Скочи на садржај

Vesna Miljuš, vrh pravosudnog pljačkaškog brega

09/03/2017

lukovic miljus

Sudija Vesna Miljuš glavni je medijski dželat u beogradskom Višem sudu. Na tu dužnost postavljena je 2010. godine, u vreme zločinačke reforme pravosuđa kojom su rukovodile Nata Mesarović i Snežana Malović. Koliko je bila podobna Demokratskoj stranci, zahvaljujući kojoj je i izabrana, toliko je danas uslužna Srpskoj naprednoj stranci.

Poslovično nezainteresovana za odredbe Zakona o parničnom postupku, istinu, pravdu, logiku i moral, u brojnim postupcima dokazala je spremnost da sudi na štetu tuženih novinara. Takve su i mnoge njene kolege, ali Miljuš se od njih razlikuje po neskrivenom sladostrašću s kojim se obračunava s nesrećnicima koji joj se nađu na optuženičkoj klupi.

Petar Luković, glavni urednik portala E-novine, u nekoliko tekstova opisao je svoja neprijatna iskustva s tom doajenkom srpskog pravosuđa.

– Vesna Miljuš predstavlja vrh ledenog, pljačkaškog brega – tvrdi Luković i ističe da ona nema dilema pri određivanju visine kazne: „Dve, tri, pet, šest, devet hiljada evra; ima se, može se, za osvetu portalu…“

Pod teretom takvih presuda E-novine su prestale s radom. Do kraja 2016. godine taj portal je platio preko 55.000 evra. Među tužiocima koji su naplatili duševne bolove nalaze se Emir Kusturica, Čedomir Čupić, Stojan Drčelić, Darko Trifunović i njihovi advokati.

Jednu od poslednjih presuda, koja je doprinela gašenju sajta, potpisala je sudija Miljuš, koja je presudila u korist tužioca Čupića.

– Bili ste, ljubavi, veoma vredni. Ispisali ste presudu na punih 11 strana, gusto, gusto kucanih, imate vi redak talenat da kucate maratonski, dosadno, bez proreda, sado-mazo. Čedina ispovest zauzima bar osam strana. Strašno, Vesna. Ali, manje strašno je da ste u potpunosti „prihvatili iskaz tužioca“, ceneći ga (iskaz, ne Čedu) kao „jasnog i logičnog“. Da li ste u električno-erotskoj mreži nervno popustili, pa ste napisali da se tužilac zbog teksta „Naš Čeda nije manijak“ osećao „poniženo i osramoćeno“. Dodali ste, diskretno, da je Čeda imao „psihičke smetnje koje su uticale na njegov san“. Dozvolite da vas pitam: znači li to da Čeda nije spavao, ili je spavao ali je ružno sanjao, recimo – vas ili mene? Nepreciznost vam, Vesna, neću oprostiti, decu još i mogu – naveo je Luković u jednoj od kolumni, precizno opisujući i način na koji sudija Miljuš krši procesna prava tuženog:

– Super vam je ideja, Veki, da me ne zovete na suđenje, već da sami, jebeš tuženog, donesete presudu u njegovom odsustvu. Hvala vam što ste me orobili sa samo 100.000, jer je Čeda tražio milion dinara, gotovo 9.000 evra za gnezdo, san i duševnu bol. Lepo je što me niste zaboravili za 60.000 troškova, plus takse, plus žalbe, plus dnevnice, plus susret u hodniku.

Luković tvrdi da Miljuš sudi u „maniru advokatskih TV serija“, ne propuštajući priliku da se prepire s tuženim, sve uz „pravno kolutanje očima“. Sudska praksa, zabeležena u postupcima koje vode njene kolege, ne zanima Vesnu Miljuš, ona ne dozvoljava da je bilo šta ometa u sprovođenju torture. Za prikrivanje tragova svojih nezakonitih rešenja, primenjuje najprimitivniji trik – odbija da činjenice unese u Zapisnik, pa neka kasnije žrtva kuka do mile volje.

„Stvorenje koje se predstavlja kao Vesna Miljuš, tobož sutkinja“ i u drugim postupcima protiv Lukovića donosila je besmislene odluke. Jedan od takvih primera je njen nalog da, u postupku po tužbi Natalije Dević, tuženi dostavi „isprave i predmete“ koje je citirao u odgovoru na tužbu, a koje „treba razgledati u sudu“.

– Možete, Vesna Miljuš, da mi naložite svaku seksualnu fantaziju, ali da vam ja dostavljam odluku Suda časti NUNS, kao i objavljeno izvinjenje redakcije „Danas“, o tome, woman, možete samo da sanjate, nisam službenik Višeg suda da mi naređujete šta da radim i dostavljam, već sam vam, gospođo/gospođice/drugarice/druže, već dostavio ono što tražite; uključite kompjuter i nađite Google, ukucajte ključne reči, samo će vam se reći. Žao mi je, druže Miljuš, ali imam samo dve slatke reči za vaš nalog: Fuck It. Razgledajte jebačinu! Po članu 303 ZPP – napisao je Luković.

On nije propustio ni da opiše kako je izgledao slučajni susret sa „sudskim tamponom“ na stepenicama Višeg suda.

– Ugledah vas u hodniku neobuzdano neformalnu, učinilo mi se da ste u papučama sa štiklama, ali grešim, verovatno; nekakvo električno pražnjenje svesti uvek me dohvati kad se vidimo, naročito kad me ispitujete kao narodnog DS-neprijatelja. U nano-mililitru smo se ukrstili očima; čuvali ste tajnu o presudi glede Jadnog Čede The Čupića, a da trepnuli niste. Onda ste se okrenuli i ostavili me da lebdim pred liftom. Da li je to našoj ljubavi došao kraj pre nego što se ljubav desila, oh, Vesna? – zavapio je Luković.

Dok ne počne da se bavi nekim novim medijskim projektom, Petar Luković je bezbedan, tobož-sudija Miljuš moraće da svoje sado-mazo sklonosti upražnjava nad drugim novinarskim žrtvama.

knjige-oglas

From → Uncategorized

2 коментара
 1. Rašo permalink

  Petar Luković je NATO pudlica i Vučićev avlijaner. Lajao je i lajao dok ga gospodari nisu šutnuli. Njegove e-novine su običan toaletni papir, koji je završio tamo gde mu je mesto – u septičkoj jami.

  • somborac025 permalink

   Upravo tako nekako.. Mislim ono.. Ako vec kleveces i lupetas, u teleprompter stilu, snosi posledice i to je to.. Prosto ko pasulj..
   Ne znam da li je doticni imao dokaze za svoje tvrdnje, ukoliko jeste onda je izivljavanje sudije skandalozno.. Ukoliko je lupetao rekla kazala price ( la to je njegov stil uglavnom i bio) onda ko mu je kriv..

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: