Скочи на садржај

ŽELJKO MITROVIĆ: Sluga svih vladara, jači od zakona, suda, poreznika, policije i istine o ubistvu dve devojke

30/04/2016

 

zeljko-mitrovic-aleksandar-vucic-dragan-kadic-1411079743-570885

Aleksandar Vučić zloupotrebom funkcije predsednika Vlade Republike Srbije utiče na državne institucije u cilju zaštite Željka Mitrovića od odgovornosti za više krivičnih dela. Mitrovićeva kompanija „Pink International“ ne plaća uredno porez, ali Poreska uprava ne reaguje; televizija Pink na nekoliko načina krši odredbe Zakona o elektronskim medijima, Zakona o radiodifuziji, Zakona o javnom informisanju i Zakona o oglašavanju, ali Regulatno telo za elektronske medije ne postupa u skladu sa Statutom i Pravilnikom; a postoji i sumnja da su policija i tužilaštvo na sporan načini vodili istragu saobraćajne nesreće u kojoj je Željkov sin Aleksandar Mitrović usmrtio maloletnu Andreu Bojanić, kao i da isti državni organi zataškavaju tragičan slučaj Ive Bodružić, kako se ne bi utvrdila odgovornost lica koje joj je nabavilo drogu od čije upotrebe je umrla.

Iako je dobro upoznat sa svim Mitrovićevim spornim aktivnostima, Vučić mu pruža policijsku i pravosudnu zaštitu kako bi za lični i politički interes iskoristio uticaj TV Pink na javnost. Na štetu građana Srbije njih dvojica su napravili dogovor po kome Mitrović programsku šemu svoje televizije usklađuje sa željama Vučića. Dok je tako, on ne mora da se brine da li će biti sankcionisan za utaju poreza i na koliko godina robije će biti osuđen sin Aleksandar, a Vučić će tu privatnu televiziju s nacionalnom frekvencijom koristiti za lični i politički marketing.

Obojica su navikli na te uloge. Mitrović je verno služio svakog gospodara, a Vučić je uvek spreman da ucenama i zastrašivanjem maksimalno eksploatiše tuđe slabosti i grehove.

Svi srpski tajkuni liče jedan na drugog, najviše po pohlepi, primitivizmu i načinu na koji su stekli prvi milion. I Željko Mitrović je takav, ali nije isti. Gori je. Dok su se drugi zadovoljavali parama otetim u pljačkaškim privatizacijama i sličnim atacima na tuđu imovinu, Mitrović je ulagao u Pink. Malo po malo, pomoću „Granda“, „Kursadžija“, „Farme“ i sličnih opskurnih sadržaja, uspeo je da od Pinka napravi matricu savremene Srbije. Što je narodu teže, urednici Pinka su maštovitiji, pa u interesu vladara kreiraju zabavno-sablasne sadržaje kojima šire kolektivnu narkozu.

Zahvaljujući takvom poslovnom stilu Željko Mitrović je stekao ogromno bogatstvo, ali pare nisu njegove. Uspešan je biznismen, sve mu je propalo. Odlično se snalazi u politici, robuje svakom vladaru. Pošten je, dok ga ne uhvate. Oženjen je, kao momak živi.

KNJIGU PREDRAGA POPOVIĆA „OPTUŽNICA PROTIV VUČIĆA“ NARUČITE NA 063/123-2702 I SAZNAJTE:

– Kako je Vulin priveo Mitrovića u zagrljaj Mire Marković

– Koliku korist je Mitrović imao od saradnje s Miloševićevim režimom

– Zašto je Mira smatrala da je „drug Željko – socijalni i emotivni invalid“

– Kakvo oružje je Mitrović nosio na kontramitingu 1996.

– Zašto je hteo da svoju televiziju proda Stanku Subotiću Canetu

– Kako ga je uhapsio Ljubiša Buha Čume

– Kako je Željkov sin Aleksandar izbegao odgovornost za ubistvo devojke

– Ko je gurnuo u smrt Ivu Bodrožić

– Kako je Mitrović šikanirao Kseniju Vučić

– Zašto se Mitrović patološki plaši Aleksandra Vučića

knjige akcija curuvija

One Comment
  1. Taj Željko Mitović je običan takun i ponaša se tako jer tako može. Srbija nije dovoljno civilizovana, demokratska i pravna država sa vladavinom prava (kao što to deklarativno proklamuju njeni isto tako nedovoljno civilizovani političari, počev od nekadašnjeg DrK-a „doktor pravnih nauka“ (jebo mu pas mater, oca i poreklo odakle potiče) preko „akademikovog sina“ „psihologa i Moniku Levinski“ na srbskoj političkoj sceni, pa sve do ovog sadašnjeg tupavog majmuna koji je smestio guzicu u stolicu predsednika Srbije. Sa takvim karakterno ne formiranim, odnosno tupavim političarima jedan tajkun može da radi (naravno) šta hoće. On njih jaše kao svoje tovarne mazge i kljusa (jer oni to i jesu za njega). Kada im iztekne mandat dolaze drugi magarci, mazge (ili kojekava kljusa) i on sa njima isto radi jer takva kljusa za to služe, drugo ništa i neznaju, on zna da su manjeg kalibra i potencijala od njega. Takve isto su i institucije sistema, u prvom redu institucije pravde, (prvosudni sistem) je on (prvosudni sistem) je „ogledalo“ civilizovanosti jednog društva, i naravno tamo gde nema pravde nema ni pravednih zakona i ne može biti demokratije

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: