Скочи на садржај

Miša Vacić, savetnik slamnate lutke

23/12/2016

img928

„Danas Srbijom vladaju slamnate lutke čije konce drži Brisel i Vašington, a glavno im je oružje medijski mrak“, govorio je Miša Vacić dok je bio portparol nacionalističke organizacije „1389“, nekoliko godina pre nego što će postati savetnik u vladi aktuelne slamnate lutke.

Aleksandar Vučić je nedavno odobrio postavljanje Vacića za savetnika u Kancelariji za Kosovo i Metohiju. Na taj način skinuo je bivšeg čuvara srbstva s ličnog i prebacio ga na državni budžet. Usput, dovršio je proces obesmišljavanja politike u Srba. Unazad 25 godina većina stranačkih lidera doprinela je čišćenju političke scene od ideja, morala, dostojanstva i sličnih prevaziđenih destruktivnih elemenata, ali samo je Vučiću pošlo za rukom da na svoju deponiju privede reprezente baš svih vrsta pošasti. Među zvaničnim i onim drugim savetnicima i saradnicima vođe naprednjačkog kartela našli su se Toni Bler, Alfred Guzenbauer, Vladimir Popović Beba, Vladimir Božović, Nebojša Krstić, Marko Blagojević, Branko Radun, Luka Karadžić, Veran Matić, pa sad i Miša Vacić.

Interese diktatora danas jednako revnosno zastupaju Matić, direktor B92, i Vacić, koji je tu televiziju nazivao ustaškom ekspoziturom i američkim okupacionim medijem.

Vacić je uživao Vučićevu podršku i konvertibilnu apanažu dok je zastupao tvrde nacionalističke stavove. Dok je Vacić upozoravao da „mi, pripadnici sprskog naroda, moramo radi svog biološkog i civilizacijskog opstanka ustati protiv izdajničke politike i veličati srpske junake Radovana Karadžića i Ratka Mladića“, Vučić je ushićeno aplaudirao. „Uz EU, dokazani neprijatelj srpskog naroda je NATO, i zato se po hitnom postupku mora kancelarija tog vojnog saveza izmestiti iz Ministarstva odbrane, jer je to sramoćenje slavne i časne srpske vojske“, pisao je Vacić, citirajući Vučića, koji je jedva čekao da se transformiše u saradnika „zločinačkog NATO pakta“. „Danas ko god javno nastupa s nacionalnim programom i idejom, odmah biva proglašen fašistom. Bestidne manipulacije vladajućih mešetara protiv mladih rodoljuba su sve bolesnije i perfidnije“, istakao je Vacić u oktobru 2009, u pismu iz zatvora u Padinskoj Skeli, ni ne sluteći da će mu Vučić sedam godina kasnije prirediti najbolesniju i najperfidniju manipulaciju, dovlačeći ga na svoju naprednjačku deponiju.

U odnosu na Vučića, Vacić je čist kao planinski potok. Ne zbog razlike u političkim stavovima, ona nije postojala, nego zbog posledica koje je trpeo. Za iste reči i postupke, Vučić je dobijao poslaničke mandate, uticaj, moć i pare; Vaciću je zapala medijska satanizacija, hapšenje, montirani sudski postupci i robija. Zahvaljujući imidžu koji je stekao u vreme dok se protivio gej-paradi, Haškom tribunalu, Euleksu i evroatlantskim inegracijama, Vacićev dolazak na mesto savetnika Marku Đuriću dočekan je na isti način kao kad je preko uličnih tabli s imenom Zorana Đinđića lepio plakate „Bulevar Ratka Mladića“. Kritičari naprednjačkog režima lakše su prihvatili činjenicu da Vučić sarađuje s, recimo, Bebom Popovićem nego s Vacićem.

img927

„Mišo, hvala ti i izdrži! Srbija je uz tebe“ – poručivao je 2009. Vladimir Đukanović, aktuelni narodni poslanik, svom utamničenom drugaru.

Miša Vacić je izržao torturu režima Tadić-Dačić, ali sad je podvio rep i pristao da postane savetnik slamnate lutke. Taman su jedan za drugog.

From → Uncategorized

3 коментара
  1. Vuja permalink

    Ja nikada nisam verovao da Vucic-SNS žele u Evropsku Uniju. Svakim danom dokazuju da to ne žele. Izborom anti EU ljudi poput LaŽanjskig, i sličnih to postaje očigledno. Dvostruka, lažna, shizofrena igra koja ce imati teške posledice po Srbiju! Da li iko zdrav, normalan kupuje krntije MIG-29, a sa druge strane želi u EU. Mislim da će Tramp jednog dana reći Picoustom: ‘Budalo, prestani da blefiras’.

  2. Deda permalink

    Peco zaboravio si Drazu Andjelkovica i Marinu Ragus. Draza ide u paru sa Radunom, a Marina Ragus preko Pinka upozorava da je Vucicev zivot navodno u opasnosti.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: