Скочи на садржај

KAKO ĆE SKONČATI DIKTATOR

20/01/2015

aleksandar-vucic

Aleksandar Vučić tvrdi da zna kako će skončati. Ne, nije vidovit, samo je patološki poremećen.

Sumanutim izjavama i postupcima vladar sve građane isteruje iz sfere realne politike u mistični lavirint vlastitih strahova, laži i zabluda. U tom ludilu ipak ima sistema. Bestidnom patetikom Vučić stvara imidž žrtve zlih sila koje na svaki način žele da zaustave njegovu pravedničku borbu protiv kriminala i korupcije. Istovremeno, morbidnim pokušajima da se identifikuje sa Zoranom Đinđićem želi da prisvoji status vizionara i reformatora. Uveren da su svi zaboravili kako je upravo on, Vučić, pretio „đubretu i banditu“ Đinđiću da će ga „istrebiti kao gubu iz torine“, širi atmosferu straha u kojoj policija, pravosuđe i režimski mediji mogu svakog kritičara da proglase, osude i kazne za pozivanje na linč i saradnju sa nepostojećim američko-evropsko-tajkunsko-opozicionim zločinačkim udruženjem.

U tu svrhu, Vučić malo-malo pa u medije plasira neku od zastrašujućih intrigra, koje odmah, kao verni idolopoklonici, ponavljaju Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović i ostali nesrećnici koji tvrde da imaju pouzdane informacije ko je i koliko puta pretio njihovom vođi. Bez obzira koliko normalnim ljudima izgledale čudne i opasne takve manipulacije, Vučić ih rado koristi, patologija je njegova zona komfora. (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=09&dd=06&nav_id=750748)

Građani koji više veruju zdravom razumu nego vladarevim lažima, kad se suoče s njegovom izjavom da zna kako će skončati, mogu samo da žale što im ne otkrije kako i kada će se to desiti. Dok on ljubomorno, samo za sebe, čuva morbidnu predikciju svog kraja, ostaje nam samo da nagađamo.

Evo nekih opcija.

 1. BOLEST – Aleksandar Vučić je, očigledno, veoma ozbiljno bolestan. Međutim, on u svojoj bolesti uživa, svi ostali od nje pate. Otkad ga je spopao Alchajmerov sindrom, savest mu je čista, izgubio je sećanje na bezbrojne žrtve svojih radikalskih avantura. Usput, s ideološkom transformacijom i usponom na vlast, zadesio ga je Daning-Krugerov efekat. Taj kognitivni poremećaj uticao je na diktatorevu svest, stvorivši uverenje da je, bez obzira na manjak znanja i veština, superioran, najpametniji, najhrabriji i najlepši. Iako ga realnost svakodnevno demantuje, Vučić se ne odriče zabluda o svojoj mesijanskoj ulozi. Za tri godine vladavine naneo je nesagledivu štetu državi i građanima. Upravljanje najvažnijim institucijama i resorima dodelio je svojim šoferima, sekretaricama i sličnim mediokritetima bez obrazovanja, profesionalnih kvaliteta i stida. U diplomatiji je, kao jedinu strategiju, primenio – kapitulaciju. Dokrajčio je od ranije posrnulu privredu, a socijalnu sigurnost ugrozio je fanatičnim eksperimentima, koji su građane oterale u bedu i očaj. Iz svega, profitiralu su samo on i njegova dvorska svita, kojoj je omogućio da budžet tretira kao ratni plen.

Od tih oboljenja, Vučić neće ozdraviti, virus pohlepe odavno je pustio korenje. Da i Srbiju ne bi povukao za sobom, neophodno je primeniti hitnu pomoć, pronaći odgovarajući serum i oporaviti načeti nacionalni imuno-sistem. U tome nema misterije, terapija se zna – demokratski izbori, isključivo pod uslovima kakve Srbija zaslužuje, a koji danas ne postoje: sa slobodnim medijima, bez naprednjačkih kriminogenih batinaša.

 1. UBISTVO – Smrt je omiljeni repromaterijal u Vučićevoj industriji prevara. Prvih 15 godina svoje politikantske karijere verbalno je sejao smrt gde god je stigao, od Karlobaga do Prizrena, pa čak i do Bagdada i Damaska. Na rat, da ubijaju i ginu, huškao je koga je stigao i koliko god je mogao. Licitirao je mrtvima, ranjenima, izbeglima i prognanima, prebrojavao je njihove grobove, spaljene kuće i porušene crkve. Velikosrpskim rafalima tukao je po hrvatskoj deci, kako onoj iz Zagreba, tako i po Dariju Barbaliću iz Zemuna. Muslimanima je pretio da će ih pobiti sto za jednog Srbina, a Albance je sa četničkim bataljonima proterivao preko Prokletija. Naravno, uvek je dobro pazio da sam ne strada na nekom od tih medijskih frontova.

Vučić je, do sada, izbegao tačno 9.232 nepostojeća atentata. Nema ko ga nije ubijao i to na sve načine. Izazivali su saobraćajne udese, skidali mu šrafove sa točkova, gađali snajperima, a Amerikanci su, sram ih bilo, koristili rakete. Taj pakleni plan su smislili zlikovci iz CIA, a realizovali su ga Pentagon, NATO i Leri King, legendarni voditelj CNN-a. Monstrum Leri zakazao je s Vučićem, tadašnjim ministrom protiv informisanja, intervju video-linkom. Po dogovoru, Vučić je trebalo da se u studiju RTS-a pojavi tačno u dva sata po ponoći 24. marta 1999. Iako je, kako je sam pričao, odbio da razgovara s američkim novinarom, došao je u Aberdarevu i pukim slučajem izbegao smrt pod „tomahavcima“. Poginulo je 16 radnika državne televizije, ali važno je da se Vučić sačuvao. Njemu je to važno. Kasnije, Vojislavu Šešelju za ljubav, Vučića je 2009. hteo da likvidira hrtkovački radikal Niko Gajić, koji ne postoji.

Tokom 2014, po evidenciji ministra policije dr Stefanovića, premijer Vučić je imao pet ozbiljnih pretnji. Neko zločest prvo bi pitao da li iza tih pretnji stoje Ksenija Janković i Tamara Đukanović. One bi imale ozbiljne motive. Dobro, i većina normalnih građana ima razloga da mrzi diktatora koji im uništava sudbinu, ali čim su normalni znači da su bezopasni, nisu zločinci i ubice, čak ni članovi i glasači SNS-a.

 1. SAMOUBISTVO – Vučić ima mnogo mentalnih poremećaja, nijedan nema veze sa suicidnim sklonostima. Nema šanse da izvrši samoubistvo, on na to nagoni druge. Dok je bio radikalski patriJota, zbog izdaje Krajine, nagovarao je Slobodana Miloševića da prekrati sebi muke. Isto rešenje, ali sa suprotnim motivima, predlagao je Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, nadajući se da neće dopustiti haškim antisrpskim zločincima da im sude. U prelaznom periodu, kad ga je Ivica Dačić prevario, napravio koaliciju sa Demokratskom strankom i sprečio ga da postane gradonačelnik, Vučić mu je vrlo konkretno nudio da skoči s trećeg sprata. Na glavu. Svog drugog politikantskog tatu, Tomislava izneverenog Nikolića, Vučić je nagovorio na samoubilački štrajk infuzijom. Pametniji nego što izgledaju, Milošević, Karadžić, Mladić, Dačić i Nikolić nisu ga poslušali.

Doduše, Vučiću se mora priznati sklonost da celoj Srbiji povremeno preti samoubistvom. Uvek je za to imao ozbiljne razloge. Recimo, 2010, na dan lokalnih izbora u Boru, neki mangup je građanima poslao pismo s potpisom Tome Nikolića i pečatom Srpske napredne stranke u kome se traži novčana pomoć. Ljut zbog te podvale – SNS ne moli za pare, ona ih otima – Vučić je u jutarnjem programu Pinka najavio štrajk glađu, vodom i lekovima. Do smrti. Ili dok se ne otkriju počinioci monstruozne podvale. Naravno, nije se desilo ni jedno, ni drugo, ali Vučić je, blago nama, preživeo.

U to vreme pretio je samoubistvom i ako se dokaže da se sretao s tajkunom Miroslavom Miškovićem. Dokazano je da su se viđali, objavljene su i fotografije, ali Vučić nije imao srca da Srbe i Srbiju ratosilja svog ovozemaljskog prisustva.

Hvala mu.

 1. ZATVOR – S obzirom na sva zla koja je naneo građanima Srbije, a i šire, lako je suditi Vučiću. Ipak, sudski proces biće dug i komplikovan. Njegova politička biografija po svemu izgleda kao romansirana verzija Krivičnog zakonika. Trebaće mnogo napora da se uloži u razvrstavanje tih zločina i pripremu optužnice.

No, bar dokaza ima. Svaki živi i mrtvi Srbin svedok je Vučićevih laži, prevara, ratnog i posleratnog profiterstva, korupcije i kriminala. O posledicama njegovih vladarskih postupaka svedoče svi opljačkani penzioneri, otpušteni radnici, vlasnici ugašenih firmi, poniženi profesori, advokati, lekari, pekari i, naročito, novinari.

Iz groba, gde je pre 16 godina smešten sa 18 metaka u leđa, na krvave tragove Vučićeve vladavine ukazuje i Slavko Ćuruvija. Takođe s Novog groblja, iz parcele u Aleji zaslužnih građana, i Đinđić može da svoju tragediju priloži u spise sabranih zločina Vučića i politike koja se oružjem suprotstavljala drugačijem mišljenju.

O nasilju, kao pouzdanom predizbornom sredstvu za imobilizaciju glasača, danas svedoče prebijeni i raskrvavljeni opozicionari iz Vrbasa, Odžaka, Zaječara, Mionice, Dragačeva, iz svih mesta kojima su protutnjali naprednjački džipovi s batinašima, predvođeni premijerovim saradnicima, kumovima i bratom Andrejem.

Sada, kad je na vrhuncu moći, Vučić se ne plaši zatvora. Naprotiv, on celu Srbiju pretvara u kazamat u kojem on lično određuje kazne svim uznicima. Dok se uloge ne obrnu i dok Vučić ne dobije priliku da se u fer i poštenom sudskom postupku proveri njegova odgovornost za sve nesreće koje su zadesile ovu državu, Srbija neće imati pravo na slobodu.

 1. OPOZICIJA – Iako uživa u prizivanju tragedije, nadajući se da će time izazvati sažaljenje lakovernih, Vučić je svestan da mu prava i sve izvesnija opasnost preti od gubitka vlasti. Milion puta je obaveštavao javnost o svojim problemima s pritiskom i slabašnim srcem, poznanicima voli da pokazuje dozer s tabletama velikim kao nokat, ali jedini lek koji redovno uzima je izveštaj o trenutnom rejtingu. Da bi se održao na tronu, spreman je na sve – socijalni mir kupuje arapskim i belosvetskim kreditima koje će otplaćivati nekoliko sledećih generacija; pravi makete „Beograda na vodi“; iz budžeta, parama otetim od penzionera i radnika, plaća reklame „Slavimo Beograd“; vodi prljave kampanje protiv svih opozicionara; strogo kontroliše svoje medije i brutalno eliminiše nepodobne; širi paranoju i sve građane tretira kao lične taoce.

Ma koliko ludilo uzelo maha, Vučić ipak zna da će kad-tad doći kraj igre. Doći će izbori na kojima će se pojaviti neka opoziciona snaga koja će imati dovoljno autoriteta da glasačima otvori oči. A, kad se to desi, kad narod progleda, videće mrak. A u mraku Vučića, razgolićenog i uplašenog od neminovnog susreta s istinom i pravdom.

Uspaničen zbog povratka u opoziciju, Vučić sada tvrdi da „zna kakav je naš narod, zato žuri, jer zna kako će skončati“. Dakle, ne valja mu narod. I, u pravu je. Nešto bitno nije u redu s narodom koji takvom prevarantu daje vlast. Zato i narod mora da požuri, da smeni naprednjački kartel i da Vučića smesti na istorijsku deponiju, gde mu je i mesto.

To neće biti lako. Vučić, kao i svi ostali diktatori, svim silama će se protiviti oslobađanju naroda i svom skončavanju u opoziciji. Uostalom, upravo ovakvim patološkim izjavama Vučić se sam, dobrovoljno identifikuje s mentalnim blizancima, kakav je bio Idi Amin Dada. I afrički tiranin, dok je gospodario Ugandom, tvrdio je da zna kada će i kako skončati. Posle pada s vlasti, u izbeglištvu je proživeo još duge 24 godine. Kad ga već u mnogo tome sledi, neka Idi Alek Vučić istraje do kraja u identifikaciji s generalom Dadom.

KNJIGE PREDRAGA POPOVIĆA NARUČITE NA 063/123-2702

istina o vucicu_korice_dinexreklama

From → Uncategorized

14 коментара
 1. Nikola permalink

  Tekst je standardno dobar. Ali slika je ta koja daje jednu potpuno novu dimenziju čitavom tekstu. Svi dosadašnj vladari su imali makar neko dostojanstvo, i makar neki ukus. Slucaj Aleksandra Vučića je jednostavno neuporediv. Njegovo ponašanje jednostavno vređa inteligenciju svakog normalnog čoveka. Možete li zamisliti Miloševica, Đinđića, Koštunicu, pa čak i nesrećnog Tadića da u Feketiću spašavaju zavejane u smetovima. Dobro, možda bi im se Tadić ako su stranci izvinio što je u Srbiji pao sneg ili što je dunuo malo jači vetar, ali siguran sam da niko nebi išao tako daleko da postupi onako kako je Vučić postupio. Jednostavno taj čovek je otvorio jednu sasvim novu dimenziju, dimenziju besramnosti, podilaženju biračima na neprihvatljivo nizak i banalan način. To je način koji se niko pre njega nije usudio da koristi. Jer je to bilo prenisko za svakog psihički normalnog čoveka. Vučić očigledno nema problem sa tim. Tako da su insinuacije o njegovom psihičkom zdravlju sasvim opravdane.

  • Prenaglašenim, najčešće primitivnim, samoreklamerstvom Vučić uspeva da hipnotiše određen deo glasačkog tela, ali istovremeno iritira sve normalne ljude, koji ne pristaju na takvu vrstu ponižavanja. Kad klovn zabavlja narod, to je komedija. E, kad klovn vlada narodom, to je tragedija.

   • Данко Б. Марин permalink

    Љубав из контрафобије , није љубав – само је слика и НЕприлика тешког поремећаја… Стокхолмски синдром и сличне ….. У праву си за ТРАГЕДИЈУ 100000000%!

 2. građanka permalink

  Mislim,da se preterali sa ovim kvalifikacijama.Neodmereno,bahato,krajnje necivilizovano.Tekst je toliko grozan da sam čitala na preskok.Nisam član niti simpatizer nijedne stranke,običan građanin.Da ste napisali ovo o nekome meni bliskom,kunem vam se da bi vas čekala negde iza ćoška.Verovatno ćete se pravdati svim ovim što je gospodin ranije pričao,ali to vas ne opravdava, uopšte.Izgovorili ste takve stvari koje mogu u isti red sa izjavama koje osuđujete.Vi ste isto onoliko opasna osoba,kakve se grozite.Zato,molim,ne trujte narod svojim izopačenim mislima.

  • Draga „građanko“,
   Ako je tačno da niste član nijedne stranke, na dobrom ste putu da postanete visoki funkcioner SNS-a. Evo zašto. 1. Tekst ste čitali „samo na preskok“, ali imate čvrsto mišljenje o njemu. 2. Pretpostavljate da ću stavove „opravdavati“ onim što je vaš „gospodin“ ranije pričao, iako se jasno citira njegova izjava iz skorijih dana, kad je već, nažalost, došao na vlast zaveo aktuelnu diktaturu. 3. Realnost vas uopšte ne zanima, a ja sam siguran da vi, niti bilo ko drugi, nikada nije čuo, pročitao ili video izjavu bilo kojeg normalnog državnika koji tvrdi da „zna kako će skončati“. Poslednje, ali najbitnije, 4. pretite sačekušom iza ćoška. Odlična preporuka za uspon u vrh naprednjačkog kartela. Vučić, njegov brat, kumovi, prijatelj i saradnici upravo ćoškarenjem stekli su ogromnu imovinu, pare i, opet nažalost, vlast.
   Na kraju, moram da priznam da čak ni Vučić nije izopačen kao vi. Što god mislio o njemu i katastrofalnim posledicama njegove tiranije, Aleksandar Vučić, za razliku od vas, već 22 godine laže, vara i krade ne skrivajući identitet. Iza svih njegovih nedela stoji njegovo ime. Samim tim, časniji je od internet-ćoškara koji junački prete svakome ko misli drugačije.
   Dakle, o vama, ko god da ste, mislim milion puta gore nego o Vučiću. Sad, organizujte mi sačekušu iza ćoška. Braniću se.

  • darko permalink

   Jel ste Vi čuli za izraz – građanin(ka) pokorni? Zbog čega se zgražaate nad tekstom? Zar mislite da je Predrag Popović jedini koji tako misli? Nije. Ali jeste jedan od rektih koji to sme javno da saopšti. Da li možete zamisliti šta bi se dogodilo uredniku ili vlasniku nekog medija (državnog ili privatnog) da prenese integralno bilo koji Popovićev tekst? Ni ja ne mogu, ali znam da ne bih voleo da budem u koži tog čoveka. A zašto je tako? Zato što Srbijom vlada DIKTATOR, koji je na milion načina do sada prevario, ponizio i opelješio ovaj narod, i čijeg ludila se mnogi plaše. Ako je Popovićev tekst po Vama grozan, jedini razlog možete potražiti u činjenici da je realnost još groznija.

  • Sacekujem iza coska one koji zbog izrecenog stava i misljenja sacekuju iza coska.

 3. darko permalink

  Kao i svaki diktator, tako ce i Vucic silom biti sklonjen. Da li ce to biti politicka (pri)sila koja ce ga naterati na raspisivanje vanrednih izbora, ili sila ulice, ostaje nam da vidimo. Jedino se nadam da poput „Sivog vuka“ ovaj nas Vucko nece pobeci na vreme.

 4. darko permalink

  Svojevremeno su pitali nekog od legendarnih Indeksovaca (Indexovo pozorište) zašto se ponovo nisi okupili, zašto i dalje ne rade ono što najbolje znaju – olkašaju narodu patnju i vedro se našale sa našim sopstvenim mukama. Prkosili su Miloševiću, nisu štedeli ni Koštunicu i Đinđića, pa zašto bi onda imali više obzira prema gospodaru Vučiću. Odogvor je bio jasan: nema svrhe! Potpuno ih razumem. Devedesetih smo svi verovali da se nešto može i mora promeniti, ali je od tada narod izgbuio svaku nadu, postali smo nacija depresivaca! Pod vlašću pomahintalog Vučića, gotovo svakodnevno, dešavaju se režimski vodvilji u realnom životu. Za razliku od pozorišta…uh…kako bih rekao: ništa mi nije smešno, tišina tamo! Eto, da i Vučić kaže nešto pametno, da i njega jednom citiram (nadam se i poslednji put, obraz pre svega!). Nema te pozorišne trupe, satiričara, nema Srbija drugog Domanovića ili Nušića, koji bi mogli da isprate sve bestidnosti ovog režima. Srbija je prepuna gospode i gospođa ministara/ki, raznih Spasoja, Ninkovića, ujka Vasa i ostalih trgikomičnih likova koji nam vode državu. Srbija je u kandžama naprednjačke sekte, koja se na vlasti održava medijskim (mentalnim) i fizičkim terorom.
  Ono što današnja vlast smatra svojim modelom vođenja države, nisam mogao zamisliti ni kao scenario neke komedija. Brate Borate, sledeći put kada budeš snimao nešto poput legendarnog „Dikatora“, nemoj se mučiti oko pisanja scenarija, samo dođi kod nas, prepišu našu relanost, kopiraj sadašnju vlast.
  Pod naletom režimske cenzure (bolje reći medijske autocenzure) konačno se našao i Ivan Ivanović. Mada ume da pretera, te nije baš neka cvećka, Ivanović se ovoga puta našao na udaru režima jer je u svojoj poslednjoj emisji javno progovorio o ponašanju predsednika Srbije – vojvode Nikolića i njegovo supruge, koja se od skromne domaćice transformisala u humanu bogatašicu.
  Tv Prva, verovatno prva u dodovoravanju ovom režimu, odmah je požurila da „demontatira“ Ivanovića, koji je do daljnjeg ostavljen da se kiseli za turšiju. Tobože zbog ugleda medija, te poštovanja prema šarmantnom paru iz Bajčetine, emisija se ukida, jer je voditelj zaista preterao! Ajde!, što bi rekao Bili Piton, a nije preterivanje kada tu istu državu vodi očito nepismen i priglup čovek, koji nije u stanju da razlikuje međunarodni skup od čavrljanja pored rakijskog kazana.
  Ako bi neko trebao prvi da se skloni, ili bude sklonjen, onda je to master-četničkog-vojvodstva Nikolić! Srbiju predstavlja dokazni ratni huškač i šovinista, koji je tolikoj puta do sada izjavio da mu nije žao nevino ubijenih građana (Ćurvije i Đinđića), koji je na očigled čitave nacije kupio (falsifikovao) fakultetsku diplomu, i koji na svakom koraku bruka i državu i njene građane. Koliko treba biti pijan, glup ili prost pa reći predsedniku prijateljske države za njegov narod „žuti ljudi“, ili na pred domaćim i svetskim novinarima čitirati reči Mitra Tarabića. Ako takav čovek može da vodi Srbiju, ako je to nekima sasvim uredu, zbog čega Ivanović nema prava da sprda sa onim što jeste za sprdnju. Tako ispada da je ponovo krivo ogledalo zbog izvitoperenog odraza realnosti, a ne oni koji stvaraju tu istu realnost.
  Povodom ukidanja emisije oglasio se i predsednik lično, i to preko Tvitera! U svom obraćanju vaskolikom srpstvu u zemlji, pod zemljom i rasejanju poručio je sledeće: „“Kažu da sam ukinuo jednu emisiju zato što su pričali loše o meni. Ako bi ukidali svaku emisiju i tabloid u kojima pričaju i pišu loše o meni, ne bi bilo nijedne emisije i tabloida“. Klasičan medijski spin, jer veoma dobro zna Nikolić, kao i svi oni koji su kumovali ovom linču Ivanovića, da ovo nije bilo koja emsija, ili kako to reče dotični “svaka”. Ivanović nije bio voditelj na nekoj loklanoj televiziju, koje ne gledaju ni oni što je uređuju, već na jednoj od najgledanijih, a sama emsija stekla je svojevrsni kultni status nakon više godina emitovanja.

  http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/528761/SKINUT-SA-PROGRAMA-Ivan-Ivanovic-Ne-bih-nista-javno-komentarisao-a-i-ne-smem

  • zex permalink

   Zaboravio si da pomenes cuveni Nikolicev strajk gladju, te sedenje na stiroporu. Jos tada je svakome trebalo biti jasno kako ce napredni radikali vladati Srbijom. Iskljucivo putem obmana.

 5. Pomenuo sam Nikolićevu pretnju samoubistvom .- „Svog drugog politikantskog tatu, Tomislava izneverenog Nikolića, Vučić je nagovorio na samoubilački štrajk infuzijom“. Naravno, ima još mnogo takvih primera.

 6. Bojan permalink

  Videste li vi ljudi onu smejuriju sinoc sa Jovanom na Pinku? Nekako mislim da naprednjaci nijednom drugom poslu ne pristupaju ni priblizno ozbiljno kao medijskoj manipulaciji. Strasno sta smo docekali.

 7. Srbimir permalink

  Trazimo vanredne izbore.

 8. Jovan permalink

  Mnogo teskih kvaliikacija i dijagnoza,licno ne volim ovakve sadrzaje jer me podsecaju na konferenciju za stampu SRS-a sve sa Vucicem pored Seselja,verujem da je ovo pisano sa namerom da razumeju Vucicevi glasaci jer solidno obrazovanom coveku je neugodno dok cita ovakve uradke,neugodno je i ziveti sa cinjenicom da jedal opskurni lik kao sto je Vucic vlada Srbijom,lakse bih podneo da je nekim nasilnim putem zavladao,saznanje da vlada voljom naroda je porazavajuca cinjenica.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: