Скочи на садржај

TOMA NIKOLIĆ: Karić je lopuža i kriminalac, ali nije kriv

13/10/2016

 

nikolic-karic

Bogoljub Karić je najveći prevarant u istoriji Srbije, opljačkao je državu i narod, pa s tim parama podmićuje političare, koji ga štite od pravosuđa – tvrdio je Tomislav Nikolić dok je bio lider radikala i četnički vojvoda.

Sad, kao predsednik opljačkane Srbije, javno se sastaje s Karićem, koji se već deset godina nalazi u bekstvu, pod poternicom.

– Sastao sam se sa Bogoljubom Karićem za vreme vojne parade u Moskvi, sastao bih se opet i ne mislim da sam išta kriv. Popio sam kafu s njim, kao što bih popio sa svima vama – rekao je Nikolić za “Sputnjik” u Sankt Peterburgu” i dodao: “I dalje smatram da je on politički progonjen”.

Naglašavajući da “i dalje smatra”, Nikolić je još jednom prezentovao smisao za šalu i potcenjivanje inteligencije građana.

– Od režima Borisa Tadića tražio sam da sprovede istragu Karićevih nezakonitih aktivnosti. Uveren sam da postoje dokazi da je Karić pokrao pare, ali Tadić i Koštunica štite lopova. Ne verujem da postoji politička zavera zbog koje je Karić pobegao iz Srbije. U više navrata sam pozivao vlast da do kraja raščisti s njim. Kažu da je Karić plaćao 150 ljudi u raznim strankama. Trebalo bi da vidimo taj spisak. Karić je počeo da se bavi politikom kako bi se predstavio kao politička žrtva, što nije tačno. („Dan“, 22. januar 2006.) Taj Karić, a to je svima poznato, čim ovde zagusti, on sedne u avion i odmah pobegne u inostranstvo, jer on može da beži. Tvrdim da Koštuničina vlada i pored dokaza da je Karić pokrao pare neće odraditi taj posao do kraja da bi ga uhapsila. Svi koji su do sada krenuli na Bogoljuba Karića, odjednom su stali. („Srpski Nacional“, 9. septembar 2005.) Ko krene na Karića, mora ići do kraja, ne sme stati na pola puta, kao Dinkić. Jer, ako se taj iskobelja, samo će od svega napraviti skandal. („Večernje novosti“, 11. decembar 2005.) Nemoralno je da ga brani bilo ko. („Press“, 13. januar 2006.) U tome bi trebalo biti odlučan i ići do kraja. Popuštanja ne sme da bude i niko ne sme da uzme novac da bi akciju zaustavio („Kurir“, 26. januar 2006.) – govorio je Nikolić dok je „i dalje“ smatrao drugačije nego što sada priča.

Nikolić se javno zalagao da se Kariću zabrani bavljenje politikom.

– Ja sam protiv toga da se Bogoljub Karić bavi politikom, mnogo je bogat, prebogat. („Velika Srbija“, novembar 1999.) Ako je Karić zaista rešio da se bavi politikom, onda neka sve svoje bogatstvo, koje je stekao za vreme Miloševića, odnese u vladu Srbije i neka kaže: „Ovo poklanjam narodu Srbije, počinjem od nule“. Naravno, on to neće uraditi. Karić se bavi jeftinom demagogijom i obmanjuje naivne, osiromašene ljude po Srbiji. Ne može Bogoljub da priča o velikoj pljački devedesetih, ne može da obećava pokretanje privrede i preporod Srbije, a da pritom ne da ni dinara iz svog džepa. („Kurir“, 15. septembar 2004.) Toga nema nigde na svetu. Karić je pokazao da je lopuža. Možete samo da pomislite šta bi radio kad bi došao na vlast, kada se kao opozicija bavi ovakvim kriminalom. Njegovu stranku bi trebalo uništiti. On je pokazao koliko je beskrupulozan i da može da gazi preko svega kako bi ostvario neki svoj cilj. Šta će Bogoljub Karić da radi ako mu damo vlast, koliko mu para treba? Koliko će para da traži da podmiri hirove svojih sinova, sinova svojih sinova, sinova svoje braće, svojih snaja… Srbija je mala da podmiri troškove porodice Karić („Srpski Nacional“, 20. maj 2005.) – tvrdio je zamenik predsednika Srpske radikalne stranke.

Uz optužbe za skupštinski trafiking, Nikolić je izrekao i proročanstvo koje se obistinilo:

– Karić se družio sa svima. Od Slobodana Miloševića i Mire Marković, preko Vuka Draškovića i Zorana Đinđića, do Vojislava Šešelja i Vojislava Koštunice. Karić, jednostavno, voli da bude blizu vlasti ili uz njene skute. Ubeđen sam da će jednog dana zakucati i na moja vrata. („Srpski Nacional“, 20. maj 2005.)

Karić je to i uradio. Vrata su mu se otvorila.

Kad je formirao Srpsku naprednu stranku, Tomislav Nikolić je zaboravio na sve optužbe protiv Karića. Umesto da ga progna iz politike, uzeo je Pokret „Snaga Srbije“ za koalicionog partnera i dao poslaničke mandate Bogoljubovoj supruzi Milanki i bratu Dragomiru.

milanka-i-toma

Zbog svega toga, neće biti iznenađenja kad se kafenisanje s Karićem završi povlačenjem optužnice, odnosno apsolutnim zastarevanjem istrage koja se deset godina vodi protiv njega. Na isti način nedavno je završena priča o Nikolićevom i Vučićevom tajnom susretu sa Stankom Subotićem Canetom u pariskom „Ricu“ 2009. godine. Subotić je tada, kao danas Karić, bio pod poternicom, a sad je slobodan naprednjak.

KNJIGE PREDRAGA POPOVIĆA NARUČITE NA 063/123-2702

knjige akcija curuvija

 

From → Uncategorized

One Comment
  1. E, secam se vremen kad smo svi davali po dva licna dohotka za Preporod Srbije. Mislila sam da ce te pare biti upotreljene za prosirenje nekih fabrika i izgradnju novih za zaposljavanje nezaposlenih i siromasnih. Ni sanjala nisam da te pare mogu zavrsiti u rukama hohstaplera poput porodice Karic. Takvi kao oni pomogli su da se mnoga preduzeca likvidiraju da bi ih oni otkupili,
    Zalim za svakim dinarom koji je zavrsio u rukama lihvara Karica i njemu slicnh i proklinjem da im sve djavo odnese onako kako im je i doneo.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: