, drugovi naprednjaci, tvrdili da treba ukiniti Busplus, ili smanjiti cenu karte? Zar niste obećavali besplatan prevoz? I na kraju šta je bilo? Jedino ste sposobni za pljačku sopstvenog naroda.“

 7. miss-S permalink

  Darko, sta te cudi u vezi srpskih portala? Vise je nego jasno da se B92 „prodao“ Vucicu, jer Matic ima ambicije da postane generalni RTS-a. I nije samo B92, vec i mnogi drugi mediji. Ja sam odavno digla ruke od pisanja komentara, posto mi je kristalno jasno da se antirezimski totalno cenzurisu. Propustaju samo one „umivene“, da ne kazem blage. Ni jedan komentar mi na B92, Informeru nije objavljen. Zato sto nemam pardona, gadjam u centar mete. Jasno kazem vlast je takva i takva, nije uradila nista, drzava je pred bankrotom, uz obavezno pitanje – zasto narod cuti i trpi samovolju jednog coveka. Da li mislis da takav komentar moze da prodje? Zato se od botovskih budalastina ne moze ziveti. Kada tiranin padne sa vlasti, sto pre to bolje, tek tada cemo sagledati sve posledice njegove diktature.

 8. Ne znam ljudi da li ste zaista svesni šta nas očekuje? Krah, totalni slom. No ne počinje sunovrat sa Vučićem i Miloševićem. Još za vreme Tita slušao sam kuknjavu kako se nema para. Nikada nije bilo dobro, uvek je neko imo više. Imali smo šansu da se izvučemo 5. Oktobra da smo povešali odgovorne jer samo krvava revolucija može biti plodotvorna. Ovako je gamad preživela i malo po malo opet je na vlasti. Penzioneri sada kukaju i kivni su na omladinu. Pa da li ste svesni vi penzioneri da nećete večno živeti? Vi bar imate penzije a šta će biti sa onima koje izdržavate? Oni neće imati ništa, ni socijalnu pomoć, Umiraće od gladi a oni koji rade radiće 16 sati dnevno za 3 dolara mesečno. Tako će biti sa 90% Srbije. Ne postoji živo biće koje može spasiti Srbiju od smrti. Znate li da je 80% omladine preko 15 godina hronično alkoholisano? Mladost je uništena. Ne očekujte nikakvu revoluciju jer nema tog čoveka koji bi uspeo da pokrene prerano ostarelu mladost. Jedino pametno što je rekao Šešelj je da su Toma i Vučić metastaze ali ne na njegovoj jetri već na jetri Srbije. Srbiji više nema leka. Nikakva smena vlasti neće pomoći Srbiji da preživi. Ova zemlja će morati da promeni ime, granice, jezik, narod…

  • miss-S permalink

   Ne valja vam tolika doza defetizma. Verujte preziveo je srpski narod i mnogo teze periode, kada se zbog srpskog imena islo pod ustaski noz ili na turski kolac. Preziveli smo devedesete, inflaciju kakvu svet ne pamti, da EU oseti tako nesto raspala bi se vrlo brzo. Nece nas ni Vucic unistiti. Prezivecemo i tog demagoga, samo polako. E, ovo za omladinu ste donekle u pravu. Stanje jeste lose. Nemaju posla, nemaju para, nemaju perspektive… Ljudi u punoj snazi, od 30 ili 40 godina, nemaju dana radnog staza. Mnogi su godinama radili na crno, bilo sta, samo da se prezivi mesec. Nije dzaba ex-ministar Radulovic predlagao socijalne penzije. Za koju deceniju cemo imati armiju starih bez dovoljno staza ili sa bednim penzijama. To je problem kojim Vucic treba da se bavi, da se pokrene privreda, a ne trabunjanja o Beogradu na vodi ili izmisljenim atentatima. Da je upola vremena, koliko je utrosio na samopromociju i paranoicno ucutkavanje Srbije, ulozio u razvoj drzave, bilo bi nam svima bolje.

 9. darko permalink

  Neko je u jednom od ranijih komentara pomenuo časopis „Afera“, odnosno uvodnu reč nazovi novinara Vladimira Đukanovića, i njegovu čuvenu kolumnu – „Zašto je Srbiji potrebna Afera“.
  Zato što A.V. samo putem afera, lažnih atentata i cenzurom medija može da vlada Srbijom.
  Najvnoviji događaj potvrđuje da je Vučić demagog bez premca u srpskoj politici. Već više od mesec dana, gradska vlast se poigrava sa živcima penzionera koji primaju više od 25.000d dinara mesečno. Posle N E U S T A V N O G smanjena penzija, doneli su odluku da isti moraju kupovati mesečne karte. Naravno, Sindikat penzionera je reagovao, tražeći hitan sastanak sa gradonačelnikom i ostalom napredjačkom bandom. Ali, Mali (veliki lažov) je ostao pri svome, tobože su glumili odlučnost. Vlast je vlast, nema diskusije. Još kada je počela čitava igranka sumnjao sam da iza svega stoji Vučić. Nije bi bilo jasno kako čovek koji tako patološki brine o svom rejtingu, može da dopusti da njegovi satrapi na taj način krnje ugled vlast, stranke i njega lično. I odgovor sam dobio veoma brzo. Danas je Aleksandar poslao pismo (da u ljubavi više nismo) Siniši Malom, u kome traži da se penzioneri poštede novih mera, da ne moraju plaćati mesečne karte, jer su dovoljno pogođeni smanjenjem penzija.

  Bravo Veliki Vođo… aplauz…ovo je zaista pravi primer gebelsovske škole manipulacije masama!

  Veliki Vođa nije propustio ni ovu priliku da opet oplete po prethodnoj vlasti, izgleda da će mu Đilas biti kriv za sve dokle god je u životu, kao da je režim DS-a smanjio penzije i hteo da uvede mesečne karte. Naravno, kao i uvek obična predstava. Niti će se Đilas potresti, niti je narod toliko naivan da neće prozreti perfidni pokušaj dodvoravanja penzionerima.

  Vučić Malom: Niže cene penzionerima
  http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=01&dd=12&nav_id=945885

  Naravno ovo nikako ne znači da je penzionerskoj agoniji došao kraj, jer ova vlast ništa ne radi džaba. Svaka njena, tobožnja, samilost je dobro proračunata, pa se plašim da stari ne prođu kao u onoj narodnoj izreci: “Ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji!”

  • жељко permalink

   Прочитао вест, и умро од смеха! Па ово је невероватно колико ти напредњаци немају образа! Да ли он мисле да смо сви ми тотоално луди, или шта већ….немам речи. Ово није радио ни Милошевић, чак је и он имао неке мере. Месец дана ј**у јадне пензосе у мозак, плаше људе, као да им није доста смањене пензије, и цела та представа да би овај Психо опет (невешто) одглумио доброчинитења који брине за народ. Ту представу смо већ гледали у вези пензија. Добро кажеш Дарко ништа они не раде без интереса, сигурно ће покушати да преваре деке и баке неком новом ујдурмом. Сећам се у вези пензија, тада је Вучић исто глумио „пензионерску мајку“. Лаза Крстић је хтео смаење од 20%, Вучић као није дао јер брине о народу, и онда су перфидно свима смањили за 22%!!!, а и даље безочно лажу по медијима како је то само 10%. Ајмо, сви на улице, нема чекања.

  • darko permalink

   Drago mi je zbog ove odluke, jer znam po mojima koliko im je svaki dinar važan. Ali, ovo je jeftin trik gradskih vlasti da zavade građane, odnosno putnike, kako bi se među sobom mrzeli, umesto da kritku usmerimo prema njima. Zašto? Kao prvo, uopšte nisu trebali da pokreću pitanje karata za penzionere. Drugo, trebali su svim ostalim kategorijama osetno da snize cene karata (posebno NEZAPOSLENIMA i STUDENTIMA), i da cenu pojedinačne ili snize ili ostave po istoj ceni. Umesto toga, oni su brzopleto pokušali da zavuku ruke u džepove penzionera, napravili su bespotrebno predstavu i stvorili „zlu krv“ među građanima. Nisu penzioneri ništa krivi, kriva je vlast i nakaradni sistem zvani Busplus. Bilo bi dobro da sada, zajedno, nezaposleni i zaposlenu pokrenu neku širu društevnu akciju i traže zaštitu svojih prava. Gradska vlast se rukovodi sistemom – zavadi pa vladaj! Nemam reči koliko su sa ovim potezima ispali neozbiljni.

   http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=01&dd=13&nav_id=946255

   • stanislava permalink

    Pročitala sam tekst, odnosno vest, ali sam ostala zatečena pojedinim komentarima! Znaci vlast je uspela u svom triku da zavadi putnike, pa ćemo se sada mrzeti međusobno, i optuživati stare i bolesne da su krivi što neko nema posla ili što mu poslodavac nije regulisao prevoz. Koliko puta treba ponoviti da je penzija USTAVOM STEČENO PRAVO, da tim ljudima niko nije poklonio penzije, da su za njih radili decenijama, neretko teške poslove. Nije svako bilo doktor, advokat, direktor, političar… Najviše je bilo radnika, i sada neko zato što ima 100 ili 1000 hiljadu dinara više od limita treba da daje novac na prevoz svaki mesec. Glupost! Ti isti penzioneri dok su bili u radnom odnosu i sami su plaćali karte, izdržavali tadašnje pennzionere, i nisu se bunili što stariji nisu plaćali prevoz. Dajte malo solidarnosti i razumevanja. Za teško privredno stanje i nemanje posla je kriva država, a ne starci koji jedva hodaju. Gde vam je humanost? Zar ne vidite da se poigravaju sa nama, da nas prave ludima? I nije tačno da su svi penzioneri, verovatno ni većina, glasači SNS-a. Šta više, ne znam ni jednog penzionera koji je glasač te stranke. Nezaposleni, studenti i zaposleni i vi treba da se ogranizujete i krenete u borbu za svoja prava, to vam Ustav garantuje! Sedeći kod kuće, istresajući svoje frustracije nad starima, nećete ništa rešiti. Kažite iskreno, koliko vas izdržavaju ti isti penzioneri? Mnogi nezaposleni bi crkavli od gladi da im nije roditeljskih penzija. Menjajte sistem, borite se za svoja prava!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: