Скочи на садржај

Novi udar vlasti na Magazin Tabloid: MILOVAN BRKIĆ SASLUŠAN U POLICIJI

30/11/2018

brkić foto

Milovan Brkić, glavni urednik Magazina Tabloid, saslušan je danas, 30. novembra 2018, u Upravi kriminalističke policije po prijavi ministra Nebojše Stefanovića.

Brkić, direktor Privrednog društva „Slobodna štampa“ i glavni urednik Magazina Tabloid, 19. novembra uputio je pismo ministru Stefanoviću u kome je ukazao na nepravilnosti u postupku izvršenja plenidbe imovine „Slobodne štampe“, koja je od 30. marta ove godine izdavač Magazina Tabloid. Tim povodom, Brkić je zamolio ministra da spreči zloupotrebu Ministarstva unutrašnjih poslova i omogući policiji da postupa isključivo u skladu sa zakonom. Umesto odgovora, Stefanović je pismo prosledio Trećem tužilaštvu u Beogradu, na čiji zahtev je glavni policijski inspektor Miladin Petrović obavio razgovor s Brkićem radi prikupljanja obaveštenja.

– U jednom delu obraćanja, u dobroj nameri, hteo sam da upozorim ministra Stefanovića, a ne da mu pretim, da obrati pažnju na svoje ponašanje i da odluke donosi u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima, jer su mi, kao novinaru, dostupna saznanja da je mnogima naneo zlo i da je veliki broj građana nezadovoljan njegovim radom – izjavio je Milovan Brkić u UKP-u.

brkić saslušanje

Postupak Nebojše Stefanovića predstavlja još jedan pritisak na Magazin Tabloid. Duga serija nezakonitih radnji, kojima je dokazana sprega vlasti, pravosuđa i kriminala, kulminirala je odlukom o plenidbi i rasprodaji imovine PD „Slobodna štampa“. Na zahtev Nikole Petrovića, kuma Aleksandra Vučića, javni izvršitelj Jelena Aleksić, za 4. decembar 2018, zakazala je prodaju kancelarijskog nameštaja i kompjuterske opreme PD „Slobodna štampa“, postupajući po izvršnoj presudi kojom je kažnjeno izdavačko preduzeće „Tabloid Press d.o.o.“. Takav pravni nosens moguć je samo u Vučićevoj Srbiji.

 

Javni izvršitelj pleni imovinu PD „Slobodna štampa“ po presudi protiv drugog preduzeća

Pored toga, sudija Ivan Ilić, zamenik predsednika Višeg suda u Beogradu, 22. novembra 2018, godine, van ročišta, na zahtev Nikole Petrovića, doneo je rešenje kojim je Magazinu Tabloid zabranio da objavljuje informacije o njemu. Pod pretnjom novčane kazne od 150.000 dinara, novinama je zabranjeno da objavljuju Petrovićeve fotografije, kao i fotografije njegovih kuća i automobila.

petrović zabrana

Zbog pritisaka vodećih ljudi režima – Vučića, njegovog kuma Petrovića i ministra Stefanovića – Magazin Tabloid je prisiljen da se već četiri godine štampa u inostranstvu, a na tržištu je izložen sabotaži određenih distributerskih kuća. Iako posluje u značajno otežanim uslovima, Magazin Tabloid je opstao, pa je sad udar usmeren na urednike, novinare i saradnike.

– Ovo je 107. napad vlasti u pokušaju da nas ugase i pobiju – kaže Milovan Brkić.

Posle današnjeg saslušanja, u neformalnom razgovoru s policajcima UKP-a, Brkić im je rekao da redakcija Magazina Tabloid raspolaže informacijama o brojnim nezakonitim postupcima ministra Stefanovića, od uloge koju je imao u aferama Savamala i „kantrimen“, do toga kako je stekao kuću na Bežanijskoj kosi. „Ne brinite, sve znamo“, odgovorili su policajci, koji nisu krili da i sami jedva čekaju da dobiju odrešene ruke da rade svoj posao, pa da predmet njihove obrade postanu oni koji im sada izdaju naloge.

 

From → Uncategorized

Оставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: