Скочи на садржај

NIKOLA PETROVIĆ: VUČIĆEV VLADAR IZ SENKE

09/10/2014

nikola1

Svi tragovi laži, prevara i kriminala režima Aleksandra Vučića vuku prema Nikoli Petroviću. Kao pravi vladar iz senke, Petrović je najzaslužniji za to što Srbija danas liči na srednjovekovni azijski kalifat, na privatnu državu u kojoj večno traje vanredno stanje, gde se društvo nalazi u stanju kolektivne hipnoze, bez snage i volje da se suprotstavi diktaturi.

Dok Vučić tragi-komičnim medijskim manipulacijama zamajava građane, Petrović upravlja državom. On kontroliše finansijski krvotok Srbije, kadrira u svim institucijama, vrši pritisak na opozicione lidere i nepodobne novinare, progoni tajkune i određuje kome od njih sleduje koliki deo ratnog plena. Za sada, odlično mu ide. Na štetu Srbije.

Nikola Petrović je presudno uticao na Vučićevu političku i ličnu transformaciju. On mu je objasnio da je biznis važniji od politike, pare od istine, prostitutke od supruga, hedonizam od morala… Odgurnuo ga je od Šešelja i to pravo u naručje Stanku Subotiću Canetu. Podjario je Vučićevu patologiju i preformatirao ga u tiranina. Naravno, ne bi uspeo da Vučić i ranije nije imao sklonost ka tome.

Simbioza tih primeraka pohlepe i nesreće nastala je pre desetak godina, kad su se, kao komšije u zgradi u „Ju biznis centru“, zbližili, sprijateljili i okumili. Bez političkog pedigrea i sumnjivog biznis-porekla, ali s naglašenom ambicijom da se promoviše u svemoćnog tajkuna, Petrović je lako i brzo osvojio Vučićevo poverenje. Iako nije bio član Srpske radikalne stranke, postao je najuticajniji član neformalnog Vučićevog kabineta u kome je njegova – Petrovićeva – reč vredela više od Šešeljeve. Kad je Vučić odlučio da pokrene „Pravdu“, svoje privatne dnevne novine u pomoć je priskočio kum Nikola. Pored toga što je, po zvaničnom procentu učešća u osnivačkom ulogu, bio beznačajni suvlasnik, na njegovo insistiranje generalni distributer „Pravde“ postala je „Futura plus“, firma Stanka Subotića. Tako je nastalo prvo partnerstvo Vučića i Subotića. Podstaknuti zajedničkim interesima, obojica su zaboravili na stare sukobe. Vučić je zanemario optužbe u kojima je tvrdio da je Subotić kralj duvanske mafije, narko-bos i opaki ubica koji je lično naredio likvidaciju policijskog generala Radovana Stojičića Badže. S druge strane, Subotić je bio samo zainteresovan da nađe političkog komitenta koji će mu, kad se steknu uslovi, omogućiti da se ratosilja tužbe za šverc duvana.

Kao što je poznato, čim je Vučić došao na vlast, sud je doneo oslobađajuću presudu. Nije poznata cena koju je Subotić platio, ali postoje svedoci – Vladimir Cvijan, Nenad Milanović, Elena Božić Talijan i drugi – koji znaju koliko puta su Vučiću iz Ženeve i Podgorice stizali koferi s parama. No, presuda je pravosnažna, Subotić je slobodan, a Nikola Petrović se pokazao kao uspešniji lobista nego Vladimir Popović, zvani Beba. To i ne čudi, pošto je Petrović mutirana, modernija i opasnija verzija virusa kojim je Popović pre petnaestak godina trovao Srbiju.

Ambicije i načini delovanja su im, u suštini, isti. Iako je formacijski bio na beznačajnoj funkciji šefa vladinog Biroa za komunikacije s medijima, Popović je manipulisao sa Đinđićem, uvlačio ga u sporne odnose s kontroverznim biznismenima iz Surčina i Zemuna, zloupotrebljavao je pozajmljenu premijerovu moć, stvarao neprijatelje i zloupotrebljavao medije u obračunima s ličnim protivnicima. Epilog je poznat. Kao Popović u Đinđićevoj, i Petrović je dugo bio skriven u dubokoj Vučićevoj senci. Dolaskom naprednjačkog kartela na vlast dobio je, naoko beznačajnu, funkciju vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća „Elektromreže Srbije“. Opozicija i retki slobodni mediji nisu pridali važnost ni činjenici da i Petrovićevo imenovanje na to mesto predstavlja sukob interesa, pošto je on suvlasnik privatne kompanije koja se bavi, između ostalog, trgovinom električnom energijom. Naravno, Vučićev Beba nije se zadržao na tome. Kao što je Đinđićev original napravio spisak državnih preduzeća pogodnih za privatizaciju, tako je Petrović priredio listu tajkuna pogodnih za ucene. S dozvolom zvaničnog diktatora bogatašima je nudio nagodbe koje ne mogu da se odbiju. Kad je „Tabloid“ objavio informaciju o pritisku na Gorana Perčevića, direktora „Interkomerca“, Petrović je, naravno preko „Informera“ optužio „mafijaške medije da vode hajku“ na njega. Samo nije naglasio da je to citat njegovog dvojnika Bebu Popovića, koji se na isti način branio od istine, ali u istom stilu je pozvao Perčevića da ga, ako je to tačno, prijavi policiji. Policiji, koju kontroliše Nikola Petrović, mimo marionetskog lažnog doktora Nebojše Stefanovića. Perčević, bez želje da opet beži u inostranstvo, nije imao druge, morao je da laže.

Petrovićev obračun sa zdravim razumom nedavno je dobio novi zamah. Posle neuspešnog pokušaja da, zabranom rada štamparije „Grafoprodukt“, ukine „Tabloid“, Vučićev vladar iz senke opet je udario preko „Informera“. Kako tvrde izvori iz nezvaničnog naprednjačkog biltena, lično je Petrović naredio svom drugaru Draganu J. Vučićeviću da na naslovnoj strani napadne štampariju koja se usudila da sarađuje s „Tabloidom“. Po istom receptu koji je Beba Popović primenjivao šireći mrak u medijima za vreme Đinđića, Petrović iznosi najprljavije laži kako bi prikrio svoju ulogu u aktuelnoj diktaturi.

Zloupotrebom medija pod strogom kontrolom, policije i pravosuđa, Vučićeva „devojka za sve“ koristi tuđu moć da bi ostvario lične ambicije, a one se ponekad, i to sve češće, ne podudaraju s interesima vođe.

Zoran Đinđić je imao poverenja u Bebu Popovića, prepuštao mu je da donosi najozbiljnije i najosetljivije državničke odluke, vodio ga je sa sobom i na hedonističke hepeninge i na radne sastanke. Aleksandar Vučić to radi s Nikolom Petrovićem. Vodio ga je u Moskvu i Peking, prepustio mu je da, kao kum, organizuje misteriozno venčanje, doveo je Cecu da peva na Džonijevom rođendanu, omogućio mu je da razvija vlastite poslovne kombinacije… Međutim, Vučić nije mnogo naučio iz Đinđićevog iskustva. Zna se da je Đinđić povremeno pokušavao da se ratosilja kompromitovanog Bebe, uplašen njegovom željom da napravi paralelni sistem vlasti. Zna Vučić da to sada njemu iza leđa radi Petrović. Zato je nedavno između njih došlo do nekoliko žešćih sukoba.

Prvi sukob, po intenzitetu i značajnu mnogo nežniji, dogodio se u vreme poplava u Obrenovcu. Revoltiran Vučićevim postupcima, naročito urlanjem na sednicama Vlade i planom raspodele prikupljenih donacija, Petrović mu se vrlo grubo suprotstavio. Pred nekoliko ministara urlao je na premijera i to uz preteće upozorenje da „ne dozvoljava sebi previše, jer zna s kim ima posla“. Izgleda da je Petrović bio u pravu, Vučić je pognuo glavu. I rep.

Krajem juna, kad je, na direktan Vučićev zahtev, smenjen kompletan vrh srpske policije, došlo je do nove svađe. Petrović je bio izuzetno besan zbog toga što je čistka zahvatila i generala Rodoljuba Milovića. Iako je Vučić prvo pokušao da spusti loptu i mirno objasni svom svemoćnom kumu da je nemoguće sprovesti promene, najuriti načelnike svih policijskih uprava, a ostaviti samo Milovića, koga je, nekoliko dana pre toga, Darko Šarić označio kao „generala Papaju“, optužujući ga da je primio mito od 1,25 miliona evra. Petrovića nije zadovoljilo to objašnjenje, ali njegovo urlanje Vučić je prekratio opomenom:

– Znam zašto je tebi i tvojim prijateljima stalo da Milović ostane na položaju. Znam i šta ste preduzimali meni iza leđa da me sabotirate. E, pa, neće moći. Bez obzira koliko da ste moćni, ti i oni tvoji, od ovog poteza neću odustati ni po koju cenu. Milović mora da leti, to je završena priča, prežalite ga!

Vučić nije otkrio ko je i s kojim motivima, bez njegovog znanja, pokušavao da kadrira po Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali zna se da je Rodoljub Milović, kao jedan od kreatora „Sablje“ i svega što je policija radila pre atentata na Đinđića, bio blizak saradnik Vladimira Bebe Popovića. Uostalom, jednom prilikom je i Đinđić na sličan način, kao sada Vučić, tvrdio da policija mora raditi svoj posao i pohapsiti „sav taj šljam“, sve koji se bave kriminalom, bilo da se zovu „Čume, Legija, Spasojević, Beba…“ Ipak, Vučić i Petrović su se izmirili i nastavili da čerupaju što god stignu.

Aleksandar Vučić je najstrašnije zlo koje je ikada zadesilo Srbiju, ali čak ni on ne zaslužuje saradnike poput Nikole Petrovića. Kad padne s vlasti, a to je neizbežna sudbina svakog demokratskog vladara a kamoli tiranina, Vučić će morati da odgovara i za sve što sada, sa ili bez njegovog znanja i odobrenja, sprovodi Petrović.

Ako je Dragan J. Vučićević, glavni urednik „Informera“ u pravu kad tvrdi da Vučić „ima muda“ (a on to, valjda, zna), vreme je da ih diktator i pokaže. Da se obračuna s „mangupima iz svojih redova“. Dok ne bude kasno.

7

Biografija naprednjačkog Bebe

Nikola Petrović je rođen 1974. godine. Otac, Piroćanac koji se oženio bogatom Francuskinjom, uspešan trgovac ribom i povrćem, omogućio mu je život u blagostanju. Legenda kaže da je Nikola, zvani Džoni Cicija, još kao tinejdžer vozio najskuplja kola, oblačio samo firmirana odela, provodio se u elitnim letovalištima. Uz moćnog tatu, Nikola je razvijao i vlastiti biznis. Pored učešća u nekim brokerskim firmama, navodno je postao suvlasnik kompanije „Eko group energy“, koja se bavi proizvodnjom i trgovinom struje, a od pre nekoliko godina, pomognuta kreditom Erste banke od pet miliona evra, pokrenula je projekte korišćenja obnovljivih izvora energije. U tom biznisu ostvario je saradnju s kolegama Vojinom Lazarevićem i Vukom Hamovićem, a postoje spekulacije da Petrović samo upravlja njihovim kapitalom.

Trenutno na funkciji direktora „Elektromreže Srbije“, Petrović figurira za budućeg šefa celog EPS-a. Ako dođe do privatizacije EPS-a, a doći će, Petrović će imati potpunu kontrolu nad tim procesom, tako da neće biti iznenađenje kad novi vlasnici državnog giganta postanu upravo kumovi Lazarević i Hamović. Inače, i Vučić ističe oduševljenje Petrovićevim uspesima na rukovodećem mestu u EMS-u, koji ostvaruje ogromnu dobit. Istovremeno dok EPS seče struju i sudski progoni građane koji duguju više od 10.000 dinara, direktor Petrović je svojim saradnicima ustupio na raspolaganje 26 limuzina i to 365 dana godišnje, sve sa šoferima. Sve o trošku građana.

U zvaničnoj biografiji, Petrović se predstavlja kao „dobrotvor i učesnik više humanitarnih akcija“. S njegovim humanizmom najbolje su upoznati novinari „Pravde“, koje je oštetio za, prosečno, šest plata, ukupno oko 70.000 evra. Ljubitelj je skupih satova i jeftinih devojaka. Uživa u vinu, mirisu tompusa i kreiranju intriga.

Nikola je oženjen, ima dvoje dece. Supruga Maja je ugledni beogradski psiholog, čiji radovi na temu „stabilnost moderne porodice“ uveseljavaju Kaju i druge nestašne lepotice sa splavova i ispod svadbarskih šatora.

Naslovna 01 narudžbenica

Ne čitajte Tabloid samo na internetu, kupite štampano izdanje

From → Uncategorized

20 коментара
  1. nbgd permalink

    G. Popovicu, citam redovno Vas blog i „Tabloid“ koji je bio zabranjen – nakratko. Nadam se da cete kontaktirati i pisati za „Teleprompter“ online koji ima dosta zanimljivih tema i clanaka. Time biste stekli jos vecu citalacku publiku zeljnu pravih informacija. Mrak je skoro totalan; hvala Bogu da imamo internet inace bi situacija bila katastrofalna.

  2. Dusan permalink

    Pljuvanje po ljudima je boleast koju u Srbiji treba iskoreniti.

    • Dušane, ko god ti bio, imaš pravu naprednjačku svest. Kad neko napiše ili kaže nešto što ti ne odgovara, prvo ga optužiš da pljuje, a onda odmah i predložiš presudu, da se iskoreni.
      Slavko Ćuruvija je u „Dnevnom telegrafu“ objavio da Vučić pravi kuću u Jajincima. Vučić je to nazvao pljuvanjem i javno obećao osvetu. Epilog je poznat, Ćuruvija je iskorenjen sa 18 metaka.
      Zorana Đinđića je Vučić optuživao da po inostranstvu pljuje po Srbiji i da glumi srpskog Homeinija. Pljuvač Đinđić je iskorenjen sa samo jednim metkom.
      Nikola Petrović je sluga Stanka Subotića Caneta, koga su zbog šverca duvana medijski „pljuvali“ podgorički dnevni list „Dan“ i zagrebački nedeljnik „Nacional“. Glavni urednici – Duško Jovanović i Ivo Pukanić – uspešno su iskorenjeni, prvi metkom u glavu, drugi tempiranom bombom.
      Predlažem ti da na sledećoj sednici Glavnog odbora Vučićevog mafijaškog kartela SNS utvrdite spisak nepodobnih pojedinaca, tzv. pljuvača, koje ćete iskoreniti. Imate sve što je potrebno da biste realizovali tu čistku. Petrović je, siguran sam, spreman da izda naređenje da, recimo, mene neko iskoreni. Među Vučićevim kumovima ima i visokokvalifikovanih iskorenjivača, s bogatim dosijeima, oni mogu da to izvrše. Policija, na čelu s dr Slinom i pravosuđe pod kontrolom Seljakovića, biće vam na usluzi i zataškaće iskorenjivanje.
      Jedini problem možete da imate s brojem sve ogorčenijih građana koji ne pristaju na tiraniju. Za početak, i to možete da rešite stvaranjem konc-logora, ali, verujem, uzalud vam je.
      Kad je prvi put bio na vlasti, Vučić je iskorenio Ćuruviju. Za to još nije snosio odgovornost, ali moraće. Ostali su tragovi koji vode k njemu. Za svaki slučaj, i ja ću, Dušane, ovu vašu pretnju iskorenjivanjem da prijavim policiji, makar zato da ostane trag o bolesnicima koji žele da unište svakoga ko misli drugačije.

      • Bravo Popoviću, pravi odgovor jednom SNS-slugeranji, u maniru nekadasnjih doajena novinarstva, međutim, plasim se da te sa druge strane nije imao ko saslusati, jer mentalni sklop i intelektualni domet jednog SNS-ovca jeste za raspravu ispred neke trgovine u Centralnoj Srbiji, uz Jagodinsko pivo i salamu kao meze! Sve dalje od te trgovine, nema smisla uopste raspravljati! Lijep pozdrav iz Republike Srpske!

      • Mire permalink

        Dusan je u stvari poslusnik Nikole Petrovica Francuza Cicije.

    • darko.tadic permalink

      U tom slučaju metlu u ruke, pa prvo počni od redakcija „Informera“ i „Kurira“, koji godinama srozavaju srpsko novinarstvo, u najbolje stilu partijskih škola jednoumlja. Osim laži, medijskog spina, i golih sisa, nemaju šta drugo da ponude svojim (naivnim) čitaocima. Tačno, u pravu si sasvim, kvazinovinarstvo vašeg tipa treba iskoreniti.

  3. Cveal permalink

    Radio sam u jednoj banci(necu reci kojoj) gde mi je jedan od najvecih klijenta bio EMS. EMS je deo EPS-a koji samo distribuira struju i za to debelo naplacuje, takodje se bavi i uvozom i izvozom struje koju posle prodaje EPS-u. Firma je zlatna koka EPS-a i sa bankama uglavnom saradjuju tako sto imaju mnogo para pa orocavaju depozite. Kada sam video cifre koje orocava EMS nije mi bilo dobro …..
    Pre dve godine kad je Vucic dosao na vlast svi smo se u banci pitali da li ce doci do smene direktora u EMS-u i koga li ce postaviti. Posle mesec dana dobili smo dopis da je doslo do smene direktora i da je novi direktor Nikola Petrovic….tada totalno nepoznato ime za sve nas.
    Posle jedno 6 meseci javlja mi se njihova radnica iz finansija sa problemom kreditne kartice direktora …naime direktor je placao neki renta car u Italiji pa im nije jasno koliko su para skinuli za koriscenje renta car-a, ispitali smo slucaj u utvrdili da je sve u redu. Pri ispitivanju ovog slucaja morao sam da proverim sve transakcije sa kreditne kartice u poslednjih nekoliko meseci ……..ljudi covek je za jedno 3 mesece sa tom kredit karticom placao najbolje hotele u Kaliforiniji , Spaniji , Italiji……glava me zabolela kada sam video koje je sve usluge koristio…..

    Tada sam shvatio ko je u stvari Nikola Petrovic

  4. Rasho permalink

    Ne daj se, Predraže. Budi istrajan. Srbija se nalazi u medijskom sumraku. Za potpuni mrak potrebna je cenzura na internetu, jer su štampu i tv uspeli disciplinovati i „dovesti u red“. Sve dnevne novine liče kao da imaju istog urednika. TV kanali su ko da živimo u Diznilendu. RTS – reprize humorističkih serija. Prva – Grandova zvezde. Pink- Pinkove zvezde. Hepi – Luda kuća. B92 – Bulevar i Sladak život. Pesma, šala i veselje; milina od programa. Nigde kritičke misli, niti emisije gde se može čuti i drugačije mišljenje od vladajućeg. Što da narod lupa glavu, kad su tu izabrane Glavonje da misle umesto nas. Tvoj blog je upaljena sveća u mraku, ali plašim se da će uskoro naprednjački vetar krenuti da duva u tvom pravcu u nameri da te ugasi. To zaključujem po ovom SNS botu koji preti iskorenjivanjem.
    Izdrži i nastavi da se boriš za istinu, pravo, pravdu i moral.

  5. Istina permalink

    U tekstu pominjete preduzeće ECO ENERGO GROUP. Zbog istine i javnosti radi moram vam reći da Nikola Petrović nije imao nikakve veze sa osnivanjem tog preduzeća. ECO ENERGO GROUP je osnovala grupa lopova iz ENERGOPROJEKTA, Beograd Bulevar Lenjina 12. Protiv grupe lopova iz Energoprojekta je 5 jula 2010 godine podneta MUP-a Službi za borbu protiv organizovanog kriminala Beograd KRIVIČNA PRIJAVA. Dopisi sa kopijom predmetne Krivične prijave predati su/poslati su Vladimiru Cvijanu, Zorani Mihajlović, Ivici Dačiču, Nikoli Selakoviću, Tomislavu Nikoliću, Aleksandru Vučiću i drugima ali do dana današnjeg pravosuđe i policija ništa ne preduzimaju. Sada se u kuloarima po Enertgoprojektu priča da je gazda istoga Nikola Petrović, Žarko Zečević i pomenuta grupa lopova koji su po imenima navedeni u pominjanoj Krivičnoj prijavi. Potrebno je da javnost zna da je otac Nikole Petrovića radio u Energoprojektu i da je umro pre više godina, a isto tako da on nije bio basnoslovno bogat. Uglavnom je radio na frankofonskom području, a pred smrt i nekoliko godina pre toga je bio vezan za poslovanje Energoprojekta u Gvineji. Nikola Petrović je došao u kontak sa lopovima iz ENERGO MENAGMENT GROUP-e /osnivačima ECO ENERGO GROUP-e/ po mom saznanju posle podizanja KRIVIČNE PRIJAVE iz jula 2010 godine. Da ne dužim, neka moj doprinos vašem tekstu bude potvrda da je u njemu izneto mnogo istine, a koliko su gospodin VUČIĆ i njegova SNS-a veliki borci protiv kriminala i korupcije svedoči njihovo nečinjenje po pitanju lopova iz Energoprojekta. Uzgred rečeno sada su oni zajedno sa Petrovićem vlasnici većeg broja mini hidrocentrala u Srbiji, a koje je sa velikom radošću puštala u rad ministarka Zorana Mihajlović.

    • sve tacno ali sta vredi …za ovo ako treba pozovite mene ja cu na sudu da kazem i dokazem …

  6. djole permalink

    Vi koji se zalazete za slobodno novinarstvo,vi kojima u ovoj nasoj zemlji Srbiji nista ne valja, izgleda da ste izgubili kontrolu nad samim sobom, pa ne samo sto vredjate nase od naroda izabrane funkcionere, nego vredjate i sve nas koji smo za njih glasali, nas koji smo ih izabrali. A verovatno znate da je to vise od 50% gradjana Srbije.
    Posle svega onoga sto sam ipak procitao, a to sam uradio iz radoznalosti da vidim „sta se sve iza brda/verovatno zutog/valja“,i uz veliko cudjenje da takvih „novinara“ i
    ‘komentatora“ ima, uz gadjenje i uz ogradu od njihovog „pisanja“ pozeo bih da „dobronamerni“ i „dobro obavesteni“ „novinari“ napisu i knjigu i da se pridruze Legiji, i da im on pozeli skoru dobrodoslicu.

    • Đole, Legija je saradnik onog za koga si ti glasao. Zajedno lažiraju istinu o ubistvu Slavka Ćuruvije. Da podsetim, taj zločin se desio u vreme dok je aktuelni diktator bio ministar protiv informisanja, a njegov drugar Legija komandant režimskog odreda smrti.
      Dobro je što si ti, Đole, tolerantan, pa nas koji drugačije mislimo, bar za sada, ne nameravaš da pošalješ kod Ćuruvije, nego samo na robiju, kod Vučićevog omiljenog svedoka-saradnika.
      Inače, gađenje je obostrano

    • hahaha cuj ovog „50% gradjana“… izaslo oko 50% registrovanih biraca od cega 50% glasalo za Vucica sto cini 25% gradjana.

    • darko.tadic permalink

      Dragi sns-botu, nije mi jasno šta će ovde. Promašio si link, nećeš se puno ovjaditi pisanjem samo jednog komnetara. Bodovi za druženje sa tvojim omiljenim, od naroda izabranim funkcionerima, sakupljaju se preko sajta „Informera“, „Kurira“, „b92“ i ostalih „nezavisnih“ i (ne)“slobodnih“ medija. Džaba trošiš vreme. I da se vratimo na temu. Kojih to 50% građana pominješ? Pa izbori su jedva uspeli, narodu je dosta svega. Od 2012. godine izbori liče na konjske trke, a ne iskazivanje volje naroda. Prvo (2012.) su se demokrate i napredjaci takmičili ko ima više, da bi dve godine kasnije naprednjaci proveravali da li imaju još više, a demokrate koliko im je ostalo. Bio sam posmatrač na izborima oba puta, i veoma sam upućen u raspoloženje naroda na istim. Čisto sumnjam, ukoliko imaš grama razuma, da ti je svejedno ili drago što sadašnju vlast čine likovi poput Neše Sline ili Selakovića – nosača torbe Olivera Antića. A ostale zabavljače iz cirkusa napredne stranke neću ni pominjati, to su ljudi sa dna političke kace. Preletači, manipulatori, demagozi, pohlepnnici… Takvi ljudi danas vladaju Srbijom. Da li si za to glasao? Ako jesi, onda si lud, to ti iskreno i otvoreno kažem. Tebi su „žuti“ krvi za sve, a da nije bilo njih, ne bi bilo ni tvog političkog klana zvanog – SNS. SNS nije nastao u Magistratu, niti u Bajčetini, a još manje u Jajincima, SNS je nastao u Krunskoj, u glavama ljudi koji su bili toliko glupi i uplašeni za svoju vlast, da su na kraju uništili i sopstvenu stranku i naneli zlo ovom narodu, stvarajući tog političkog Frankenštajna, kome su čak i sopstveni program poklonili. Čuj, bre, ti treba Tadića od blata da praviš, da ga voliš kao tvog idola Vučića, jer da nije bilo njegovog slaganja. danas ne bi ni imao ove morone na vlasti. Umesto da su ostavili celoviti SRS, koji sa svojom demagogijom nikada ne bi došao na vlast, oni su sami sebi isekli granu na kojoj sede. Vala neka su, baš volim… Nisam za SRS, niti mogu da podražavam takve ideje, ali se slatko smejem gluposti onih koji su bili toliko politički kratkovidi da nisu shvatali da je vreme i čekanje najbolje oružije protiv radikala.

    • @Đole: Čovječe, vrijeđas mi inteligenciju svojim podaničkim pisanijem!!! Kao prvo 1) za tvog voljenog vođu nije glasalo 50% građana Srbije, nemoj da lažes!
      Prostom matematikom, dokazano je da je za skota glasalo malo manje od 20% debila, (ako se izuzmu razne malverzacije, prevare i kupovanje glasova) za sta imam ja nekoliko dokaza!
      Kao drugo 2) Pljujete na ˝žute˝, i sa tim pljuvanjem pokusavate ovom narodu da zamažete oči, a u sustini, samo ste zasjeli na vlast umjesto njih i nastavili ˝žutim stazama revolucije˝!!
      Treće 3) kako vas nije sramota da veličate jednog paranoidnog shizofreničara, koji svjesno-nesvjesno unistava i ono malo državnosti sto je Srbiji ostalo posle 5.oktobra?
      Pozdrav za ˝zombilend˝ iz bastiona srpstva, Republike Srpske!

  7. Čika Mire permalink

    Poštovani g. Popoviću, cenim Vas kao novinara, premda nisam stručan da ocenjujem vašu profesiju, pa Vam se zato i obraćam. Naime, u najnovijem broju lista „Tabloid“ pojavio se vaš tekst pod naslovom „Vođin Beba“, čija se najava jasno vidi i na naslovnoj strani. Tekst je izašao u štampanoj varijanti „Tabloida“ i mislim da je u pitanju poptpuno ista sadržina kao i u ovom Vašem tekstu koji ste ovde objavili pod naslovom „Nikola Petrović:Vučićev vladar iz senke“. Međutim, kada se klikne na taj naslov u sadrdržaju internet izdanja ovog broja „Tabloida“ – teksta nema! Da li je u pitanju neki tehnički problem, ili nešto drugo?! Ja nisam u mogućnosti da navode u tom tekstu potvrdim ili opovrgnem, nije mi to ni namera, niti sam upućen u problematiku kojom se vi bavite, ali mislim da Vi kao autor dugujete neko objašnjenje svojim čitaocima. Da li su možda u ovom Vašem tekstu iznete neke neistine na račun lica koja se tamo pominju, pa je uredništvo „Tabloida“ odlučilo das tekst ukloni? Ne bi li onda bilo korektno i novinarski (a i ljudski) etično da napišete novi tekst, u kome bi nesporazumi i neistine bili otklonjeni, tim pre što je štampana varijanta „Tabloida“ već otišla u javnost. Molim Vas da me krivo ne razumete, ja lično nemam ama baš nikakve veze ni sa kim i ni sa čim o čemu vi pišete, obraćam Vam se sa najboljom namerom da i sam, mada laik za novinarstvo, dam podstrek slobodnom i istinitom informisanju nas građana koji od medija očekujemo istinu.

    • Tekst na blogu isti je kao tekst u Tabloidu. Kao autor teksta, smatram da ne dugujem objašnjenje zašto sajt Tabloida ima tehničkih problema izazvanih „višom silom“. Ovo nije prvi put da je tom magazinu otežan rad.
      Uostalom, koliko sam obavešten, sledeći broj Tabloida, koji je trebalo da bude štampan sutra, neće se pojaviti na kiosima. Opet usled delovanja „više sile“.
      Hvala na razumevanju

      • Boleč permalink

        Pedja. Ja sam odrastao u Boleču gde i Nikola, On je bio bogat ali ne u toj meri kao što pišeš. Otac mu se zvao Raca, fantastičan lik. Bio je dir.u energoprojektu. Preminuo je odavno.
        O Nikolinim ambicijama danas nemogu da kažem ništa. Verujem da zna šta radi. Nije bio bahat kao momak, a nije bio ni cvećka.
        Nažalos pare kvare ljude ako je istina to o čemu pišeš a nema razloga da lažeš, onda neka mu je bog u pomoći.

  8. Svaka čast Predraže..dodao bih samo da vam je izmakla činjenica da je Petrovićeva žena na volšeban način (čitaj po naređenju Vučića) zaposlena u MO kao spoljni i saradnik sa platom od 97.000 dinara koja je u rangu plate potpukovnika pilota-instruktora.

Постави коментар