Скочи на садржај

POZADINA SPLETKE NA TV HEPI: Marić, Šešelj i Laufer

24/01/2015

šešelj marić ćirilica

Vojislav Šešelj je dezertirao s medijskog fronta. Ne zbog Vučića. Ni zbog Marića. Nego zbog Laufera.

Dva meseca po povratku iz haškog pritvora, vođa radikala prvi put je pozvan da gostuje na nekoj srpskoj televizij s nacionalnom frekvencijom. Poziv je stigao s najgore televizije i od najgoreg tzv. voditelja, s Hepi TV, od Milomira Marića.

Pufnasti gnom Marić je najpodmukliji, najpokvareniji i najbestidniji „prednacrt za čoveka“ (termin A. Tijanića, i to vrlo tačan) koji je ikada bauljao novinarstvom. Nema gadosti koju taj bolesni um nije spreman da smisli i plasira, ne mareći za štetu koju će naneti žrtvama svojih laži i prevara. Bez grama morala, uvek u službi bogataša i vladara, na srpskoj medijskoj sceni ostavio je trag koji se po prljavštini može meriti samo sa Šešeljevom političkom zaostavštinom.

Ipak, i takav, Marić se ponekad ponaša kao novinar.

Isprovociran profesionalnim nervom, čim se ohrabrio, pozvao je Šešelja u emisiju. Pošto zna s kim ima posla, vojvoda je hteo da smanji prostor za Marićeve spletke, pa je tražio da se intervju emituje uživo. Glavni urednik Peconijeve televizije objašnjavao je da nema termina, da to nije praksa, vrdao je i, po običaju, lagao, da bi na kraju prihvatio ultimatum.

Dogovoreno je da Šešelj gostuje u okviru „Jutarnjeg programa“. Marić je obećao da će cele noći puštati najavu tog intervjua, kako bi privukao gledaoce. Istim poslom su se bavili i radikali na društvenim mrežama i stranačkom sajtu.

Međutim, u jednom od večernjih telefonskih razgovora, Šešelj se sledio kad mu je Marić priznao da će razotkriti identitet dugogodišnjeg radikalskog tajnog špijuna Laufera. (Šešelj je objavio dve knjige „Laufer mi javlja“, u kojima se nalaze dojave, spekulacije i analize raznih obaveštajaca o radikalskim političkim protivnicima i ostalim objektima policijske i parapolicijske obrade.) Čim je čuo kako Marić unjkavim glasom izgovara ime Miše Vilotića, Šešelja je prošla volja za intervjuom.

– Što bi ti pominjao Vilotića? Nije tačno da je on Laufer – usplahirio se Šešelj kao Vjerica pred ogledalom.

– Ma, svi znamo ko je Miša… Dobar je on… Odličan posao ti je odradio… – nije odustajao Marić, skrušen kao Vesna KRadusinović kad diže platu od 300.000 dinara u „Srbijagasu“.

Istog trena Šešelju je prestao da odgovara jutarnji termin. Vojvoda je počeo da zavlači… „Pa, ko će to gledati, subota, jutro…“ „Ne znam, videću…“ „Možda ne stignem…“ „Doći ću ako se probudim na vreme…“

– U prvom delu „Jutarnjeg programa“ pustiću reklame, da imamo više vremena za razgovor, a ti dođi oko 8,15 – nudio je Marić.

– Rano je to…

– Dobro, najaviću da emisija počinje u 9, a ti dođi kad god hoćeš – rekao je Marić, iako je već tada shvatio da je emisija propala.

U 9 sati, u studiju su bili svi – voditelj, kamermani, publika… Samo gosta nema.

Šešelj je junački isključio mobilni telefon. Uzalud njegovi saradnici preko portala, Tvitera i Fejsbuka plasiraju priču o cenzuri, kao što se uzalud i skriva identitet Laufera Miše, bivšeg pomoćnika načelnika Resora javne bezbednosti Radeta Markovića. Bekstvom s tv-duela, Šešelj nije uspeo da zaštiti svog špijuna, ali uradio je mnogo goru stvar – predstavio je Milomira glibavog Marića kao pravog novinara.

KNJIGE PREDRAGA POPOVIĆA NARUČITE NA 063/123-2702

istina o vucicu_korice_dinexreklama

From → Uncategorized

36 коментара
 1. MARIC JE JEDAN OD NAJBOLJIH NOVINARA NA OVIM PROSTORIMA I TI POPOVICU NEZNAS STA PRICAS ! DA SAM NA MESTU MARICA ZAVRSIO BI TI NA SUDU ZBOG IZREVENIH BESMISLICA !

  • Teofanovicu, Marić s novinarstvom ima veze koliko ti s pravopisom. Dakle, 0:0. Jedina besmislica u tekstu jeste tvrdnja da se „Marić ipak ponekad ponaša kao novinar“. Zbog toga bih mogao tužiti samog sebe, ali neću.

  • darko permalink

   Druže naprednjački komesare, diko Vučićevog NKVD-a, molim te, nemoj da nas streljaš. More, sram te bilo, botu! Svakodnevno viđam primere vašeg novinarstva u raznim „žutarama“ kao što su Informer, ali je nesreća što se okupirali i upropastili nekada dobre medijske kuće. Masa novinara vam se dodvorava, piše samo ono što vi želite da čujete, ili boje reći ono što smeju da pišu.

   Danas je, po milioniti put, Vučić gost emsije „Stav Srbije“, a onda slede „Teška reć“, „Oko“ i razne druge oč i uši ovog nakaradnog režima. Srozali ste novinarstvo na najniže grane, manje je morala i profesionalne etike nego devedesetih. Umesto da vam istina bude na prvom mestu, vama su pare i režim na prvom mestu. Novinari koji su se nekada zgražavali Vučića radikala, sada se utrkuju ko će prvi da ga ugosti. Sramota!

   • Nikola permalink

    Jedino veće zlo od naprednjačkih botova su drugosrbijanske botine. Lakmus papir za njihovo prepoznavanje je kukanje zbog gašenja Ivana Ivanovića i Olje Bećkovic. To je njihova mera. Ali njihov greh(mislim na drugosrbijance) je veći, jer su obrazovaniji i samim tim imaju veću odgovornost.

   • darko permalink

    Ne, dragi Nikola, ne postoji „druga Srbija“, postoje samo ljudi koji žele da žive u uređenom društvu, gde postoji vladavina prava i zakona istog za sve, gde nema krimanala, korupcije, nepotizma, i gde se ratni zločinci i profiteri ne veličaju kao branitelji sprstva.
    Nije problem u Ivanu Ivanoviću i Olji Bećković, šta više vrlo retko sam gledao njihove emsije, već je problem u činjenici da u ovoj zemlji sebi neko daje za pravo da dugome „oduzima“ reč, jer rečeno nije njemu po volji. Ako je vama to ok, onda imate ozbiljan problem sa percepcijom relanosti.
    Što se botovanje tiče, mislim da je vaš komentar daleko više botovski, da ne kažem radikalno botovski.

   • miss-s permalink

    Termin – druga Srbija je upotrebljen nakon ubitstva dr Zorana Đinđića, mislim prvi put u emsiji „Peščanik“ (Radio b92) kao sinonim za sve one koji nisu želeli da reforme srpskog društva stanu, i koji se nisu slagali sa tadašnjom autističnom politikom dr Vojislava Koštunice, koji je preko noći zaustavio sve reforme, počeo da na političku scenu vraća aveti proplisti, i koga je u nesposobnosti jedino prevazišao gospodar Vučić.
    Međutim, ovaj termin je ubrzo postao omiljen kod radikala i koštuničara, svih onih koji su verovali da je Velika Srbija naš prioritet, kao metod ruganja sopstvenim sunarodnicima koji nisu hteli da vode politku „zarđalim kašikama“ već znanjem i umećem. Termij je postao rugalica, tako reći etiketa za oznaćvanje (nazovi) domaćih izdajnika i stranih plaćenika. Kako reče Darko, nema druge Srbije, postoji samo pitanje da li želimo uređenju ili zaostalu državu, i tačka.

   • darko permalink

    Ovo je umeće „prve Srbije“, koja je svoje građane dovela do samih vrata pakla. Nije toliko bitno slušati tirade i srpskim kirminalcima, koliko su grozomorni podaci da je Srbiju u samo prve dve ratne godine napustilo 300.000(!) mladh ljudi, gledati potresne scene gde se starci otimaju o veknu hleba ili konzervu… A posebno je bitno da je deo onih koji su stvarati takvu Srbiju bio i Aleksandar Vučić.

   • Nikola permalink

    Ko normalan ne želi da živi u uređenom društvu? Ali ako je cena toga da se moramo odreći svih teritorija gde Srbi žive i složiti se sa tim da Vojvodina dobije nezavisnost , da Republika Srpska prestane da postoji, da Kosovo treba da bude nezavisno, da Srbi u Crnoj Gori budu maksimalno obespravljeni, da se Sandžak odvoji, onda sam ja odlučno protiv tog „uređenog društva“. Jer to propagira Druga Srbija i Peščanik, Danas i B92. Oni kad kažu uređeno društvo, oni misle na taj tip „uređenosti“. To se u svim civilizovanim državama zove izdaja. A kazna za izdaju je u svim državama i njihovim pravnim sistemima, najteža moguća. A zašto taj deo ne bismo uzeli iz tih uređenih društava. Ako ne verujete, pogledajte:
    http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%98%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D1%98%D0%B0

    Zasnivati svoju sreću, na nesreći svojih sunarodnika, je ponašanje koje je normalnim ljudima nezamislivo. Upravo je to ono što propagiraju drugosrbijanci. Ali uz B92, Peščanik i Danas sve to lakše prođe. Ah da tu je i Radio Televizija Vojvodine.
    To je i Đinđić uvideo i zato je i izgubio život. Pošto vidim da Vam je Đinđić politička opcija, onda morate znati kakav je njegov stav o tom pitanju. To je najlakše videti iz njegovog poslednjeg intervjua.

    Ako ti to nije dovoljno, evo još jači dokaz:

    Svaku reč koju je rekao potpisujem. Obrati pažnju.
    A kod nas Latinka Perović i Jovo Kapičić vode drugosrbijance u srećniju budućnost. Te dve osobe sebe smatraju Crnogorcima u nacionalnom smislu. Što po difoltu znači da su srbomrsci. Neverovatno, zaguljeni komunisti, Latinka i Jovo Kapičić( šef Udbe i Titov general) postaju odjednom liberali i zagovornici divljeg kapitalizma. To je konvertitstvo, isto ono koje su izveli Vučić i Nikolić. Ko to neće da vidi ima ozbiljan problem sa realnošću i sa svetom u kome živi.

    Naravučenije cele priče je misli svojom glavom i neveruj nijednom mediju, a pogotovo ne drugosrbijanskom koji je masno plaćen da ti plasira to što ti plasira. Svako dobro.

   • Nikola permalink

    Da odgovorim i miss-s, tj osobi koja stoji iza tog imena. Problem nije u tome da li mi nacionalisti želimo uređeno društvo ili ne. Svakako da želimo. I meni je dosta da ja redovno plaćam struju i na kraju ispadnem budala, jer je onom koji je nije plaćao dug oprošten. I hiljadu sličnih idiotskih stvari koje se u ovoj državi dešavaju.
    Ali ne smeju se mešati babe i žabe. Prvo se mora rešiti nacionalno pitanje pa tek onda se rešavaju ta pitanja. To je i Đinđić mogao da uradi. Da prihvati da samo uža Srbija uđe u Evropsku uniju i lako bi smo tamo ušli. Ali ne, on ne želi da uđe u Evropsku uniju bez Kosova, on kaže( u svom poslednjem intervju): Ja dajem sav svoj kredibilitet u međunarodnoj zajednici za taj cilj, jer mi je to važno. Pa da vidimo ko mi je prijatelj, a ko nije.“ Iz toga se vidi da je on shvatao da je to najvažnije pitanje.
    Jer i Hitler je dozvoljavao da postoji Nedićeva Srbija. A upravo se takva Srbija nama i sada dozvoljava. I jedino se takvoj Srbiji dozvoljava da uđe u Evropsku uniju. ako Vi iz toga ne izlačite nikakve zaključke, onda u redu.
    Sve u svemu očigledno je da Vi mislite da će te ulaskom u Evropsku uniju imati platu od 1000 evra i da će te živeti srećno do kraja života. Taj san koji podrgevaju drugosrbijanski mediji je stvarno privlačan, ali je problem što je neostvariv.
    Zato bi najbolje bilo da se probudite iz tog sna što pre i da počnete da živite normalnim životom, ma koliko težak i neprijatan on bio.
    Znate ono, kao u Matriksu, imate plavu i crvenu pilulu. Vi birate. Svako dobro.

   • darkko permalink

    Poštovani Nikola,
    Uz sve uvažavanje Vašeg cenjenog mišljenja, meni uopšte nije jasno šta je vaše političko opredeljenje; da li ste radikal, demokrata, naprednjak, liberal, levičar, desničar…?
    Vi poštujete lik idelo dr Zorana Đinđića, koje nesporno bio jedan od najboljih modernih političara koje je Srbija imala do sada, ali istovremeno koristite retoriku koja je prikladnija jednom radikali ili koštuničaru. Opet ću reći da za mene ne postoje ni prva ni druga Srbija, pa ni ova treća – Vučićeva, koja je inača skupina demagoga i batinaša. Drugo, ja nisam nikakav „srbijanac“, već Srbin, tako da mi taj termin opasno para uši, jer su ga posprdno koristili dušmani našeg naroda preko Save i Drine. Ako se ekipa iz „Danasa“ ili „Peščanika“ oseća „drugosrbijanski“, ja sigurno ne gajim takav osećanja.
    List „Danas“ čitam još od Srednje škole, ali zaista nisam primetio ništa izdajničko, šta više daleko su nepistrasniji od mnogih medija, makar je do sada tako bilo. Moje simpatije posebno imaju zbog napada na ovaj režim, i kolumni Draže Petrovića. Pre bi trebalo da izdajnike potražite u mesečniku „Republika“, za čije čitanje čak ni ja nisam imao stomak. Znate, ako mislite da su oni koji se zalažu za evropsku Srbiju sve sami izdajnici, pederi, pedofili i ostale nebuloze koje redovno čitam po raznim patriJotskim forumima, samo ću reći da se jako, jako varate. To bi bilo isto kao da ja kažem kako je svaki desničar nacista, ili zločinac u najavi. Glupo, zar ne? Znate šta je za mene evropska Srbije? To nisu jeftina obećanja političara, metafore Zorana Đinđića, mucanje Čede Jovanovića, ili patetično prenemaganje Vučića, već da svakog prvog dobijem svoju platu, da ne radim na crno, da imam svoja prava kao čovek i radnik, da od svog rada mogu pošteno da živim; to je za mene evropska Srbija.
    Radijsku emisiju „Peščanik“ sam veoma retko slušao, osim kada su gošće bile Dubravka Stojanović i Branka Prapa, koje sam cenio zbog otvorene borbe da se spreči istorijski revizonizam i falsifikovanje antifašističke borbe, u kojoj je moja porodica dale svoje žrtve. Priznajem, da je bilo gostiju i retorike koju sam oštro osuđivao, ali zaboga ne mogu svi ljudi misliti isto. Veoma je važno da razlikujemo neslaganje sa nekim od tako teških optužbi kao što je izdaja.
    Da se vratimo na Đinđića i Latinku Perović. Meni je jako zasmetalo što se u isti koš stavili Latinku i Jovu Kapičića. Kao istoričar moram Vam reći da očito ne poznajete materiju o kojoj želite da diskutujete, jer inače ne bi tako nešto napisali. Znate, to što su Latinka i Jovo Crnogorci po poreklu i komunisti po opredeljenju,, jeste jedina zajednička stvar koja je njih spajala. To bi bilo kao da kažete da su Đinđić i Koštunica istomišljenici, jer su obojica bili deo DOS-a.
    Prvo, jako mi je nelogično da „potpisujete svaku“ koju je Đinđić rekao, a onda napadate Latinku. Ja ću Vam reći da je Latinka veoma cenila Đinđa, podržavla njegovu politku, i napisala knjigu o njemu „ Zoran Đinđić i srpsko društvo“. To je kao mrzite Hitlera, a podržavate ideje iz „Majn kampfa“. Drugo, Latinka i Jovo su plus i minus jugoslovenskog komunizma. Jovo je bio vatreni titoista, osumnjičen za brojna zlodela, pravi kerber tog režima, zatucani radiklani levičar, koje nije smetalo da istovremeno bude i crnogorski nacionalista i antisrbin. Znate, na Balkanu je sve moguće. Na suprto njemu, Latinka je bila liber i u vreme članstva u KPJ, zbog čega je imala dosta problema. Pripadala je krugu naprednih komunista, podržavala srpske „tehno-mendažere“, što je manje poznato bilo u to vreme. Srpski „tehno-mendžeri“ su bili napredni partijaši, okrenuti ideji da se SFRJ potpuno prilagodi zapadnim trendovima privrednog razvoja, da se ekonomija oslobodi štetnog uticaja partije, da se tržište liberalizuje, dakle da SFRJ postane nešto poput Švedske, koja je bila levičarska država sa kapitalističkom privredom. Svi znamo gde je Švedska danas, a gde smo mi. Ti „menadžeri“ su bili krem tadašnje srpske privrede, ali i jugoslovenske, međutim partija ih je „ugušila“, slomila otpor, čime je uništen poslednji pokušaj istinskog privrednog napretka Srbije. Latinka nikada nije bila srbomrzac, i sama činjenica da je podržavala napredne ideje „menadžera“ potvrđuje da između nje i Kapičića nemam dodirnih tačaka.
    Što se tiče RTV, to je danas jedan od poslednjih slobodnih medija u Srbiji, gde se može čuti reč kritike ovog nakaradnog režima, i tako će biti sve dok Vučićeva ekipa ne bude preuzela vlast u pokrajini, u šta verujem da se neće desiti.

   • darko permalink

    Poštovani Nikola,

    Uz sve uvažavanje Vašeg cenjenog mišljenja, meni uopšte nije jasno šta je vaše političko opredeljenje; da li ste radikal, demokrata, naprednjak, liberal, levičar, desničar…?
    Vi poštujete lik idelo dr Zorana Đinđića, koje nesporno bio jedan od najboljih modernih političara koje je Srbija imala do sada, ali istovremeno koristite retoriku koja je prikladnija jednom radikali ili koštuničaru. Opet ću reći da za mene ne postoje ni prva ni druga Srbija, pa ni ova treća – Vučićeva, koja je inača skupina demagoga i batinaša. Drugo, ja nisam nikakav „srbijanac“, već Srbin, tako da mi taj termin opasno para uši, jer su ga posprdno koristili dušmani našeg naroda preko Save i Drine. Ako se ekipa iz „Danasa“ ili „Peščanika“ oseća „drugosrbijanski“, ja sigurno ne gajim takav osećanja.
    List „Danas“ čitam još od Srednje škole, ali zaista nisam primetio ništa izdajničko, šta više daleko su nepistrasniji od mnogih medija, makar je do sada tako bilo. Moje simpatije posebno imaju zbog napada na ovaj režim, i kolumni Draže Petrovića. Pre bi trebalo da izdajnike potražite u mesečniku „Republika“, za čije čitanje čak ni ja nisam imao stomak. Znate, ako mislite da su oni koji se zalažu za evropsku Srbiju sve sami izdajnici, pederi, pedofili i ostale nebuloze koje redovno čitam po raznim patriJotskim forumima, samo ću reći da se jako, jako varate. To bi bilo isto kao da ja kažem kako je svaki desničar nacista, ili zločinac u najavi. Glupo, zar ne? Znate šta je za mene evropska Srbije? To nisu jeftina obećanja političara, metafore Zorana Đinđića, mucanje Čede Jovanovića, ili patetično prenemaganje Vučića, već da svakog prvog dobijem svoju platu, da ne radim na crno, da imam svoja prava kao čovek i radnik, da od svog rada mogu pošteno da živim; to je za mene evropska Srbija.
    Radijsku emisiju „Peščanik“ sam veoma retko slušao, osim kada su gošće bile Dubravka Stojanović i Branka Prapa, koje sam cenio zbog otvorene borbe da se spreči istorijski revizonizam i falsifikovanje antifašističke borbe, u kojoj je moja porodica dale svoje žrtve. Priznajem, da je bilo gostiju i retorike koju sam oštro osuđivao, ali zaboga ne mogu svi ljudi misliti isto. Veoma je važno da razlikujemo neslaganje sa nekim od tako teških optužbi kao što je izdaja.
    Da se vratimo na Đinđića i Latinku Perović. Meni je jako zasmetalo što se u isti koš stavili Latinku i Jovu Kapičića. Kao istoričar moram Vam reći da očito ne poznajete materiju o kojoj želite da diskutujete, jer inače ne bi tako nešto napisali. Znate, to što su Latinka i Jovo Crnogorci po poreklu i komunisti po opredeljenju,, jeste jedina zajednička stvar koja je njih spajala. To bi bilo kao da kažete da su Đinđić i Koštunica istomišljenici, jer su obojica bili deo DOS-a.
    Prvo, jako mi je nelogično da „potpisujete svaku“ koju je Đinđić rekao, a onda napadate Latinku. Ja ću Vam reći da je Latinka veoma cenila Đinđa, podržavla njegovu politku, i napisala knjigu o njemu „ Zoran Đinđić i srpsko društvo“. To je kao mrzite Hitlera, a podržavate ideje iz „Majn kampfa“. Drugo, Latinka i Jovo su plus i minus jugoslovenskog komunizma. Jovo je bio vatreni titoista, osumnjičen za brojna zlodela, pravi kerber tog režima, zatucani radiklani levičar, koje nije smetalo da istovremeno bude i crnogorski nacionalista i antisrbin. Znate, na Balkanu je sve moguće. Na suprto njemu, Latinka je bila liber i u vreme članstva u KPJ, zbog čega je imala dosta problema. Pripadala je krugu naprednih komunista, podržavala srpske „tehno-mendažere“, što je manje poznato bilo u to vreme. Srpski „tehno-mendžeri“ su bili napredni partijaši, okrenuti ideji da se SFRJ potpuno prilagodi zapadnim trendovima privrednog razvoja, da se ekonomija oslobodi štetnog uticaja partije, da se tržište liberalizuje, dakle da SFRJ postane nešto poput Švedske, koja je bila levičarska država sa kapitalističkom privredom. Svi znamo gde je Švedska danas, a gde smo mi. Ti „menadžeri“ su bili krem tadašnje srpske privrede, ali i jugoslovenske, međutim partija ih je „ugušila“, slomila otpor, čime je uništen poslednji pokušaj istinskog privrednog napretka Srbije. Latinka nikada nije bila srbomrzac, i sama činjenica da je podržavala napredne ideje „menadžera“ potvrđuje da između nje i Kapičića nemam dodirnih tačaka.
    Što se tiče RTV, to je danas jedan od poslednjih slobodnih medija u Srbiji, gde se može čuti reč kritike ovog nakaradnog režima, i tako će biti sve dok Vučićeva ekipa ne bude preuzela vlast u pokrajini, u šta verujem da se neće desiti.

   • darko permalink

    p.s. još jednom se izvinama na brojnim slovnim greškama, ponoviću da sam imao infekciju očiju od koje se još uvek oporavljam. hvala na razumevanju svim čitaocima, i izvinjavam se ako sam bilo koga uvredio nekim stavom ili rečju, pošto svakoga od nas nekada ponesu emocije dok piše.

   • Nikola permalink

    Pošto sam stekao utisak da niste tvrdokorni drugosrbijanac, odgovoriću Vam. Prvo oko tehnomenadžera. Znam ko su, iako u to vreme nisam bio ni rođen. Ali znam i zašto su sklonjeni, kao što ste i Vi rekli sklonila ih je Komunistička partija. Jer su se plašili da će Srbija ekonomski ojačati. A onaj ko je ekonomski jak, jak je i u svakom drugom smislu, i slobodan je da radi kako sam odluči, tj. u svom interesu. Čovek je slobodan jedino ako je ekonomski slobodan(Karl Marks). Isto važi i za države. Naravno, drugovi Kardelj, Dolanc i Bakarić su to takođe znali i to sasekli u korenu. One koji bi štitili elementarne, najosnovnije srpske interese su podmetanjima lako neutralisali(Rankovića još ’66, par godina posle toga Jovanka Broz završila je u kućnom pritvoru-doživotnom). Slobodan Penezić Krcun je poginuo u saobraćajnoj nesreći tako da sa njim nisu imali potrebe da prljaju ruke. Ali da nije bilo tako našli bi oni način da ga diskredituju. A da, i Djilas je slično prošao, iako je za komuniste odradio ogroman posao(oformio je Crnogorsku naciju), posle su ga naravno šutnuli, jer je odradio svoje. Na kraju se nesrećnik vratio Srpstvu. Jer je video čemu to vodi.
    Sve je to išlo po sistemu,slaba Srbija,jaka Jugoslavija. Ako se slučajno tome protiviš, čeka te Goli Otok. Pa ko voli nek izvoli.
    Naravno Đinđić je to znao i zato je rekao da mi treba da se prvi odreknemo komunizma, jer smo u tom sistemu najviše patili, a proglašeni smo za hegemone od strane drugih. A Tita je mrzeo isto koliko i svaki čovek koji ima dva grama mozga. I koji nije primio komunističku propagandu zdravo za gotovo. Ako ne verujete, pogledajte gore video. Ah, da znam taj video nećete naći na B92 i Peščaniku i u Danas-u. Tamo će te naći žalopojke zašto je srušen spomenik Titu u Užicu, afirmativne priče o SFRJ tipa, SFRJ za početnike na B92. I tako dalje. Njihov cilj je jasan. Treba održati mit o SFRJ, kao o raju na zemlji, koji će im se vratiti ako uđu u Evropsku uniju,jer će tamo biti i ostale zemlje “regiona“.
    Moram da priznam da se u SFRJ živelo dosta solidno.Čak i odlično, pogotovo za nas koji smo potomci partizana, a ja spadam u te. Naravno ovi drugi nisu baš tako maženi i paženi kao mi. Ali osnovno pitanje je kako se to dogodilo? Kako mi Srbi, Makedonci, Crnogorci, Bosanci i ostali živimo tako dobro u odnosu na ostale slovenske narode koji takođe žive u komunizmu, a objektivno su napredniji narodi od nas u svakom smislu?Na primer, Česi i Slovaci su živeli kao teška sirotinja iako su po svemu napredniji od nas. Oni su recimo bili pod Austrougarima, a mi smo bili pod Turcima. Razlika je kao nebo i zemlja između te dve civilizacije.
    Pošto sam ti postavio pitanje daću ti i odgovor. Živeli smo tako dobro zato što nas je finansirala Amerika. Čim je Tito rekao Staljinu istorijsko NE, 1948. godine, počeli su da stižu dolari, milijarde. Mislite da bi Tito, mešter sviju hulja, predratni agent NKVD, rekao Staljinu NE, da nije imao dogovor sa Amerikancima. Mislite da bi Tito mogao da osnuje nesvrstane i da fino sa njima trguje 40 godina kako je hteo, a da mu to pre toga nisu omogućili Amerikanci, koji su iskoristili nesvrstane da sve neutralne zemlje sveta izvuku iz sovjetskog komunističkog zagrljaja kojem sirotinja obično teži. E zato smo dobijali milijarde. Služili smo Amerikancima kao oružje za uništavanje jedinstva u komunističkom bloku. Kao pokazatelj kako će proći svaka zemlja koja koja smogne snage da izađe iz komunističkog bloka i koji je raj nakon toga čeka.

    Međutim, nakon pada Berlinskog zida, sve Evropske zemlje komunističkog bloka prelaze na Američku stranu, i automatski prestaje američka potreba za finansiranjem Jugoslavije. Ko je lud da baca pare, ako za to više nema potrebe. I Jugoslavija se automatski raspada. Naravno, na ogromnu štetu Srba. Jer da nacionalna struja nije dosla na vlast u komunističkoj partiji, Jugoslavija bi se raspala i mi bismo ostali i bez Crne Gore i bez Vojvodine i bez Kosova i bez Republike Srpske. Da je Latinka ostala na vlasti to bi nas zadesilo.
    Što se tiče Dubravke Stojanović, nemam reči. Ona je klasični nastavljač politike Josipa Broza, koja nam je donela ogromnu nesreću. Branka Prpa, isto tako. Pa pobogu žena je hrvatica iz okoline Splita ako se ne varam. I još je bila udata za sina titovog generala ili pukovnika, nisam siguran, Slavka Curuviju. Kako možete od nje očekivati da zastupa srpske interese. I ne zastupa ih, ali to je u redu, ne bi ih ni ja zastupao da sam hrvat. Nažalost, Boris Tadić je postavio za direktora Narodnog muzeja ili Istorijskog arhiva, nisam siguran.
    Problem je što se Vi hvalite i iznosite njihova imena, kao imena osoba koje podržavate. Što je poražavajuće.
    Razmislite o tome.

   • darko permalink

    Poštovani Nikola,
    Ulgavnom se slažem sa Vama, i još jedan i poslednji put ću vam ponoviti da ja nisam nikakav “drugosrbijanac”, već samo i jedino Srbin. To sam pune 32 godine života, i to nameravam da ostanem do kraja. Vi stalno meni nešto imputirate, kao da sam ja deo onih koje napadate, a ne samo Vaš sagovornik. To se vidi u Vašim rečima “ah, da znam taj video nećete naći na B92 i Peščaniku i u Danas-u”. I ja sam partizanski unuk po majci, ali sa očeve strane potomak porodice kojima su komunisti bez povoda i prava uzeli celokupnu imovinu posle rata, tako da na taj period gledam veoma kritički. Kod nas uglavnom svi razmišljaju u nekim stereotipima, pa ako podržavaš partizane onda si ti komunjar i pravdaš njihove posleratne zločine, a ako kažeš lepu reč za kralja ili protiv komunističke diktature onda si četniković, nedićevac, ultradesničar, fašista… Mi kao narod ne umemo da razgovaramo smireno, bez emocija, paranoje, uvreda, optužbi… Nismo u stanju da shvatimo da nema strane ili ideologije koja je bezgrešna, savršena… Ja se sa time stalno susrećem kada pričam sa radikalima i naprednjacima (za mene je to isto društvo), oni za sve imaju nešto loše da kažu, svi su izdajnici, ali kada pomeneš njihova nedela, odmah si ustaša, Hrvat, izdajnik, komunjara, nisi pravi Srbin itd. Svima su ruke krvave, svi su počinili nepravde i zločine, niko nije u ratu nosio pušku jer mu je kod kuće bilo dosadno. Rat je sam po sebi zločin!
    U vezi Golog otoka pravite pravite grešku, kao i mnogi Srbi, tvrdeći da je on bio logor za srpske nacionaliste. Slične tvrdnje se mogu čuti i u Hrvatskoj, da je bio logor samo za Hrvate. Najkraće rečeno, to nije istina. To je bio logor isključivo za staljiniste, odnosno jugoslovenske komuniste koji su se od 1948. godine izjašnjavali kao pristalice Staljina i saveza sa SSSR-om. Njih je Titov režim tretirao kao “petu kolonu”, te su brutalno uklanjani iz društva, i tajnim kanalima slati na Goli otok. Kada već pominjete Ćuruviju, onda da pročitajte i njegov knjigu, “Ibeovac, Ja Vlado Dapčević”, inače intervju sa golootočaninom Dapčevićem, pa ćete tu naći i odgovor na pitanje za koga je bio namenjen taj logor.
    Što se Stojanovićke i Prpe tiče, nikada i ništa loše o srpskom narodu nisam čuo od njih, osim ako se kritika kvislinga i četničkog pokreta smatra izdajom. Šta više, mogo više štete tom narodu svojom politikom su naneli navodi patrioti, poput Šešelja ili Nikolića.
    Pošto je naš “domaćin” gospodin Popović bio prijatelj sa Slavkom, možda Vam on može najbolje potvrditi da oni (Slavko i Branka) nisu bili nikakvi neprijatelji ovog naroda ni izdajnici, i da kvalifikovati nekoga da je neprijatekj jednog naroda, samo zbog nacionalnog porekla ili što mu je otac bio oficir JNA, definitivno nije uredu.
    “Problem je što se Vi hvalite i iznosite njihova imena, kao imena osoba koje podržavate. Što je poražavajuće.” – Ne, problem je što vi napadate i osuđujete osobe sa čijim radom de facto niste pravilno upoznati.
    Za kraj bih dodao, pošto ste več pomenuli Dolanca, da se još tada znalo da je dotični u mladosti, u vreme rata, bio u “hitlerovoj omladini”, o čemu je posle toliko decenija javno u svom poslednjem intervju (2013.) progovorila i pok. Jovanka Broz. Činjenica je das u hrvatski i slovenački komunisti vrlo perfidno i uspešno uklanjali srpske komuniste, posebno one bliske Titu (poput Krcuna i Ranovića), kao što su kasnije uklonili i Jovanku, a da bi svoje planove i ciljeve sakrili, lukavo su smislili mantru o “velikosrpskom nacionalizmu”, kao izgovor za sve što je rađeno prema Srbiji, Srbima i srpskim komunistima.

   • Nikola permalink

    Slučaj Dolanc mi je poznat, kao i slučaj Vlada Dapčevića, jer sam pročitao Popovićev tekst o njemu i pogledao film koji je napravio Ćuruvija. Generalno da, na Goli Otok su išli staljinisti(rusofili), a čim si rusofil, automatski si i srpski nacionalista, osim ako nisi zaluđeni Crnogorac, ili Hrvat, Slovenac… Srbi koji su voleli Staljina više negoTita, su po defoltu više naginjali nacionalnoj opciji od Titoista, koji su prodali dušu đavolu. I zbog tih nesrećnika koji su ceo svoj život izigravali fikuse u Komunističkoj partiji, vodio se ovaj naš rat devedesetih, da se spasi što se spasiti može, jer je pretila katastrofa.
    A znaš li zašto na Goli Otok nisu išli nacionalisti? Pa zato sto ih nije bilo. Tito ih je označio kao “nenarodne elemente“ i saradnike okupatora i pobio ih u čistkama posle rata. Neki koji su uspeli da pobegnu završili su u emigraciji u Londonu, Čikagu, Australiji. Ali ni tamo nisu imali mira od Tita. Ogledalo njihove sudbine je brutalno ubistvo Dragiše Kašikovića i njegove ćerke koja je imala osam godina.
    Znači, problem je jugoslovenska ideja koja ovde u Srbiji i dalje ima priličnu podršku, što je katastrofa. To je ujedno i znak da lutamo da se stidimo sebe. Ako ne raskrstimo sa tim, propašćemo definitivno. Latinka Perovic, Branka Prpa, Dubravka Stojanovic, Boris Tadić su baštinari tih ideja i zato ih i napadam.
    Problem srpskog nacionalizma i srpskih nacionalista je što su ga devedesetih zastupali pogrešni ljudi(predstavnici DB Šešelj, Drašković) i Nikolić, Vučić. Oni su naneli priličnu štetu srpskoj ideji jer su ga zastupali previše sirovo i maksimalistički(Šešelj), neiskreno, izdajnički(Vuk Drašković), i prodali se za sitnu lovu (Vučić i Nikolić). Uz to izgubili smo ratove, što na svaku državu i njeno društvo deluje pogubno.
    Iskreno mene fascinira kako neko ko ima fakultet, tako lako nekritički naseda na propagandu zapadnih medija u Srbiji.
    Kada čitate Dojče Vele, Glas Amerike i Slobodnu Evropu, vidite da se to poklapa 99, 9 % sa Peščanikom, B 92, Autonomijom i sličnim. Ako tu ne vidite problem, onda u redu. Pozdrav.

 2. bgd permalink

  Znaci bivsi zamenik DB Misa Vilotic je „Laufer“. Drzavna Bezbednost je preko Seselja obavljala najprljavije poslove protiv opozicije, danas DB stiti interese tajkuna, organizovanog kriminala ; svih samo ne gradjana Srbije. Sto se tice Seselja dok je bio u Hagu tvrdili su da je na samrti, ali kao laik on mi uopste ne izgleda kao tesko bolestan covek, ali znajuci da ga je famozni JUL-ovac dr Bojic proglasio „otpisanim“ onda mi je sve jasno kakve se igre igraju. Seselj je naneo ogromnu stetu Srbima i dalje to cini; njegov povrtak je tendenciozan s ciljem da se Srbija osramoti i ucenjuje od strane Hrvatske i EU. Seselja treba ignorisati u svakom pogledu; Maric je cirkusant koji sve dovodi do apsurda i uopste mi se ne dopada njegov nacin rada.

 3. Vilotić je bio jedan od Laufera, a posebno se istakao posle 5. oktobra, kada je Šešelju plasirao brojne neproverene informacije.
  Smatram da Šešelja ne treba ignorisati. Da, on sramoti Srbiju, ali pre svega to radi sebi i svojoj stranci. U tome mu želim uspeha. Što pre ode u prošlost,bolje za sve normalne građane

 4. Nikola permalink

  To sa Šešeljem uopšte nije tako jednostavno. On je devedesetih bio Miloševićeva pudlica, lažni opozicionar, čovek koji je neutralisao četnike(odnosno njihove potomke), podelivši ih. Ovi civilizovaniji četnici bili su za Vuka, a ovi iz unutrašnjosti i prečani bili su za Šešelja. Takođe, u srpski politički zivot uneo je jednu novu vrstu ponašanja: divljanje i prostakluk – što je pojedine slojeve stanovništva oduševilo(nažalost). To su loše strane. Međutim, Šešelj je ekspert za potpaljivanje masa i nažalost on je jedina politička figura koja može na desnici da formira ozbiljnu političku snagu. Jer je jedino on sposoban za tako nešto. Drugo, njegovo držanje u Hagu je bilo, hteli mi to da priznamo ili ne, zadivljujuće. Šešelj štrajkuje glađu mesec dana za svoj cilj, a Toma Nikolić odustaje od štrajka infuzijom posle trećeg dana. Mislim da to najbolje govori, ko je tu ko. Ni Šešelju ne treba bezrezervno verovati, ali mislim da je to jedini čovek koga zapad ne može kupiti.

  • bgd permalink

   Ne slazem se sa Vama; Seselj nije Srbin niti je stitio Srbe. Naprotiv , svojim aktivnostima oko Vukovara I Bosne naneo je moralnu stetu Srbima. On je agent provokator u sluzbi Hrvatske.

   • Nikola permalink

    Uh to je baš maštovito. Pravi Šešelj, lažni Šešelj, hrvatski Šešelj, američki Šešelj, agent provokator… bujna je mašta našeg naroda.

  • zeljko permalink

   Njega je (izgleda) Vucic kupio. A okupljanje desnice oko Seselja jeste zesca imaginacija. Vojvoda treba da bude srecan ako uspe da sacuva SRS do sledecih izbora.

 5. Sram vas bilo da govorite za gospodina seselja na takav nacin, on je najveci srpski junak, sta ti ‘bgd’ znas? spacino jedna, takvi ko ti bi i svoju rodjenu majku prodali. Ako seselj nije srbin ako onda jeste?

  • darko permalink

   I sada nam, dragi Matko, kaži u čemu se to ogleda njegovo junaštvo? Čime je on to zadužio Srbe?

   • darko permalink

    Evo, ja jesam Srbin. 🙂 Zadovoljan?

 6. maric je lukav, bravo za seselja

 7. Mogu li da znam kako Vesna dobija te pare?

  • gradjanin x permalink

   Vesna je kao fol PR, savetnica direktora.

  • Dušan Bajatović je angažovao Vesnu Radusinović za savetnika u „Srbijagasu“. Dao joj je platu od tri hiljade evra. Može mu se, pare nisu njegove, nego naše. Kažu da Vesna ni ne zna gde je zgrada „Srbijagasa“ i da nikada ništa nije radila. To je ok. Bolje tako, nego da je zaista nešto savetovala, pa da dodatno uruši ugled tog državnog gubitaša.

  • zeljko permalink

   Eh, sto ja nisam Vesna… 🙂

 8. Ви, Предраже, као да сте им прислушкивали разговор…

  Било како било, нешто ту не штима. Зашто би се Шешељ сад толико плашио да Марић не спомене Мишу Вилотића, кад га је он сам споменуо на последњем сведочењу Горану Хаџићу у Хагу? Тада је отворено рекао да му је лауфер био Миша Вилотић и да то сада може да каже јер је човек умро. И зашто би то сад одједном био проблем?

  Остаје јасно и због чега толико пљујете Марића. Сигурно га добро познајете па знате нешто што јавност не зна. Међутим, широј публици он делује као врло духовит, начитан и добро информисан човек. А таквих међу српским новинарима тешко да ћете наћи.

  Свако добро.

  • Ne, svetskakrizo, nisam prisluškivao razgovor između Šešelja i Marića. Oni jesu. U njihovim objašnjenima mnogo toga ne štima. Marićeve tvrdnje ste videli, evo i Šešeljevih http://www.srpskaradikalnastranka.org.rs/srbija/4008. Ako možete iz ovog saopštenja da shvatite tačan razlog izostanka emisije, recite.
   Dobro primećujete da Šešelj nema razloga da se plaši pominjanja pokojnog Vilotića. Delim vaše uverenje da je problem mnogo kompleksniji, čak i ako je vezan za Vilotića. (Možda je Marić hteo da otvori sporne teme: da li je Laufer naplaćivao usluge, u čijem interesu je rovario, šta je sa saznanjima o nekim privatnim, a vrlo neprijatnim saznanjima o predsedniku SRS.)
   Da, dobro poznajem Marića. Međutim, i javnost zna sve. U vreme Miloševića, Marić je odlično sarađivao s Mirom Marković i Bogoljubom Karićem, zahvaljujući kojima je rešio sva egzistencijalna pitanja. U noći između 5. i 6. oktobra 2000. Marić je postao žestoki protivnik zbačenog režima i stavio se u službu novog voljenog vođe, Đinđića. Kao što je tada uveseljavao javnost pričama o svojoj bivšoj gazdarici Miri (ima butnu kost dugu samo 12 cm), tako je odmah posle 12. marta 2003. počeo da se ruga Đinđiću i njegovim sklonostima prema grubim kriminalcima i nežnim maloletnicama.Naravno, pretrčao je u tabor Borisa Tadića, novog vladara. Čim je Tadić pao, Marić se setio da je Vučić demokratski lider neviđenog kapaciteta.
   Inače, Marić je zaista odlično informisan i načitan čovek. U tome mu nema ravnog u srpskom novinarstvu. Nažalost, on je i šampion u podlosti, lažima i prevarama.

   • Nikola permalink

    Au! Ko bi rekao? Maric deluje kao fin covek. A ovo da je Đinđić voleo maloletnice, to je ipak previše.
    Šta sve od Vas nećemo saznati! Samo nastavite.

 9. ANA permalink

  IMA LI NEKOG DA MI OBJASNI..IPAK JE SESELJ DOSAO KOD MARICA -NEDELJU DANA ZAKASNJENJA-GLEDAM JA OPUSTELE ULICE MISLILI LJUDI DA CE NESTO „VAZNO“ DA CUJU PA ZAKRMELJAVILI SUBOTOM IZJUTRA KAD ONO – PUF PAF VEEELIKO NISTA…JA CULA SAMO MANTRU „TUTA“…TUTA OVO TUTA ONO…MOLIM VAS IMA LI KOGA DA MI „PREVEDE“ OVU PREDSTAVU OD JUTROS NA TV HAPPY ? UZGRED NIJE VESNINA PLATA NEK…DR DARKO TRIFUNOVIC RECE U JEDNOJ EMISIJI DA G-DJA SMAILOVIC IMA PLATU OD 7500 EVRA MESECNO NARAVNO

  • Na dan Šešeljevog povratka iz Haga napisao sam predikciju Vučićevih i njegovih odnosa. Nažalost, bio sam u pravu. U komentarima ovog teksta (Pozadina spletke na tv Hepi…) veseli radikali su me žestoko izvređali na Fejsbuku, tvrdeći da je „Ćirilica“ nije emitovana jer se Vučić plaši onoga što će Šešelj ispričati. Aha… Sad, kad su se uverili da na Fejsbuku i Tviteru ima bezbroj ozbiljnijih kritičara režima, konačno su ućutali. Od toliko najavljivanog Šešeljevog debija na nacionalnim televizijama, dobili smo spektakularnu sto puta saslušanu priču o defibrilatoru, Tuti i bla-bla…
   Uzgred, Ana, razlika između astronomskih plata Vesne Radusinović i Ljilje Smajlović (ako je Trifunovićev podatak tačan) nije samo u cifri, nego i u činjenici da Smajlovićka ipak nešto radi.

   • Јесмо добили исту причу али, с друге стране, није да му је Марић баш дозвољавао да пљује по Томи и Вучићу, зар не? Мада, остављам могућност да је то део неког њиховог договора.

    Узгред, Предраже, шта мислите, због чега Шешељ упорно одбија да говори о својим разговорима са Милошевићем? Зашто није одговорио на питање да ли је Милошевић био амерички човек, због чега је предао Крајину…? Какво је Ваше мишљење?

 10. Zločini komunista protiv Boga i srbskog naroda…https://zlj13051967.wordpress.com/2015/05/15/zlocini-komunista-protiv-boga-i-srbskog-naroda/

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: