Скочи на садржај

Miljković: Ne plašimo se tužilaca, političara i policije, nisu nam ni do kolena!

29/03/2022

Marko Miljković, nabliži saradnik Veljka Belivuka, tvrdi da nije učestvovao u ubistvu Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića. Osumnjičeni Miljković je na saslušanju 7. februara 2022. godine predložio zamenicima tužioca za organizovani kriminal Zoranu Babiću i Saši Ivaniću da se sami izuzmu iz postupka, jer „ne rade časno i pošteno“. Od tužilaca je zahtevao da mu vrate sat, koji mu je poklonio Aleksandar Papić, i da prebroje pare koje im je on dao za poslove koje su obavljali za Srpsku naprednu stranku.

Nakon što se izjasnio da nije kriv za ubistva koja mu se stavljaju na teret, Miljković je tužiocu Babiću „izrazio saučešće“.

– Nisam izvršio krivično delo i neću odgovarati ni na kakva pitanja Tužilaštva. Ovako, tužioče, prvo da Vam… Ja ću se obraćati Vama kao i da je Ivanić tu. Tužioče, prvo da vam izjavim saučešće povodom ideje o Trojanskom konju, koja je umrla. Hteli ste da nam podvalite onog Stolića Božidara, prvo kao on je potpisao članstvo u grupi, pa je onda on, kao, potpisao sporazum, pa onda Vi time kao nešto dokazujete, ali vidim da ste odustali od toga, tako da znao sam da će ta glupa ideja da umre i pre suđenja – rekao je Miljković o bivšem inspektoru Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Božidar Stolić je nedavno uhapšen zbog sumnje da je pripadnicima klana Veljka Belivuka dostavljao informacije iz istrage.

– Dugo se nismo videli, izbegavate da nas saslušate, ali vidim da niste sedeli i odmarali. Prebacujete moje drugove iz CZ-a u Specijalu pod izgovorom da imaju koronu, držite ih u karantinu, ne date im advokatske posete, a sa Vama se viđaju, nagovarate ih da lažu i da izmišljaju, koristite njihovo psihočko stanje i, kao da su zaraženi od korone, terate ih da otkazuju punomoćje advokatima. Piše li u zakonu da to možete da radite, tužioče, i da se to radi? Pada vam zakonitost „Skajeva“, pa na taj način hoćete da se borite protiv nas, nekorektno i nepošteno.  Vidim, tužioče, da niste ni u predmetu pranja novca. Pa, da jeste, verovatno bi nam žene bile u pritvoru, jer takav ste Vi čovek. Pokušajte i decu da nam pohapsite, možda će Vam to učiniti radost i sreću. Mi se Vas i Vaših političara ne plašimo, niti policije. Niste nam ni do kolena. Papić Aleksandar nam šalje non-stop porke kako je dobar i sa Vama i sa Sašom Ivanićem i kako kod Vas može puno toga da završi. Ako je to istina, onda mi vratite sat koji ste mi oduzeli, a koji mi je, inače, Papić poklonio. Takođe, pitajte Papića koliko nam je novca donosio zato što radimo za SNS, pa kad budete videli o kom iznosu se radi odustaćete od postupka za pranje novca, a utvrđivaćete onda gde nam je novac od SNS-a – rekao je Miljković, koji je i ranije govorio o saradnji s Aleksandrom Papićem, kumom bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića.

Kad je Stefanović optužen za za pripremu državnog udara i nezakonito prisluškivanje članova vladajuće porodice, Papić se odrekao kuma i postao jedan od glavnih Vučićevih operativaca. Tužilaštvo za organizovani kriminal zasad nije saslušalo Papića o Miljkovićevim navodima.

Okrivljeni Nikola Spasojević je, navodno, prihvatio ponudu TOK-a da dobije status svedoka saradnika. Miljković je na ovom saslušanju govorio o pritiscima, kojima je izložen njegov kum Spasojević.

– Izmišljate dokaze, događaje, leševe, a znate da to nema veze sa istinom. Koristite psihičko stanje Spasojevića i terate ga da nas lažno tereti, izmišlja i laže. Već dva meseca plače i kuka kako ne može više da izdrži vaš pritisak iz Tužilaštva, da ste mu rekli da, ako ne potpiše 14 godina zatvora, dobiće doživotni zatvor. Kako ste nam uvalili dve najgore sudije, Zoranu Trajković i Mirjanu Ilić, i kako Trajkovićka do izbora ne sme da dođe jer ste se tako dogovorili, nego će da glumi da je bolesna. Zbog toga što ste mu sve rekli on želi da izvrši samoubistvo, to mi je više puta preko prozora pričao. Neka vama to sluči na čast, ako se ubije. Naravno da Vama neću da iznosim odbranu, ne samo ja, već niko od okrivljenih koji poslušaju ovaj moj savet. Predlažem da se sami izuzmete, kako Vi tako i Saša Ivanić, iz ovog predmeta i ostavite nas na miru, ostavite mog kuma, jer ste previše do sada grešaka pravili i radili van zakona. Ostavite mog kuma Spasojevića na miru, pustite čoveka iz pritvora da se leči, jer je bolestan i nema veze sa ovim glupostima i izmišljotinama koje Vi stavljate nama na teret. Jednog svedoka saradnika, odnosno Bojana Hrvatina, njega ste ubedili da nas lažno tereti zato što ste iskoristili njegovu bolest, jer je čovek bolestan od raka. Vidim da tim putem idete i sa ovim drugim, koji je psihički bolesnik, odnosno Nikolom Spasojevićem. Ja nisam tužibaba da tražim Vaše izuzeće, kako ni Vaše, ni Ivanićevo, tako da ja to neću tražiti, nego Vam predlažem da Vi se sami izuzmete i pustite drugog tužioca da radi ovaj posao časno i pošteno, po zakonu, sve što Vi ne radite, a džabe ste dobili ordenje za hrabrost, jer Vi to niste, a ja ću Vam pokazati kako to izgleda u drugom poluvremenu. To je sve za sada – rekao je Marko Miljković.

Pripremno ročište u postupku protiv grupe Veljka Belivuka počelo je 8. marta 2022. godine, ali prekinuto je zbog zahteva za izuzeće tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, njegovih zamenika Babića i Ivanića, i Aleksandra Stepanovića, predsednika beogradskog Višeg suda. Nastavak suđenja očekuje se 27. aprila.

From → Uncategorized

Оставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: