Скочи на садржај

Ugroženi kum Nikola nastavlja hajku na Magazin Tabloid

12/12/2018

 

petrović i vučić

Nikola Petrović nastavlja s pritiscima na medije. Postupajući po dve njegove prijave za ugrožavanje sigurnosti, beogradska policija će sutra, 13. decembra, u svojstvu građanina saslušati Milovana Brkića, glavnog urednika Magazina Tabloid.

POZIV

Svemoćni kum Aleksandra Vučića tvrdi da se oseća ugroženo jer je Brkić u intervjuu za jedan internet portal objavio adresu luksuzne Diposove vile, koju je Petrović kupio, kao i vile koju gradi pored stadiona FK Partizan. Na Petrovićev zahtev, pre tri nedelje, 22. novembra, Ivan Ilić, sudija Višeg suda, doneo je rešenje kojim je Magazinu Tabloid zabranjeno objavljivanje informacija o tome šta i gde on poseduje, kolika je vrednost njegove imovine, kao i fotografije tih nepokretnosti, pa i samog Petrovića. Rešenje sudije Ilića, jedinstveno u bogatoj istoriji beščašća srpskog pravosuđa, ukinuto je 5. decembra odlukom veća sudija Višeg suda u kome su se nalazili Radmila Radić, Slobodan Keranović i Sanja Agatonović. Petrović nije mogao da podnese činjenicu da Viši sud nije postupio po njegovom nalogu, pa je podneo dve nove prijave protiv Brkića.

 

Petrović već četiri godine zloupotrebljava uticaj, pozajmljen od kuma Vučića i svojih saradnika i ortaka iz pravosuđa, kako bi ugasio Magazin Tabloid. Pod njegovim pritiskom, Magazinu Tabloid je zabranjeno da se štampa u Srbiji i otežana je distribucija. Postupajući po presudi protiv Privrednog društva za izdavanje novina i magazina „Tabloid Pres“ doo, na Petrovićevo insistiranje oduzima se imovina Magazina Tabloid, čiji izdavač je drugo preduzeće, „Slobodna štampa“. Brojnim privatnim tužbama, Vučićev kum je primenio sistem zastrašivanja SLAPP (Strategic lawsuit against public participation) ne bi li sprečio obaveštavanje javnosti o njegovim spornim aktivnostima. Od te namere, očigledno, ne odustaje.

 

From → Uncategorized

Оставите коментар

Постави коментар