Скочи на садржај

Režim sprovodi nasilje, opozicija ćuti

01/07/2016

prodavac lubenica

Usled torture pripadnika Komunalne policije Beograda preminuo je Vladimir Marinković.

Na vidikovačkoj pijaci trojica komunalaca su odlučili da ga kazne jer mu kavez s lubenicama viri 20 cm izvan pijačne kapije. Kad su mu zatražili ličnu kartu, da bi napisali kaznu, Marinković je odbio. Dobro ih je poznavao, sto puta su ga globili bez razloga. U raspravi, zamolio ih je da ne vrše pritisak, već je imao dva infarkta.

– Dobićeš i treći – rekao mu je komunalac G.B.

To se i dogodilo. Marinkovića je izdalo srce, pao je i umro. Komunalci su pozvali policiju i otišli svojim putem.

Komunalna policija je izrazila žaljenje zbog nemilog događaja prilikom „redovnog posla u kontroli komunalnog reda“. Režimski kerber Dragan J. Vučićević tragičnu vest objavio je pod vickastim naslovom „Ne valja vam to nerviranje“. Na konferenciji za medije, mandatar Aleksandar Vučić izneo je milion stavova o svemu i svačemu, samo ovaj slučaj nije pomenuo. Novinari su mu postavili 29 pitanja, ali ne i o nasilju komunalaca.

Ni opozicione stranke ne zanima ova, poslednja u nizu, žrtva Vučićevog režima. Na sajtu Demokratske stranke Bojan Pajtić kuka zbog medijskih prozivki na njegov račun, Balša Božović se bavi Savamalom, Nataša Vučković analizira Vučićevu želju da digne spomenik Zoranu Đinđiću. Pokret „Dosta je bilo“ raskrinkava dešavanja prilikom konstituisanja vlasti u opštini Vračar, opisuje lik i delo Marjana Rističevića i u otvorenom pismu Tomislavu Nikoliću denuncira Vučića da je objavio „nepotpunu biografiju“. Nova stranka Zorana Živkovića otkriva da Vučiću odgovara nepostojanje vlade i parlamenta i zaklinje se da nikad neće pregovarati s njim. O Liberalno-demokratskoj partiji i Srpskoj radikalnoj stranci ne vredi ni govoriti. Kao ni o Dverima, koje još slave potpis ugovora o saradnji s Putinovom Jedinstvenom Rusijom.

dsdjb

Samo Demokratska stranka Srbije na svom sajtu ističe zahtev da se hitno sprovede istraga i utvrdi odgovornost komunalnih policajaca u tragediji na Vidikovcu.

13584960_638192713024904_2734026264477220385_o

Umesto stranaka, konkretnu akciju sproveo je pokret „Ne da(vi)mo Beograd“, čiji aktivisti su razbili 200 kg lubenica na ulazu u zgradu beogradske Komunalne policije.

Vladimir Marinković je samo još jedno ime, koje će već sutra biti zaboravljeno, na spisku žrtava režimskog nasilja. U normalnoj državi normalni građani bi, predvođeni normalnim opozicionim strankama, organizovali proteste čiji epilog bi moralo da bude utvrđivanje političke i krivične odgovornosti pripadnika Komunalne policije. Međutim, pošto je Srbija ovakva kakva je, zaista treba poslušati Vučićevićev savet. Ne valja nam ovo nerviranje. I ne zaslužujemo boljeg vladara od Vučića.

 

From → Uncategorized

One Comment
  1. bgd permalink

    Vučić se sve više gubi u svojoj paranoji i mitomaniji. Stvorio je dva lista, Informer i odnedavno Srpski Telegraf preko kojih saznajemo šta stvarno misli. To je šizofrena ličnost, jedno misli ; drugo govori , treće radi. Kadrovi SNS su katastrofalno loši, nekompetentni, ogrezli u kriminal.
    Čujem da se Siniša Mali sprema da podnese ostavku. Brod ludaka polako tone, sve je više skandala koji pokazuju kriminogeno ponašanje vlasti. Ali narod je glasao za SNS na svim nivoima, dobili ste šta ste tražili, glupo je da kukate.
    Žao mi je ovog čoveka sa pijace, Komunalna policija je postala orudje kojim se SNS obračunava sa siromašnim građanima. Sve to podseća na Pinočea i južnoamerički scenario terora nad narodom.

Постави коментар