Skip to content

Maja Gojković: JE SUIS CHARLIE, SADAM, ŠEŠELJ, VUČIĆ, NIKO I NIŠTA…

12/01/2015

Fotografija0944Fotografija0945

Svi svetski državnici transparentno osuđuju terorizam. Obama se bori protiv Islamske države, Putin sa čečenskim separatistima, Natanijahuu mira ne daju Palestinci, a Abasu Izraelci… S druge strane, muslimanski fanatici za neprijatelje smatraju Sjedinjene države i sve njihove saveznike.

Dok oni jedni druge optužuju za terorizam, Maja Gojković nema dilemma, za nju su sve države, svi narodi i sve vere – terorističke.

Prvih 18 godina svoje političke karijere, kao potpredsednik Srpske radikalne stranke, najžešće je optuživala Ameriku za porobljavanje slobodnog sveta. Jakim rečima pozivala je na otpor, čak i oružani, tom “neprijatelju mira”. Po odlasku iz Šešeljevog okruženja i lutanja od Koštunice i Dinkića do Tadića, skrasila se uz Aleksandra Vučića, koji ju je zarazio Alchajmerovim sindromom, pa sad, u uverenju da joj je savest čista, zdušno podržava SAD i ostale NATO članice u borbi protiv islamskog terorizma.

Do pre neku godinu, umesto aktuelnog “Je suis Charlie”, Maja je s ponosom nosila parolu “Je suis Sadam Husein”.

– Srpski narod, koji je osetio sve strahote agresije Amerike u bombardovanju koje je trajalo 78 dana, ne sme ostati po strani ne učestvujući u svetskoj akciji demonstracije protiv rata. U borbi protiv američke agresije. Samo u bliskoj istoriji na udaru Amerikanaca bili su Irak, Somalija, Sudan, Jugoslavija, Afganistan… Ovi ratovi bili su bolni za pogođene zemlje, ali i za čitav pravdoljubivi svet, jer su to bili ratovi mržnje protiv naroda, starih civilizacija koje Amerika niti poznaje, niti razume. Cilj Bele kuće je bio i ostao, ne da upozna našu kulturu, ne da razume i shvati istoriju i tradiciju, već da okupira našu lepu zemlju i porobi nas. Ponašanje Amerike predstavlja pretnju svetskom miru. Oni imaju dvostruke strandarde. Mi, koji smo danas na udaru američke politike, samo zato što smo različiti, što smo različiti i spolja i iznutra u našim glavama, razmišljanjima, moramo da se odupremo tako što će im svako od nas reći “Ne”. Reći ćemo im da nismo i da ne želimo da budemo Amerikanci, niti želimo da budemo amerikanizovani, da pripadamo većini u svetu koja razmišlja samo svojom glavom i koja zna da Bog ne živi samo u Americi. Recimo “Ne” pokušaju Bele kuće da oboji čitav svet jednom bojom, američkom bojom rata – tvrdila je radikalka Gojkovićka u februaru 2003, na mitingu podrške Iraku.

Neposredno po okončanju bombardovanja SR Jugoslavije, Maja Gojković je gostovala u Bagdadu, gde je, kao potpredsednik Centralne otadžbinske uprave, imala zapažen nastup na konferenciji Generalne federacije iračkih žena.

– Amerikanci i njihovi vazali ne poštuju elementarna ljudska prava iako se pred celim svetom predstavljaju da poštuju takva prava da bi opravdali svoju agresiju na suverene zemlje, kao što su naše, SR Jugoslavija i Irak. Stvarne namere američke agresije jasne su svim slobodnim ljudima sveta, koji traže da se okončaju nepravedne blokade. Svet mora odbaciti logiku sile i hegemoniju koju SAD žele da nametnu svim narodima sveta. U muzeju “Steaclifastkess and clollenge“ prikazano je maketama i fotografijama šta je sve uništeno američkim bombardovanjem Iraka 1991. godine. Ređaju se prizori uništenih ciljeva američke osvete narodu koji ne želi da se pokori njihovoj hegemoniji. Prizori Jugoslovenima dobro poznati. Metodi isti, ciljevi isti, ispred očiju se nižu slike porušenih mostova, puteva, škola, univerziteta, bolnica, elektrana. Suviše sličnosti da bi bilo slučajno. Da li su to vojni uspesi ili je to kazna za civile, narode koji vole svoju državu i ne žele da budu sluge Americi. Posetila sam ostatke „Akamarije“, skloništa poznatog po tragediji koju su izazvale bombe američke avijacije. Od 1400 ljudi koji su se tamo sakrili, američki napad preživelo je samo njih 14. Agresor nije krio da je znao da bombarduje civile. Pričala sam sa ženom koja je u toj nacionalnoj tragediji izgubila devet članova porodice. Decu im niko ne može oprostiti. Ali, Amerika suzama ne veruje. Zbog toga je sasvim jasna simbolika predvorja hotela „Al Rašid“ u Bagdadu, napravljenog od mozaika lika bivšeg američkog predsednika Džordža Buša, u čije vreme je bombardovan Irak. Veličina mozaika je takva da svako ko ulazi u ovaj hotel mora da zgazi njegovo lice. Sa zadovoljstvom nisam mimoišla ulaz hotela „Al Rašid“ – opisala je svoje stavove i utiske o iračkim žrtvama američkog nasilja Gojkovićka u novembru 1999, preko nego što se amerikanizovala i „oprostila im pobijenu decu“.

Sa istim ogorčenjem optuživala je Ameriku i „njene satelite“ za agresiju na Srbiju i Crnu Goru.

– Države bez morala, koje su napadale SR Jugoslaviju, podržavaju albanski terorizam, naoružavajući teroriste, ali u svojim zemljama terorizam i separatizam oštro kažnjavaju. NATO je delovao i deluje kao treća ruka albanskih teorirsta. Pravi razlog za napad na našu državu je želja Amerike da nas pokori i baci na kolena, kako bi otvorili prolaz prema kaspijskoj oblasti, gde se nalaze velika prirodna bogatstva. Amerikancima smo predstavljali izvanredan poligon za vežbanje teorije i prakse koju, očigledno, imaju nameru da primene i u Rusiji. Jedina smo zemlja u čitavom okruženju koja nije poklekla pod američkim uticajem. Bivše republike SFRJ, naše susedne zemlje, u potpuno vazalnom su odnosu na SAD. Mi na taj vazalni odnos nismo pristali – tvrdila je Maja Gojković.

Ipak, poklekla je, odbacila vođe pravdoljubivog sveta, Šešelja i Sadama, i pristala da bude vazal „svetskom siledžiji“ Americi. Takva, svojom pojavom ulepšala je pariski protest zbog ubistva novinara magazina „Šarli Ebdo“, koji su svim srcem podržavali NATO agresiju na Srbiju. Da su tada znali da postoji i kako izgleda Maja Gojković, ne bi morali da crtaju karikature, mogli su samo da na naslovnu stranu stave njenu fotografiju, bilo bi dovoljno sablasno i smešno.

Protest-Francuska-Ivica-Dacic-Maja-Gojkovic

PS

S Gojkovićkom u Parizu je bio i srpski šef diplomatije Ivica Dačić. Njemu ne može ništa da se zameri. Kakav je bio u vreme bombardovanja, na funkciji portparola Miloševićevog režima, takav je i sada, kad ratnog zločinca i teroristu Hašima Tačija uveseljava pevajući „Miljacku“.

KNJIGE PREDRAGA POPOVIĆA NARUČITE NA 063/123-2702

istina o vucicu_korice_dinexreklama

Advertisements

From → Uncategorized

9 коментара
 1. жељко permalink

  Da su tada znali da postoji i kako izgleda Maja Gojković, ne bi morali da crtaju karikature, mogli su samo da na naslovnu stranu stave njenu fotografiju, bilo bi dovoljno sablasno i smešno.
  – Поповићу легендо! 🙂 Најбољи си од свих новинара! Ма улепшаш ми дан за секунду.

 2. bgd permalink

  Maja Gojkovic – zena bez morala I casti. Advokate prati reputacija da su nemoralni I ljigavi, spremni da pocine svakakve stvari za novac, advokatica Maja je potvrdila takvo lose misljenje.

 3. stanislava permalink

  Naša, odnosno njihova, Maja je dokaz da beskopromisnost, licemrije i pohlepa garantuju uspeh u srpskoj politici. Odličan tekst o „našoj Maji“, preuzet za jedog domaćeg portala!

  Уместо у затвору Маја Гојковић завршила не месту председника скупштине Србије
  Функционерка напредњака Маја Гојковић на чело Скупштине Србије стигла је с бременом афере „АТП Војводина“ којом је Нови Сад оштећен за више од три милиона евра и коју је ЕУ уврстила међу пет највећих корупционашких прича у Србији.

  Гојковићева је као градоначелница Новог Сада пре осам година потписала уговор са АТП Војводином о изградњи нове аутобуске станице. Иако је објекат завршен, није пуштен у саобраћај, предузеће је због доспелих рата кредита отишло у стечај, а власник Илија Девић тужио је Нови Сад због неиспуњења уговорних обавеза.

  Првобитно је Град био дужан да му исплати близу 13 милиона евра, али је пресуда касније преиначена на три милиона евра плус камате. Одговорност за штету никада није истражена, а Гојковићева је из те приче изненада нестала. Противници СНС-а којем је пришла после избора, крајем 2012. тврдили су да је Гојковићева „пример да је борба против корупције селективна, а правда у њеном случају недостижна“.

  На медијском тапету нашла се у јулу прошле године када је откривено да, иако њена Народна партија после колективног учлањења у СНС, више није имала представнике у парламенту, и даље је примала 8.000 евра месечно из државне касе.

  Нова председница српског парламента у политику је ушла 1990. као један од оснивача Српске радикалне странке. СРС је напустила почетком 2008, а с јесени те године одбила је Вучићев позив да приђе СНС-у и основала своју Народну партију. Убрзо је приступила коалицији ДСС Војислава Коштунице и НС Велимира Илића. На изборе 2012. изашла је у оквиру УРС Млађана Динкића. Из те групације је избачена с образложењем да је два посланичка мандата са листе УРС-а понудила и Борису Тадићу ради већине за формирање Владе у којој би био ДС. Крајем исте године колективно учлањује своју партију у СНС.
  Кад се Шешељ врати…

  Осам месеци пре него што је приступила СНС-у Гојковићева је у једном интервјуу рекла околности иду на руку Николићу и Вучићу.

  – СНС пролази због власти, а не због себе саме. Нема ту неког битног и великог квалитета, нових кадрова, програма, које бих радо подржала – казала је тада Маја. Између осталог рекла је и да ће Николић и Вучић „положити рачун када Војислав Шешељ изађе на слободу, а медији почну да их питају праве ствари“.

  (Srbija danas, 2014.)

 4. Anoniman permalink

  A svaler Siptar kog je Maja navodno imala 1999 neposredno pre bombardovanja je li to istina ili puluistina ili cista laz?

  • Pričalo se da je Maja bila u vezi s Antonom Stanajem, Albancem iz Crne Gore. On je imao izvesnu, vrlo sumnjivu, ulogu u pokušaju da se Iliji Deviću, vlasniku ATP Vojvodina, otme novosadska autobuska stanica, u čemu je glavni akter bila upravo tadašnja gradonačelnica. Međutim, iako je bio krimos, s obzirom kako je izgledao i kako se ponašao, ne verujem da je bio i toliko perverzan da se upušta u bilo kakvu intimniju vezu s Gojkovićkom.

 5. Anoniman permalink

  Hvala za odgovor.

 6. darko permalink

  Medijski biseri naše Maje!

  Izjave o Vučiću, Nikoliću, Šešelju, Dinkiću, radikalima, naprednjacima, demokratama…

  (Danas, 5. 4. 2011. godine)
  SNS JE BEZ KVALITETA
  „Pomno pratim to što politički rade Nikolić i Vučić. Nesnalaženje vladajuće koalicije im ide naruku. SNS prolazi zbog vlasti, a ne zbog sebe same. Nema tu nekog bitnog i velikog kvaliteta, novih kadrova, programa, koje bih vrlo rado podržala.“

  (Večernje novosti, 22. 10. 2008. godine)
  NIKADA VIŠE RADIKALKA
  “Bila bih neozbiljan političar da sam se posle isključenja iz SRS, ponovo vratila u jedno krilo te stranke. A moje isključenje neminovno bi moralo da dođe ponovo na dnevni red, jer nisu me se tada odrekli članovi, već kompletno rukovodstvo radikala ZAJEDNO SA NIKOLIĆEM. Moj put, počevši od 2004, kada sam postala gradonačelnik, do danas, kada sam na čelu Narodne partije, bio bi potpuno obesmišljen.”

  (Blic, 7. 11. 2010. godine)
  ZAŠTO ČLANSTVO NAPUŠTA SNS
  “Prvi razlog je politička dezorijentacija čelnika SNS. Takođe, oni odbacuju ljude koji su im pre dve godine napravili stranku i prikupljaju karijeriste i politikante.”

  (Večernje novosti, 23. 1. 2011. godine)
  SNS NEMA BUDUĆNOST
  “SNS je kao mehur od sapunice koji će pući ako ne osvoji vlast.”

  ((Danas, 21. 6. 2012. godine)
  SA NAPREDNJACIMA NIKADA
  „Pri formiranju nove vladajuće koalicije sigurno nećemo podržati SNS, pa i u slučaju da to uradi URS, Mlađan Dinkić lično i njegova G17 plus. DS je PRIRODNI PARTNER Narodnoj partiji.“

  Nešto kasnije, ta ista Naša Maja je sve najgore govorila o predsedniku DS i gradonačelniku Bg – Draganu Đilasu, kome je poručila da će mu naprednjaci uništiti seme! Za ovaj govor mržnje i otvorene pretnje, naravno, nikada nije odgovarala.

  „Potrebno da se „seme zla“, koje personifikuju Milorad Mišković i Dragan Đilas iskoreni.“

  (Beta, 26. 7. 2012. godine)
  ZA NAŠU MAJU SNS JE STRANKA SA VIZIJOM
  “Od ovog trenutka vladajuća većina može da računa na dve poslanice Narodne partije jer po prvi put ekspoze mandata nije spisak lepih želja. Dajemo šansu novim ljudima i programu koji smo čuli i velika je stvar što je Ivica Dačić pozvao da se sruše partijski zidovi.“

  (Večernje novosti, 8. 6. 2010. godine)
  MADA JE GODINAMA, KAO I SVI RADIKALI, PRIŽELJKIVALA NJEGOV HAPŠENJE, NAŠA MAJE JE VEOMA BRZO PROMENILA SVOJE MIŠLJENJE O DOTIČNOM, KADA JOJ SE UKAZALA PRILIKA DA POSTANE DEO TADAŠNJE VLASTI (KOJU JE TAKOĐE REVNOSNO NAPADALA GODINAMA)
  “Razumemo se. Razmenjujemo predloge i zajednički dolazimo do rešenja. Čim se velika buka diže oko nekog ministra, znači da on najviše radi. Tako se i iza mene dizala prašina kada sam vodila Novi Sad. To nam je zajedničko.”

  (Užička nedelja, 9. 1. 2009. godine)
  O VLADI, KOJU JE NAPRASNO POČELA PODRŽAVATI, NAŠA MAJA JE NEKADA GOVORILA SA MNOGO MANJE SIMPATIJA
  “Očigledno je da 14 različitih političkih partija okupljenih u Vladi Srbije ne mogu da se slože oko toga koji su najvažniji strateški, politički i ekonomski pravci kretanja države. To je vlada koja ruši samu sebe, a dovoljno je bilo manje od pola godine da se pokažu katastrofalno loši rezultati njenog rada.”

  Da li je potrebno još nešto reći? Naša Maja, naša i njihova, uvek uz (svaku) vlast!

 7. darko permalink

  NOVIH 800 KOMUNALNIH POLICAJACA MALTRETIRAĆE GRAĐANE BEOGRADA

  Komunalnu policiju jeste osnovao Đilas, odnosno tadašnja vlast, ali sa ciljem da se uvede komunalni red u Beogradu. Tu se završava svaka sličnost sa današnjom vlašću. U vreme Đilasa bilo je nekoliko puta manje komunalaca, koji su prošli strogu obuku, te bili pod stalnom kontrolom rada. Od dolaska Malog i kompanije na čelu Bg, broj komunalaca se stalno povećava (sada se meri stotinama!!!), dok su kriterijumi prijema i obuke srozani. Ovo danas jeste partijska policija. Novi način udomljavanja naprednjaka u javne službe. A šta ćemo sa zabranom zapošljavanja u javne službe? (Uzgred rečeno, taj zakon nikada nije ni bio poštovan!) Ovaj enrormni broj policijaca, po mom skromnom mišljenju, služiće za zastrašivanjE, jer vlast više ne zna kako da natera građane na poslušnost. Najbolji dokaz ove tvrdnje jeste proširena lista ovlašćenja istih, koji će sada moći i da slaslušavaju i privode svoje žrtve. Ne znam kako se ovo uklapa u Vučićeve mere štednje, bajke o reformama i uštedama? Smanjli ste plate i penzije, radnici kod privatnika inače dobijaju mizeriju, ali će zato 800 novih neradnika sada parazitirati na račun budžeta, onog istog u kome nema para za trudnice, siromašne, nezaposlene, samohrane majke i sva ostala ukinuta davanja na niovu grada i republike. Ne treba neka pamet pa da se zaključi iz čijih redova dolaze novi „plavci“, i za čiji račun će (isključivo) raditi. Za nas građane sigurno neće, kao što nisu ni do sada. Naprednjacima nije dosta što po Srbiji rade šta hoće, već žele i svoju privatnu gardu. Šta je sledeće?

  BG: Novih 800 komunalnih policajaca
  http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=01&dd=14&nav_id=946734

  Da ironija, ili komedija, bude veća, vidovanjak Toma, rešio je da preko njegovog feuda – Bajčetine, više ne može biti vazdušnog saobraćaja. Kažu da se predsednik tako oseća bezbednije. Da li smo mi država Stradija? Pre nekog vremena, tačnije krajem prošle godine, doneta je slična odluka da je u baječtinskom pašaluku zabranjeno slikanje i snimanje, a čitavo selo je dan i noć pod „opsadom“ policije. Valjda da građani ne bi mogli da vide kako i koliko se uvećala imovina paše Nikolića, od kada je postao napredni radikal.
  ZABRANJENA ZONA Nikolić ukida letove iznad Bajčetine jer mu smeta buka aviona
  http://www.blic.rs/Vesti/Politika/526101/ZABRANJENA-ZONA-Nikolic-ukida-letove-iznad-Bajcetine-jer-mu-smeta-buka-aviona

  SPECIJALNE MERE Strogo zabranjeno slikanje u Nikolićevom selu
  http://www.blic.rs/Vesti/Politika/522927/SPECIJALNE-MERE-Strogo-zabranjeno-slikanje-u-Nikolicevom-selu

 8. Bojan permalink

  He he… bivsi radikali a sadasnji naprednjaci su zaista medicinski fenomen. Zivi dokaz da je Alchajmer zarazna bolest. Kad se jedan preokrenuo, ostali su to uradili preko noci. Neverovatno, zaista. Svi su momentalno skinuli sa zidova svojih spavacih soba mapu velike Srbije i okacili zastave EU.

  Sto se tice Maje i njenog stranackog vodje, prosto mi je neverovatno da je nasa javnost zaboravila na tu spornu privatizaciju u koju je upletena i doticna. Aj sto Vodja nije ispunio obecanje i objavio rezultate istrage za sve 24 sporne privatizacije, vec se i javnost ponasa kao da je obolela od Alchajmera.

  Uzgred, kad sam vec kod neispunjenih obecanja, ministar policije rece da ce se do kraja 2014. znati ko je ta baraba sto je ukrala identitet bati Andreju, ali opet mrka kapa. Srbija je velika tajna 😉

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: